Planinsko društvo

Maks Meško Ormož


aktualno
program izletov
planinske poti
odseki
fotogalerija
dogodki
obvestila
članstvo
vodniki
sponzorji
povezave
društvo

Uporabniško ime Geslo


Pozabili geslo Novi uporabnik

Natisni

Obvestila
Taborni Časopis Izlet Poletni tabor v Završnici: V zavihek Dogodki smo dodali Taborni Čsopis Završnica 2023. Poglejte kaj se je dogajalo in kako so različni avtorji videli iste dogodke.
Prestavitev izleta - maj in Suhi vrh Izlet Maj in Suhi vrh: Zaradi snega na grebenu je izlet prestavljen na naslednji vikend - na nedeljo, 30.4. Prijave odprte do srede, 26.4. Upam, da bomo tokrat imeli več sreče (da do takrat ne bo več snežilo).
Prestavitev izleta Izlet Slivnica in Cerkniško jezero: Zaradi manjšega števila prijav in negotove vremenske napovedi, bo izlet na Slivnico 22. aprila 2023. Prijave so še odprte.
Prijave za tabor 2023 Izlet Poletni tabor v Završnici: Med aktualnimi dogodki je že razpis in prijavnica za letošnji tabor. Pohitite, da ne ostanete brez šotora.
PRELOŽITEV KOLESARJENJA Izlet Kolesarjenje: Ormož - Sv. Urban - Ormož: Spoštovani! Zaradi slabe vremenske napovedi prestavljamo kolesarjenje na 3 soboto v mesecu aprilu! Prosimo za razumevanje!Dachstein (po ferati Johann)

Odhod:   nedelja, 19. avgust 2018 [ 01:00]
Trajanje:   1 dan
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Tanja Plavec
Razpis:   /
Hoher Dachstein je z 2995 metri najvišji vrh gorske skupine Dachstein. Vrh se nahaja na meji med zveznima deželama Š tajerska (Steiermark) in Zgornja Avstrija (Oberösterreich) ter je tudi najvišji vrh obeh dežel. Z vrha na katerem stoji velik križ je lep razgled na celotno gorsko skupino.


Ferata nudi 700 m plezarije (ali vlečenja, kakor komu) težavnost večinoma D, vstopni del je ocenjen z E , nekaj te težavnosti je tudi vmes.

Do vstopa je približno uro in pol hoda, sama stena traja kakšne tri ure, izstop pa je neposredno na teraso koče na ledeniku. Ferato je mogoče združiti še s ferato Ana v vstopu (lažja) in seveda končnim vzponom na sam Visoki Dachstein, kar da skupaj kar 1200 višinskih feratarskih metrov. Zahteva pa moč v rokah (resnično) in pa absolutno odsotnost vrtoglavice.


Vožnja po AC proti Salzburgu in nato proti Schladmingu do izhodišča pri spodnji postaji žičnice. Peš do koče SŠ±dwandhŠ±tte (1910 m) in naprej pod južno ostenje. Vstop v steno in po znameniti, super-ferati »Johann« čez njo do koče Seethalerhütte (2740 m) na robu stene, kjer se začne ledenik. Od tu bomo nadaljevali po lažji ferati (B) nad ledenikom do vrha. Izjemen razgled!


Sestopili bomo po isti poti do koče, nato pa preko ledenika dosegli zgornjo postajo žičnice. Z njo se bomo vrnili v dolino. Čakala nas bo še 6 urna vožnja nazaj v Ormož.
Težavnost poti: izjemno težka zavarovana pot (ferata D/E) <
Stroški na osebo: ~ 57 € za prevoz (bencin, vinjeta, predori) in 22 € za žičnico (navzdol).Stroški prevoza se poravnajo ob prijavi v društveni pisarni ali preko TR.
Opozorilo: V primeru slabega vremena bo tura odpovedana. če razmere ne bodo dovoljevale vzpona preko ferate Johann, se bomo tudi gor zapeljali z žičnico in opravili vzpon preko ledenika.
OPREMA IN DOKUMENTI: ustrezna feratarska oprema (čelada, pas, samovarovalni komplet, rokavice in obvezno popkovina z matico), cepin, dereze, oblačila primerna vremenskim razmeram, sončna očala in krema, planinska izkaznica s plačano članarino za 2018 in osebna izkaznica. Hrana in pijača iz nahrbtnika (vmes so koče!)

PRIMERNOST: za dobro izurjene - z močjo v rokah

VIŠ INSKA RAZLIKA: 1200 m
OKVIRNI ČAS HOJE: 2 h+10 h
Slike iz izleta prosim pošljite vodniku.
388 kB

30 kB

7 kB

Izberi sliko za povečavo.

Na seznam izletov

Nazadnje dodane slike

Na izlet >>>


Na izlet >>>


Na izlet >>>


Na izlet >>>


Na izlet >>>

Naslednji izleti
Kamniško sedlo – Kotliči – Turska gora
Pohod ob polni luni na RUNEČ (321m)
Pokljuka, Bohinj
Olševa
Poletni tabor v Čezsoči
Allalinhorn (4027 m)
Grintovec
Triglav
Mont Blanc
Cjajnik in Košutnikov turn

Prejšnji izleti
Ob prazniku občine Ormož
Tabor malih planincev
Smokuški vrh
Grossglokner
Kolesarjeje ob 25. maju dnevu MLADOSTI
Pohod ob polni luni na Donačko Goro
Lepenatka
Planina nad Vrhniko
Golica
Košenjak

Naključni pregovor
Portugalski pregovor
Samozavestni je umrl od starosti, previdni pa je šel za njegovim pogrebom.

Naključni citat
Cicero
Blaginja ljudstva naj bo najvišji zakon.

logotip
Planinsko društvo Maks Meško Ormož
Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož
info@pdrustvo-mmormoz.si