Prestavitev izleta Izlet Viševnik: zaradi slabših vremenskih obetov je izlet prestavljen na nedeljo, 9. oktobra 2022. Prijave so še možne do srede, 5. oktobra 2022, oziroma do zapolnitve avtobusa.
Taborni časospis Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis z letošnjim dogajanjem na Jezerskem. Poglejte.
fotografije iz tabora Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: na povezavi drive se nahaja izbor mojih najboljših fotografij iz tabora na Jezerskem. Obilo užitka ob gledanju fotografij. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Golica: Zaradi napovedanega slabega vremena bo izlet na Golico, 4. junija 2022. Odhod ob 6. uri zjutraj.
Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje

Korčula

Odhod:   sobota, 24. april 2021 [ 04:00 ]
Prihod:   torek, 27. april 2021
Trajanje:   4 dni
Korčula

_4 dni od 24.04. do 27.04.2021 Program štiridnevnega planinarjenja po Korčuli s planinskim društvom iz HRVAŠKE

Čudovit mediteranski otok, kjer naj bi po legendi prebival tudi slavni pomorščak Marko Polo!
Korčula je bila pomembna že v času starih Grkov v 6. stol. pr. n. št. Ime naj bi dobila po grški nimfi in mitološki junakinji Kerkiri, ki naj bi živela na tem otoku. Preraščali so jo obsežni in temni gozdovi, zaradi česar so jo že stari Grki poimenovali Korkyra Melaina, kar v prevodu pomeni črna Korkyra. Danes pa je otok znan po čudovitih plažah, odlični gastronomski ponudbi in lokalnih vinih: plavac, pošip in rukatac, vrhunsko pa je tudi korčulsko oljčno olje! Otok Korčula je po velikosti šesti največji hrvaški otok, s 279,03 km² površine. Priljubljena destinacija s svojo bogato zgodovino in tradicijo. Otok Korčula je otok sonca, morja, kamna in vina.

Prvi dan: Ormož-Varaždin-Mali Ston-Ston-Korčula
Odhod iz Ormoža ob 4. uri. Vožnja mimo Varaždina in Zagreba v Dalmacijo vse do začetka polotoka Pelješca, kjer bomo obiskali Mali Ston in Ston, mesteci s slavno zgodovino. Občudovali bomo trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. Iz Orebića se bomo nato s kratko trajektno vožnjo podali na otok Korčula, kjer nas čaka preplet čudovite narave in kulturne zgodovine. Nadaljevanje vožnje do našega apartmaja, ki se nahaja v bližini mesta Korčula , kjer bomo ostali ves čas našega bivanja na otoku. Nastanitev priprava večerje in nočitev. .

Drugi dan: Zajtrk. Naš prvi planinski izlet bo iz naselja Prvo Selo po posebnem rezervatu Kočje. Od tam se bomo spustili do Žrnovske banje in peš do mesta Korčula. Samostojni ogled Korčule. Po želji tudi ogled rojstne hiše ali muzeja popotnika Marca Pola. Nadaljujemo planinarjenje po Korčuli z vzponom na vrh Hum 376m. Popoldanski ogled Vele Luke, rojstnega kraja Oliverja Dragojevića, sprehod do prazgodovinskega arheološkega najdišča Vela Špila. Kopanje v morju. Večerja. Nočitev. (8 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk. Povzpeli se bomo na najvišji vrh otoka Korčula – Klupca 569m. Naš planinski izlet po Korčuli bomo nadaljevali z vzponom na razglednik Kom 508m. Občudovali bomo lahko Lastovo, Pelješac, Brač, Mljet in Hvar.

Četrrti dan :
Kanjon reke Cetine- Vožnja do pristanišča in od tam s trajektom na polotok Pelješac. Nadaljevanje poti mimo Stona in Makarske v osrčje kanjona reke Cetine, zaščitenega naravnega področja, vse do Radmanovih mlinov, kjer bomo uživali v lepoti narave in arhitekturne dediščine. nadaljujemo do Drvarja-ogled in kosilo ,Mrkonjič grad, Banja Luka Gradiška, Varaždin, Ormož. V Ormož prispemo okrog 24 ure!

Prijave do 02.03.2021 v društveni pisarni in plačilom akontacije 150€ .
Odjava in s tem vrnitev akontacije v celoti je možno do 10.03.2021.

Podrobnejše informacije pridobite na sedežu društva v času uradnih ur.
Pohode vodijo planinci iz Korčule!
Lepo vabljeni!

Lunin pohod: Ormož - Velika Nedelja – Kogel - Ormož
Viševnik
Markacijski dan
Lunin pohod: Savci – Ritmerk – Strjanci - Savci
Goličica
Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Ob polni luni na Litmerk
Sotinski breg - Kugla

Od Bovca do Tolmina -26 in 27 etapa
Lunin pohod: Podgorci – Preclava - Podgorci
Zadnjica – Prehodavci – Triglavska jezera – Komna – Krn – Lepena
Julijci - krog iz Zadnjice
Grossvenediger
Triglav
Ojstrica
Matkov kot -Mrzla gora
Veliki Klek
Lunin pohod: Boč

Ne morem živeti s tabo niti brez tebe.
Nec sine te nec tecum vivere possum.

Cicero
Sužnji zakona smo zato, da smo lahko svobodni.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož