Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Dachstein (po ferati Johann)

Odhod:   nedelja, 19. avgust 2018 [ 01:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Tanja Plavec
Hoher Dachstein je z 2995 metri najvišji vrh gorske skupine Dachstein. Vrh se nahaja na meji med zveznima deželama Štajerska (Steiermark) in Zgornja Avstrija (Oberösterreich) ter je tudi najvišji vrh obeh dežel. Z vrha na katerem stoji velik križ je lep razgled na celotno gorsko skupino.

Ferata nudi 700 m plezarije (ali vlečenja, kakor komu) težavnost večinoma D, vstopni del je ocenjen z E , nekaj te težavnosti je tudi vmes.

Do vstopa je približno uro in pol hoda, sama stena traja kakšne tri ure, izstop pa je neposredno na teraso koče na ledeniku. Ferato je mogoče združiti še s ferato Ana v vstopu (lažja) in seveda končnim vzponom na sam Visoki Dachstein, kar da skupaj kar 1200 višinskih feratarskih metrov. Zahteva pa moč v rokah (resnično) in pa absolutno odsotnost vrtoglavice.

Vožnja po AC proti Salzburgu in nato proti Schladmingu do izhodišča pri spodnji postaji žičnice. Peš do koče Sűdwandhűtte (1910 m) in naprej pod južno ostenje. Vstop v steno in po znameniti, super-ferati »Johann« čez njo do koče Seethalerhütte (2740 m) na robu stene, kjer se začne ledenik. Od tu bomo nadaljevali po lažji ferati (B) nad ledenikom do vrha. Izjemen razgled!

Sestopili bomo po isti poti do koče, nato pa preko ledenika dosegli zgornjo postajo žičnice. Z njo se bomo vrnili v dolino. Čakala nas bo še 6 urna vožnja nazaj v Ormož.
Težavnost poti: izjemno težka zavarovana pot (ferata D/E) <
Stroški na osebo: ~ 57 € za prevoz (bencin, vinjeta, predori) in 22 € za žičnico (navzdol).Stroški prevoza se poravnajo ob prijavi v društveni pisarni ali preko TR.
Opozorilo: V primeru slabega vremena bo tura odpovedana. Če razmere ne bodo dovoljevale vzpona preko ferate Johann, se bomo tudi gor zapeljali z žičnico in opravili vzpon preko ledenika.
OPREMA IN DOKUMENTI: ustrezna feratarska oprema (čelada, pas, samovarovalni komplet, rokavice in obvezno popkovina z matico), cepin, dereze, oblačila primerna vremenskim razmeram, sončna očala in krema, planinska izkaznica s plačano članarino za 2018 in osebna izkaznica. Hrana in pijača iz nahrbtnika (vmes so koče!)

PRIMERNOST: za dobro izurjene - z močjo v rokah

VIŠINSKA RAZLIKA: 1200 m
OKVIRNI ČAS HOJE: 2 h+10 h

Montaž, Viš
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Soriška planina
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
Dobrač
Ob polni luni Božični izlet na Goričko

Dan planincev Podravja na Rogli
Kolesarjenje po Slovenskih goricah
Lunin pohod: Boč
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Dachstein (po ferati Johann)
Aktivni konec tedna
Eiger-Jungfrao-Monsch
Okrešelj-Rinke-Skuta-Okrešelj
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik

Do slave se pride po tesni poti.
Ad augusta per angusta.

Mark Twain
Različni nazori so vzrok za konjske dirke.