Prestavitev izleta Izlet Viševnik: zaradi slabših vremenskih obetov je izlet prestavljen na nedeljo, 9. oktobra 2022. Prijave so še možne do srede, 5. oktobra 2022, oziroma do zapolnitve avtobusa.
Taborni časospis Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis z letošnjim dogajanjem na Jezerskem. Poglejte.
fotografije iz tabora Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: na povezavi drive se nahaja izbor mojih najboljših fotografij iz tabora na Jezerskem. Obilo užitka ob gledanju fotografij. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Golica: Zaradi napovedanega slabega vremena bo izlet na Golico, 4. junija 2022. Odhod ob 6. uri zjutraj.
Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje

Po haloški planinski poti in srečanje Podravskih planincev

Odhod:   sobota, 31. maj 2014 [ 06:20]
Vodnik:   Vodniki PDMMO
23. POHOD
PO HALOŠKI PLANINSKI POTI

NARAPLJE-DEŽNO

V Ormožu se zberemo ob 6:20 in gremo z vlakom Mura do Ptuja.
Vozno karto si kupi vsak sam!
Domov se bomo vračali okrog 16:30! Lepo vabljeni!

Tokratni start pohoda je pri opuščeni osnovni šoli v Narapljah, kjer dobimo kontrolni kartonček pohoda. Sledimo markirani poti proti Janškemu vrhu. Ob hišah se povzpnemo po makadamski cesti na vrh grebena. Tukaj imamo pogled na Dravsko polje, nad katerim kraljuje znamenita božjepotna cerkev na Ptujski Gori. Krenemo v desno, da pridemo na asfaltno cesto, kjer nas smerokaz usmeri desno proti kontrolni točki 1 (KT 1). Čaj! Do tod smo potrebovali 45 minut. Domačija znanega umetnika Bogomirja Jurtela je vredna ogleda. Po grebenu med goricami nadaljujemo pot proti Janškemu vrhu. Ves čas sledimo markirani planinski poti. Za pomoč pa so nam tudi smerne table pohoda. Po 45 minutah dosežemo cerkvico Sv. Janeza na JanškemVrhu. Tu je kontrolna točka 2 (KT), prav tako pa tudi obvezna točka Haloške planinske poti. Anica Rodošek že od vsega začetka skrbi, da popotniki ne odidejo žejni, zato bo tako tudi tokrat. Z Janškega Vrha je zelo lep razgled po Halozah, na jugu do Donačke gore in Maclja ter proti Ptujskemu in Dravskemu polju. Če je lepo vreme, se od tod vidi daleč do avstrijskih vršacev, tik pred nami pa se razprostira Pohorje od Treh kraljev (Veliki vrh) do Mariborskega dela Pohorja. Po asfaltni cesti se spustimo do odcepa planinske poti ter se nato ob starem vinogradu spustimo po senčni poti skozi gozd in serpentinah v dolino Dolene, kjer bomo našli kontrolno točko 3 (KT3). Zraven nje je tudi naravni izvir vode. Do sem smo potrebovali 45 minut. Od KT 3 krenemo v desno cca 400 m do mostička čez Peklačo, kjer zavijemo v levo na lokalno pot. Njej sledimo do konca urejene poti ter krenemo levo, nato pa po betonskih kolesnicah navkreber do kmečkega hrama Jakoba Svenška, kjer bo kontrolna točka 4, ki je hkrati tudi cilj in zaključek pohoda. Po krajšem kulturnem programu bo sledila svečana podelitev značk in plaket za večkratno udeležbo na pohodih, nato pa bo že tradicionalno planinsko rajanje. Po končani prireditvi se bomo spustili po lokalni asfaltni cesti v dolino Dravinje do Zg. Pristave (30 min), od koder bo organiziran avtobusni prevoz na Ptuj.

31.maj 2014- Pohodniki iz Ormoža!

Pogled na Donačko!

Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Ob polni luni na Litmerk

Nemški pregovor
Tudi najpametnejša mačka zaman išče miši tam, kjer jih ni.

Albert Einstein
Če nameravaš opisati resnico, pusti eleganco krojaču.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož