Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Turska gora (2251m)

Odhod:   nedelja, 9. marec 2014 [ 04:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Turska gora (2251 m)!
velja za prehodno goro in jo večina obišče mimogrede po Slovenski planinski poti ob vzponu na Skuto. Povezava med Kamniškim in Kokrskim sedlom ponuja planincem veliko Slap Rinka ...... z ledenim okrasjemzanimivosti. Skalne roglje Kotliče med Brano in Tursko goro, Sod brez dna, skozi katerega vodi zavarovana pot, kamnito »ravnino« Malih in Velikih Podov in še marsikaj. Kljub temu je Turska gora tudi kot samostojen gorniški cilj zelo priljubljena. Nanjo se lahko povzpnemo iz Kamniške Bistrice po neoznačeni stezici čez Žmavcarje (to je samo eden od zapisov te besede, za katerega nisem prepričan, da je pravilen), Štajercem pa so najbolj pri roki skobe in jeklenice v Turskem žlebu ali pot z Okrešlja na Kamniško sedlo, kjer dosežemo SPP. Z Okrešlja se lahko na Kotliče povzpnemo tudi naravnost navzgor po zagruščeni grapi (zahtevno brezpotje), ki se od poti na Jermanova vrata odcepi v desno na višini 1700 m.!
!
Pozimi je najbolj v čislih Turski žleb, ki ga mnogi imenujejo kar Jalovčev ozebnik Kamniško-Savinjskih Alp. Podobna sta si po naklonini, nevarnosti padajočega kamenja, veliki skali v spodnjem delu žlebu in še čem. Seveda se v snegu ne vzpenjamo po zavarovani plezalni poti, ki so jo na pobudo Johannesa Frischaufa zgradili že leta 1900, temveč se, glede na razmere, po »dnu« ozebnika vzpenjamo proti vrhu. Cepin, dereze in čelada so v snegu obvezni deli opreme! Predstavljeno turo in še precej drugih, ki so lažje ali zahtevnejše od nje, najdete v vodniku Vladimirja Habjana Zimski vzponi v slovenskih gorah.

OPREMA:
Samovarovalni komplet,dereze in cepin!

09.03.2014 Skozi Turski žleb na Tursko goro

In konec ture!

Tudi na Mrzlo goro bi bilo lepo!

Ob polni luni Božični izlet na Goričko
Boč
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Dražgoše iz PASJE RAVNI
LETNI OBČNI ZBOR
GROSSGLOKNER
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI

Dobrač 2166 m
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Soriška planina
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Montaž, Viš

Azerbajdžanski pregovor
Jezik je ključ do srca.

Benjamin Franklin
Izgubljenega časa nikoli več ne najdeš.