Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Turska gora (2251m)

Odhod:   nedelja, 9. marec 2014 [ 04:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Turska gora (2251 m)!
velja za prehodno goro in jo večina obišče mimogrede po Slovenski planinski poti ob vzponu na Skuto. Povezava med Kamniškim in Kokrskim sedlom ponuja planincem veliko Slap Rinka ...... z ledenim okrasjemzanimivosti. Skalne roglje Kotliče med Brano in Tursko goro, Sod brez dna, skozi katerega vodi zavarovana pot, kamnito »ravnino« Malih in Velikih Podov in še marsikaj. Kljub temu je Turska gora tudi kot samostojen gorniški cilj zelo priljubljena. Nanjo se lahko povzpnemo iz Kamniške Bistrice po neoznačeni stezici čez Žmavcarje (to je samo eden od zapisov te besede, za katerega nisem prepričan, da je pravilen), Štajercem pa so najbolj pri roki skobe in jeklenice v Turskem žlebu ali pot z Okrešlja na Kamniško sedlo, kjer dosežemo SPP. Z Okrešlja se lahko na Kotliče povzpnemo tudi naravnost navzgor po zagruščeni grapi (zahtevno brezpotje), ki se od poti na Jermanova vrata odcepi v desno na višini 1700 m.!
!
Pozimi je najbolj v čislih Turski žleb, ki ga mnogi imenujejo kar Jalovčev ozebnik Kamniško-Savinjskih Alp. Podobna sta si po naklonini, nevarnosti padajočega kamenja, veliki skali v spodnjem delu žlebu in še čem. Seveda se v snegu ne vzpenjamo po zavarovani plezalni poti, ki so jo na pobudo Johannesa Frischaufa zgradili že leta 1900, temveč se, glede na razmere, po »dnu« ozebnika vzpenjamo proti vrhu. Cepin, dereze in čelada so v snegu obvezni deli opreme! Predstavljeno turo in še precej drugih, ki so lažje ali zahtevnejše od nje, najdete v vodniku Vladimirja Habjana Zimski vzponi v slovenskih gorah.

OPREMA:
Samovarovalni komplet,dereze in cepin!

09.03.2014 Skozi Turski žleb na Tursko goro

In konec ture!

Tudi na Mrzlo goro bi bilo lepo!

Raduha iz Loke
Črni vrh na Pohorju
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Ob Svečnici na Ivanjščico
Viševnik -2050m
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Letni občni zbor

Antonov pohod 2018
Dražgoše iz PASJE RAVNI
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Lunin pohod
Novoletni pohod
Zimski vspon na Stolpnik
Debela peč
Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu

Svoje varuje, kdor si prizadeva, da je varovano skupno.
Sua servat, qui salva esse volut communia.

Stephen Hawking
Ne verjamem v eno samo enolično vesolje... Še celo fizikalni zakoni so nekako odvisni od opazovalca.