Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Rjavina - Cmir - Begunjski vrh

Odhod:   sobota, 30. avgust 2014 [ 02:00 ]
Prihod:   nedelja, 31. avgust 2014
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Vrbanove špice, 2408 m,
Rjavina, 2532 m,
Cmir, Begunjski vrh
izlet/pohod OBMOČJE: Julijske Alpe
DATUM: 30.08.2014OB: 4:00 DO: 31.08.2013 ob 21.00 uri ZBORNO MESTO: Na parkirišču pred gradom v Ormožu in na dogovorjenem mestu.
VODNIK/KONTAKT: Berghaus Damjan / 041768625
TEŽAVNOSTNA STOPNJA: zahtevnaPOT: označena pot
PRIMERNOST: Za vse izkušenejše s primerno kondicijo.
VIŠINSKA RAZLIKA: 1500m
OPREMA IN DOKUMENTI: pohodna obutev, obleka primerna letnemu času, čelada, pas, samovarovalni komplet pohodne palice po želji, hrana in pijača iz nahrbtnika. Potrjena planinska izkaznica.
NAČIN PREVOZA: osebni avtomobili
STROŠKI:prevoz ccal.20 eur (dodatno doplačilo spanje 11 eur + hrana in pijača v koči po izbiri)
PRIJAVE: Prijave z vplačili so do četrtka (!!!), 27.8. 2013 do 12. ure.(na tel.:041698741)

1.dan: Iz Kota se povzpnemo do Pekla od koder zavijemo proti Spodnji Vrbanovi špici, po grebenu do Visoke Vrbanove špice in do Staničevega doma (približno 6h). Po počitku še vzpon na Cmir (2393m).

2.dan: Jutranji vzpon na bližnji Begunjski vrh, ogled sončnega vzhoda. Po zajtrku mimo Dovških vratc po grebenu na Rjavino, nato zahteven spust do Pekla in še sestop v Kot.

Šest vrhov okoli Staničevega doma ponuja zelo lepe poglede na okoliške vrhove ter na Triglav z malo drugačnega zornega kota. Čeprav so vrhovi v neposredni bližini romarskih poti na našega očaka, imajo v sebi še vedno prvinsko divjino in posebno lepoto.

V primeru slabega vremena bo tura odpovedana

Begunjski vrh pozimi

Begunjski vrh poleti

Raduha iz Loke
Črni vrh na Pohorju
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Ob Svečnici na Ivanjščico
Viševnik -2050m
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Letni občni zbor

Antonov pohod 2018
Dražgoše iz PASJE RAVNI
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Lunin pohod
Novoletni pohod
Zimski vspon na Stolpnik
Debela peč
Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu

Ne boj se srdite žene, ker, kadar žena joče, s solzami pripravlja prevaro.
Coniugis iratae noli tu verba timere, nam lacrimis struit insidias, cum femina plorat.

Jean-Paul Sartre
Vsaka človeška avantura, pa naj se zdi še tako nenavadna, enkratna, zadene vse človeštvo.