Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Vinkov pohod med zgornjim Duplekom in Malečnikom

Odhod:   nedelja, 19. januar 2014 [ 07:30]

19. januarja bodo društva Vinogradniki Miklavž, Planinska skupina Gorca in PD Miklavž organizirali Vincenčev pohod.
Pohod bo potekal iz Zg. Dupleka preko Metave, Vodol in Gorce do Malečnika.

Prijave do 15.01.

Prevoz-avtobus -14 €

Lepo vabljeni!

Planinsko društvo Miklavž, Vinogradniško društvo Miklavž in vinarji Malečnika vas vabimo na Vinkov pohod po gričevju med Zgornjim Duplekom in Malečnikom.

Večina vinogradnikov verjame, da se 22. januarja, na Vinkovo, vinska trta prebudi v rast. Zato tega dne obiščejo svoje vinograde, pričnejo z rezom vinske trte in si zaželijo dobre vinske letine.
Če na Vinkovo sonce sveti, dosti dobrega vina bo v kleti, je le eden od mnogih pregovorov, ki jih vinogradniki prenašajo iz roda v rod, čeravno je praznovanje Svetega Vincenca bolj značilno za sosednjo Hrvaško kot za naše kraje. Pri nas je bolj čaščen Sveti Martin, ki naredi iz mošta vino.

Vabimo planince in druge ljubitelje narave, da se nam pridružite v nedeljo, 19. januarja 2014, ob 8. uri.
Start pohoda je v Zgornjem Dupleku pri spomeniku, takoj za dupleškim mostom. Pot nas bo vodila na Kamenščak - Metavo - Vodole - Malečnik - Zgornji Duplek.
Ob poti bodo na vikendu pri Sinovcu ponudili pijačo, na kmetiji Knuplež in na Vodolah na kmečkih turizmih (Bračko, Protner in Mak) pa bodo poskrbeli za hrano.

Med pohodom bodo vinogradniki vinogradniškega društva Miklavž in vinarji Malečnika v Vodolah prikazali rez vinske trte po slovenskih običajih.
Vsak udeleženec Vinkovega pohoda prejme izkaznico pohoda - kartonček, ki ga mora na pohodu žigosati.

Vinogradnik gre na Vinkovo v vinograd v vsakem vremenu, naj sije sonce, dežuje ali sneži.
Tudi mi bomo šli na pohod ne glede na vreme.

Pohod bo trajal do 5 ur.
Lep planinski pozdrav!

l.2012 Vincekovo HR

NEDELJA,20.01.2014

Raduha iz Loke
Črni vrh na Pohorju
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Ob Svečnici na Ivanjščico
Viševnik -2050m
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Letni občni zbor

Antonov pohod 2018
Dražgoše iz PASJE RAVNI
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Lunin pohod
Novoletni pohod
Zimski vspon na Stolpnik
Debela peč
Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu

Nobenega dneva brez črte.
Nulla dies sine linea.

Albert Camus
Intelektualec je človek katerega razum opazuje samega sebe.