Prestavitev izleta Izlet Viševnik: zaradi slabših vremenskih obetov je izlet prestavljen na nedeljo, 9. oktobra 2022. Prijave so še možne do srede, 5. oktobra 2022, oziroma do zapolnitve avtobusa.
Taborni časospis Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis z letošnjim dogajanjem na Jezerskem. Poglejte.
fotografije iz tabora Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: na povezavi drive se nahaja izbor mojih najboljših fotografij iz tabora na Jezerskem. Obilo užitka ob gledanju fotografij. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Golica: Zaradi napovedanega slabega vremena bo izlet na Golico, 4. junija 2022. Odhod ob 6. uri zjutraj.
Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje

Kredarica - Triglav iz Krme

Triglav zimski vzpon

Odhod:   sobota, 10. april 2021 [ 03:00 ]
Prihod:   nedelja, 11. april 2021
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Zimski vzpon na Triglav je povsem drugačen kot poletni. Samoten, prvobiten tako kot v času prvopristopnikov, prvinski in fantastičen.

V PRIMERU,DA BODO ugodne snežne razmere bo tura organizirana prej!!!

Naše izhodišče bo v dolini Krme, kamor se bomo naslednji dan tudi vrnili. Prvi dan se bomo odpravili do Triglavskega doma na Kredarici. Naslednji dan pa bo sledil vzpon na vrh Triglava. Od Triglavskega doma na vrh Triglava in nazaj vodi zavarovana plezalna pot, ki pa je pozimi in v zimskih razmerah ponavadi zasnežena zato bomo potrebovali dereze in cepin. Ker se na pot opravljate z vodnikom bo za vašo varnost pri vzponu poskrbljeno.

Trajanje

Dan 1: Krma 980m – Triglavski dom 2515m; 6-8h hoje in 1500 vm.
Dan 2: Triglavski dom 2515m – vrh Triglava 2864m in nazaj v dolino Krme 980m; 4-5h od doma na vrh in nazaj in še 4-6h hoje v dolino.
Celotna tura traja 2 dni – nekje med 16 in 20 ur, na njej pa premagamo okrog 1900 metrov višinske razlike.

Lokacija

Iz doline Krme: peš v primeru, da ste turni smučar pa s smučmi, kar je še bolj priporočljivo.

Posebnosti

Vzpon v zimskih razmerah je fizično in psihično še bolj naporen kot poleti, predvsem če želite vzpon opraviti v enem dnevu.
Če želite vzpon opravite v enem dnevu priporočamo, da se ga opravi s smučmi in na lestvici vaše fizične sposobnosti morate dosegati oceno 5/5.
Triglavski dom na Kredarici je v zimskem času uradno zaprt, vendar nam spanje in prehrano uredijo meteorologi.

Oprema

Primerna zimska gorniška oblačila in obutev, dereze, pohodni cepin, čelada, plezalni pas, 2x vponka z matico, neskončna zanka 120cm-Lavinski trojček sestavljen iz lavinske žolne, sonde in lavinske lopata so prav tako obvezen del tehnične opreme vsakega gornika!in nahrbtnik.

Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Sotinski breg - Kugla
Ormož – Litmerk – Libanja – Pavlovski vrh - Ormož
Lunin pohod po KS Kog
Antonov pohod – Kog
Trije Kralji in Osankarica
Vincekov pohod - Podgorci
Dolina Triglavskih jezer
Pred Svečnico na Ivanjščico
Lunin pohod: Ormož - Litmerk - Ormož

Ob polni luni na Litmerk
Goličica
Lunin pohod: Miklavž pri Ormožu-Kajžar--Vukomorje-Miklavž
SKUTA
Markacijski dan
Lunin pohod: Ormož - Velika Nedelja – Kogel - Ormož
Viševnik
Od Bovca do Tolmina -26 in 27 etapa

Popuščaj in odšel boš kot zmagovalec.
Cedento victor abibis.

Jean-Paul Sartre
Pomembni smo samo v svojih odločitvah.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož