fotografije Izlet Poletni tabor Podvolovljek: na povezavi tabor so moje fotografije iz letošnjega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Kopitnik (z vlakom): Na osnovi priporočil za zmanjšanje tveganj za okužbo s korona virusom, odpovedujemo izlet. Če se bodo stvari umirile, bomo izlet predvidoma izvedli 6. junija 2020.
Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.

Turska gora (2251m)

Odhod:   nedelja, 9. marec 2014 [ 04:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Turska gora (2251 m)!
velja za prehodno goro in jo večina obišče mimogrede po Slovenski planinski poti ob vzponu na Skuto. Povezava med Kamniškim in Kokrskim sedlom ponuja planincem veliko Slap Rinka ...... z ledenim okrasjemzanimivosti. Skalne roglje Kotliče med Brano in Tursko goro, Sod brez dna, skozi katerega vodi zavarovana pot, kamnito »ravnino« Malih in Velikih Podov in še marsikaj. Kljub temu je Turska gora tudi kot samostojen gorniški cilj zelo priljubljena. Nanjo se lahko povzpnemo iz Kamniške Bistrice po neoznačeni stezici čez Žmavcarje (to je samo eden od zapisov te besede, za katerega nisem prepričan, da je pravilen), Štajercem pa so najbolj pri roki skobe in jeklenice v Turskem žlebu ali pot z Okrešlja na Kamniško sedlo, kjer dosežemo SPP. Z Okrešlja se lahko na Kotliče povzpnemo tudi naravnost navzgor po zagruščeni grapi (zahtevno brezpotje), ki se od poti na Jermanova vrata odcepi v desno na višini 1700 m.!
!
Pozimi je najbolj v čislih Turski žleb, ki ga mnogi imenujejo kar Jalovčev ozebnik Kamniško-Savinjskih Alp. Podobna sta si po naklonini, nevarnosti padajočega kamenja, veliki skali v spodnjem delu žlebu in še čem. Seveda se v snegu ne vzpenjamo po zavarovani plezalni poti, ki so jo na pobudo Johannesa Frischaufa zgradili že leta 1900, temveč se, glede na razmere, po »dnu« ozebnika vzpenjamo proti vrhu. Cepin, dereze in čelada so v snegu obvezni deli opreme! Predstavljeno turo in še precej drugih, ki so lažje ali zahtevnejše od nje, najdete v vodniku Vladimirja Habjana Zimski vzponi v slovenskih gorah.

OPREMA:
Samovarovalni komplet,dereze in cepin!

09.03.2014 Skozi Turski žleb na Tursko goro

In konec ture!

Tudi na Mrzlo goro bi bilo lepo!

Po Slovenski pl. poti od Jezerskega do Ljubelja
Gran Paradiso
Montaž
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Viš
Dan planincev Podravja na Rogli
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Golaki
Viševnik

Grossvenediger 3666m
Špik nad nosom
Lunin pohod: Boč
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
PO JAKOBOVI POTI
Triglav (Čez Prag)
Gonžarjeva peč
Poletni tabor Podvolovljek
Kot-Vrbanove špice-Rjavina-Kot
SEDMERA TRIGLAVSKA JEZERA

Ne sodite, da ne boste sojeni.
Nolite iudicare, ut non iudicementi.

Oscar Wilde
Resnica je redko nedolžna in nikoli preprosta.