Prestavitev izleta Izlet Viševnik: zaradi slabših vremenskih obetov je izlet prestavljen na nedeljo, 9. oktobra 2022. Prijave so še možne do srede, 5. oktobra 2022, oziroma do zapolnitve avtobusa.
Taborni časospis Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis z letošnjim dogajanjem na Jezerskem. Poglejte.
fotografije iz tabora Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: na povezavi drive se nahaja izbor mojih najboljših fotografij iz tabora na Jezerskem. Obilo užitka ob gledanju fotografij. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Golica: Zaradi napovedanega slabega vremena bo izlet na Golico, 4. junija 2022. Odhod ob 6. uri zjutraj.
Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje

Kraški rob

Odhod:   nedelja, 14. november 2021 [ 04:00]
Težavnost:   Srednje zahtevna
Začnimo z definicijo, kaj je Kraški rob. Kraški rob je tisti del Slovenije, kjer se kraška pokrajina prevesi v Istro in ga vidimo kot pečine oz. skalnate stene.
Vsi gotovo poznate Črni Kal, kajne? No, točno tam nad vasico Črni Kal je Kraški rob: visoka apnenčasta skala. Te skale pa se vijejo tekom celotne širine Slovenije na tistem koncu: od Trsta pa do hrvaške meje blizu Sočerge. Tam Slovenija ni več tako zelo široka, zato sva se odločila, da bo najin pohod po Kraškem robu tudi pohod od italijanske do hrvaške meje. Približno 6h lahkotne hoje (dejansko je hoje malo več) od ene meje do druge, vmes pa sami lepi razgledi na Kras, Jadransko morje in seveda na Kraški rob

Vsebina

Kako je nastal Kraški rob?
Pohod po Kraškem robu
1. del: Grad Socerb – Črnokalski grad
2. del: Črnokalski grad – vas Podpeč – najlepši del
3. del: Podpeč – Zazid – Veli Badin pri Sočergi
Kako je nastal Kraški rob?

Nas vedno zanima “kako pa to deluje, kako je pa to nastalo”. Nič drugače ni bilo v primeru Kraškega roba. Torej, kako je nastal Kraški rob? Ta del Slovenije se je dvignil izpod morja, ko je afriška tektonska plošča začela pritiskati pod evrazijsko. Dvignilo se je večje območje, ki je bilo sestavljeno deloma iz fliša, deloma pa iz apnenca. Fliš je manj odporen na vremenske pojave in se je hitreje spral, odstranil, apnenec pa je ostal. In tako je nastal Kraški Rob. Spodaj je Istra s flišno podlago, zgoraj pa je Kras z apnenčasto strukturo.

1. del: Grad Socerb – Črnokalski grad

Ta del poti gre nekoliko bolj v notranjosti in tu pečin Kraškega roba še ni videti. Od gradu Socerb pa do ruševin črnokalskega gradu 1,5h.
2.Od črnokalskega gradu gre pot po Kraškem robu – dobesedno PO robu. 2h

Viševnik
Od Bovca do Tolmina -26 in 27 etapa

Danski pregovor
Težko se je s srečo bosti.

Voltaire
Vojna je največji izmed vseh zločinov. Pa vendar ni agresorja, ki ne bi pobarval svojega zločina s pravičnim izgovorom.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož