Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.

Turska gora (2251m)

Odhod:   nedelja, 9. marec 2014 [ 04:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Turska gora (2251 m)!
velja za prehodno goro in jo večina obišče mimogrede po Slovenski planinski poti ob vzponu na Skuto. Povezava med Kamniškim in Kokrskim sedlom ponuja planincem veliko Slap Rinka ...... z ledenim okrasjemzanimivosti. Skalne roglje Kotliče med Brano in Tursko goro, Sod brez dna, skozi katerega vodi zavarovana pot, kamnito »ravnino« Malih in Velikih Podov in še marsikaj. Kljub temu je Turska gora tudi kot samostojen gorniški cilj zelo priljubljena. Nanjo se lahko povzpnemo iz Kamniške Bistrice po neoznačeni stezici čez Žmavcarje (to je samo eden od zapisov te besede, za katerega nisem prepričan, da je pravilen), Štajercem pa so najbolj pri roki skobe in jeklenice v Turskem žlebu ali pot z Okrešlja na Kamniško sedlo, kjer dosežemo SPP. Z Okrešlja se lahko na Kotliče povzpnemo tudi naravnost navzgor po zagruščeni grapi (zahtevno brezpotje), ki se od poti na Jermanova vrata odcepi v desno na višini 1700 m.!
!
Pozimi je najbolj v čislih Turski žleb, ki ga mnogi imenujejo kar Jalovčev ozebnik Kamniško-Savinjskih Alp. Podobna sta si po naklonini, nevarnosti padajočega kamenja, veliki skali v spodnjem delu žlebu in še čem. Seveda se v snegu ne vzpenjamo po zavarovani plezalni poti, ki so jo na pobudo Johannesa Frischaufa zgradili že leta 1900, temveč se, glede na razmere, po »dnu« ozebnika vzpenjamo proti vrhu. Cepin, dereze in čelada so v snegu obvezni deli opreme! Predstavljeno turo in še precej drugih, ki so lažje ali zahtevnejše od nje, najdete v vodniku Vladimirja Habjana Zimski vzponi v slovenskih gorah.

OPREMA:
Samovarovalni komplet,dereze in cepin!

09.03.2014 Skozi Turski žleb na Tursko goro

In konec ture!

Tudi na Mrzlo goro bi bilo lepo!

Markacijski dan
Lunin pohod: Sv.Tomaž-Gomila-Sv.Tomaž
Goličica
Debela Peč ali Pršivec
Ob polni luni na Litmerk
Stolpnik
Lunin pohod: Ormož-Litmerk-Lešniški Vrh-Dobrava-Ormož

Lunin pohod: Ormož-Sv.Tomaž-Gomila-Sv.Tomaž
Uršlja gora
LUNIN POHOD 2019
Dan planincev Podravja na Rogli
Montaž, Viš
Montaž, Špik in Hude police
Špik nad Nosom
Po Slovenski planinski poti od Robana do Jezerskega
Grossglockner
Dachstein

Ruski pregovor
Glas resnice je tako prijeten kot pavji.

Franklin Delano Roosevelt
Počasi si izbiraj prijatelja, menjaj ga še počasneje.