Planinsko društvo

Maks Meško Ormož


JULIANA TRAIL - etapa 13: Kobarid – Bovec

Odhod:   petek, 10. september 2021 [ 02:00 ]
Prihod:   sobota, 11. september 2021
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Lahka
Vodnik:   Marjan Kukovec
Razpis:   /
Tehnični podatki:

Skupna dolžina: 270 + 60 km
Skupna višinska razlika: 10.000 m vzpona in 10.000 m spusta
Skupno število etap: 16 + 4
Povprečna dolžina etape: 17,5 km (4–5 ur)

Etapa teče skozi kobariško in trnovsko sotesko, vseskozi ob Soči in na območju njenega najbolj slikovitega in divjega toka.

ODHOD IZ ORMOŽA JE V SOBOTO ZJUTRAJ OB 2:00 iz pred hotela!
Obvezna prijava do srede zaradi rezervacije prenočišča!!
Cena; prevoz in prenočišče ccal: 45€

Etapa med Kobaridom in Bovcem nas iz primorske mehkobe popelje nazaj v ostro zarisani gorski svet.
Takoj za Kobaridom se dolina dramatično spremeni, prej široka struga in obvodne ravnice se tukaj stisnejo med strma pobočja Polovnika na eni in Stola na drug strani. Soča, v spodnjem delu mehko razlita čez prodišča, se tukaj peni v divjih brzicah in globokih tolmunih. Cel dan jo spremljamo v njenem najbolj divjem toku, potujemo skozi območja, ki so ime in slavo reke ponesla med ljubitelje divjih voda po celem svetu. Odsek med Kobaridom in Trnovim je namenjen samo kajakašem, ki jih v času plovne sezone vedno srečujemo. Območje Trnovega je območje občasnih kajakaških tekmovanj svetovnega ranga. Zgornji del, med Trnovim in slapom Boka, pa je namenjen tudi raftarjem, torej agencijam, ki tudi smrtnikom, ki ne obvladajo umetnosti veslanja na divjih vodah, omogočijo izkušnjo doživetja najlepše reke od blizu.

Od slapa Boke dalje se dolina ponovno razširi v bovško kotlino, odprejo se nam pogledi na mogočne vrhove: Kanin, Rombon, Loške stene, Svinjak in tudi Triglav v koncu doline. Stranska cestica nas skozi dolgo vas Čezsočo pripelje v Bovec. Bovec je turistično srce doline in daleč najmočnejši slovenski center vseh možnih »outdoor« dejavnosti v naravi.
Slike iz izleta prosim pošljite vodniku.

Na seznam izletov
logotip
Planinsko društvo Maks Meško Ormož
Vrazova ulica 12, 2270 Ormož
info@pdrustvo-mmormoz.si