Planinsko društvo

Maks Meško Ormož


aktualno
program izletov
planinske poti
odseki
fotogalerija
dogodki
obvestila
članstvo
vodniki
sponzorji
povezave
društvo

Uporabniško ime Geslo


Pozabili geslo Novi uporabnik

Natisni

Obvestila
Prestavitev izleta - maj in Suhi vrh Izlet Maj in Suhi vrh: Zaradi snega na grebenu je izlet prestavljen na naslednji vikend - na nedeljo, 30.4. Prijave odprte do srede, 26.4. Upam, da bomo tokrat imeli več sreče (da do takrat ne bo več snežilo).
Prestavitev izleta Izlet Slivnica in Cerkniško jezero: Zaradi manjšega števila prijav in negotove vremenske napovedi, bo izlet na Slivnico 22. aprila 2023. Prijave so še odprte.
Prijave za tabor 2023 Izlet Poletni tabor v Završnici: Med aktualnimi dogodki je že razpis in prijavnica za letošnji tabor. Pohitite, da ne ostanete brez šotora.
PRELOŽITEV KOLESARJENJA Izlet Kolesarjenje: Ormož - Sv. Urban - Ormož: Spoštovani! Zaradi slabe vremenske napovedi prestavljamo kolesarjenje na 3 soboto v mesecu aprilu! Prosimo za razumevanje!
PRESTAVITEV Izlet Triglav: Zaradi napovedi poslabšanja vremena se tura na Triglav prestavi na naslednji lepi vikend! Prosim za razumevanjePrečenje Planica - Pokljuka

Odhod:   sreda, 18. avgust 2021 [ 02:00 ]
Prihod:   četrtek, 19. avgust 2021
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Razpis:   /
Pot Planica - Pokljuka nam odkriva ta svet kraj sten.
Speljana je mimo skoraj vseh najpomembnejših ostenij v vzhodnih Julijskih Alpah in seznani popotnika z mnogimi skritimi kotiki naših gora. Je najboljša šola za vse, ki želijo spoznati gore, obvladati gibanje v gorskem svetu in se nauiti hoje z odprtitni omi po naravi, Torej je namenjena tistim, ki menijo, da zaslužijo naziv "alpinist", pa jim manjka osnova - poznavanje gora, pa onim, ki so do te titule že prišli, a so spoznali, da stene le nisovse, kar lahko nudi gorska narava, in tretjim, ki se nikoli niso in se v bodoe tudi ne nameravajo bavitiz vrveno umetnostjo pa vedo, kaj je lepota in kaj pomeni tišina v gorah. Osnovno poznavanje tehnikeplezanja pa je za varno hojo po PP poti seveda potrebno.

Razen goste mreže vseh mogoih planinskih poti, ki dobro nadelane in skrbno zavarovane vodijo v vse,tudi najbolj odmaknjene in samotne predele našega planinskega sveta, je razgledna, sprehajalnaplaninska pot Planica-Pokljuka (PP) poleg slovenske planinske transverzale, zasavske planinsketransverzale Kumrovec-Kum, prav gotovo najveliastnejša in najlepša. Ker je namenjena le pravim,iskrenim ljubiteljem tišine in miru ter gorskih lepot. Ta nova razgledna sprehajalna planinska pot jelepo in bogato vezilo oaku Triglavu za njegov visoki jubilej. Prav tako pa tudi lepo darilo vsemgornikom, ki hoejo od blizu spoznati vse samotne in skrite prehode nad Planico in drugimi dolinami,okrešlji in krnicami, pod pemi, kjer krase naš planinski svet osamljeni macesni in bori viharniki.Vsa planinska PP pot je od Planice do konca dobro markirana in oznaena z rdeo markacijo, posebnovidne so oznake na brezpotjih in kritinih mestih. Vsekakor pa je potrebno na brezpotjih biti previdenin poiskati pravo smer. Razgledna, sprehajalna pot PP je v prvi vrsti namenjena izkušenim planincem,starejšim plezalcem in alpinistom, ki so vajeni gora in so vsaj približno seznanjeni z orientacijo podstenami Ponc, Šit, Travnika, Mojstrovk, Prednjim in Zadnjim Robijem in v Krnici, prav tako pamorajo vsaj bežno poznati prehode v Martuljku, Pod Srcem, v Za Akom in Belem potoku.PP vodi od roba do roba, od razglednih poivališ, pod stenami, razi in robmi, od koder je nagplaninski svet gledan še mnogo lepši, mogonejši ter nepozaben kot iz obiajnih poti in razglediš. Natej planinski magistrali naletimo na trope drobnice, na rede pasoe se divjadi, nad pohodniki krožijoorli, na vsakem koraku in ob vsakem pogledu se pravemu samotarju z radodarno roko ponujajoedinstveni pogledi na doline, krnice, okrešlje, zatrepe in skalne zidove sten, ki se poganjajo izbaržunastega zelenila samotnih dolin.Nasvidenje kjerkoli na PP planinski, sprehajalni, razgledni poti Planica – Pokljuka!
Slike iz izleta prosim pošljite vodniku.

Na seznam izletov

Nazadnje dodane slike

Na izlet >>>


Na izlet >>>


Na izlet >>>


Na izlet >>>


Na izlet >>>

Naslednji izleti
Lunin pohod na Ravno Goro
Tabor mladih planincev pri Veliki Nedelji
Pohod ob obč. praz. ob. Ormož
Grossvenediger
Kanin in rafting na soči
Cjajnik in Košutnikov turn
Poletni tabor v Završnici
Triglav
Transverzala Alpe Adria Trail
Lunin pohod: Boč

Prejšnji izleti
Smokuški vrh
Krofička
40 let Haloške planinske poti
Kolesarjenje ob Dravi od Ormoža do Varaždina
Lunin pohod: Ormož - Stanovno- Runeč
Kolesarjenje po OPP
Maj in Suhi vrh
Ferata Češka Koča
Slivnica in Cerkniško jezero
Čemšeniška planina

Naključni pregovor
Latinski pregovor
Kar je nujno, je kruto.
Dura necessitas.

Naključni citat
William Shakespeare
Manj ljudi, večji delež časti.

logotip
Planinsko društvo Maks Meško Ormož
Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož
info@pdrustvo-mmormoz.si