izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Ob Muri

Odhod:   sobota, 5. maj 2018 [ 07:00]

IZLET: Ptice v Sovjaku v Slovenskih Goricah
Naslov: Sovjak 33, 9244 Sveti Jurij ob Ščavnici, Slovenia ( zemljevid)
V času: 5. 5. 2018 @ 8.00 - 12.00
VODI: Mojca Podletnik (informacije in prijave 051 219 850 ali mojca.podletnik2@gmail.com)
KJE: Zbirališče pri gasilskem domu v Sovjaku v občini Sv. Jurij ob Ščavnici (Sovjak 33, 9244 Sv. Jurij ob Ščavnici)
KDAJ: od 8.00 do 12.00
KAJ: Vasi v Slovenskih goricah mnogokrat skrivajo ptičje posebnosti, ki so pogosto prezrte.
V eni izmed takšnih so na prav poseben način častili sove, zato je vas dobila ime Sovjak. V vasi in okolici, kjer so prebivalci še ohranili mozaično kulturno krajino, najdemo še druge vrste, med njimi zbujata pozornost pogorelček in smrdokavra.
Pridružite se nam odkrijte še druge ptice Slovenskih goric, kot so sršenar, prosnik, vijeglavka in pivka. Izlet poteka v okviru skupnih aktivnosti DOPPS in KD za zaščito naravne in kulturne dediščine Sv. Jurij ob Ščavnici.
Vse informacije na gornjem naslovu. Prevoza v organizaciji PD ni, prosim, če se med seboj povežete in se odpravite na krajši izlet!
lepo vabljeni!

Kolesarska pot Parenzana
Gore z vlakom
Bohor

Človeku več pomeni sreča kot pamet.
Fortunaad homines, plus quam consilium.

Platon
V vsakem od nas je pričakovanje, ki ga imenujemo upanje.