Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

VIŠ -2666m

Odhod:   sobota, 4. oktober 2014 [ 14:00 ]
Prihod:   nedelja, 5. oktober 2014
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Zelo zahtevna
Viš (2666 m)

Na veličastno trdnjavo
Šli bomo po ferati Anitte Goitan (Italija)!!

Viš je eden izmed velikanov Julijskih Alp. Na divjih grebenih, v temačni grapah in prepadnih stenah Višnje gore so se v preteklosti odvijale velike zgodbe – žal ne vedno vesele in dobrih namenov.
Prva svetovna vojna je goro za vedno spremenila. Še vedno nas ob poteh in tudi na samem vrhu spremljajo pomniki na leta človeške norosti, kjer je bilo še preživeti težko, kaj šele vojskovati. Na Višu je bila avstrijska opazovalnica, kjer so vojaki preživeli celotno zimo 1916-17. Neverjetno!
In če samo še pomislimo, da je bila skozi severovzhodno deber, ki se je danes kljub varovalom lahko lotijo le odlično pripravljeni gorniki, speljana oskrbovalna pot na vrh, se moramo, če drugega ne, vsaj globoko zamisliti. Razumeti je težko! Nam »mladičem«, ki vojnih grozot nismo doživeli, pa še posebej.

Opis gore:

Viš je 2666m visok vrh v zahodnih Julijskih Alpah. Z vrha na katerem stoji kip sv. Marije in ob njem križ je lep pogled po okoliških vrhovih, kjer izstopa mogočni Montaž. Razgled pa ob lepem vremenu seže vse od Visokih Tur v Avstriji do Karnijskih Alp.

Čas hoje: 10 h
Zahtevnost: zelo zahtevna označena pot
Višinska razlika: 1686 m
Višinska razlika po poti: 1900 m
Zemljevid: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje): čelada, komplet za samovarovanje, svetilka
Priporočena oprema (zima): čelada, komplet za samovarovanje, cepin, dereze, svetilka

Na pot se odpravimo v soboto popoldne,prespimo v Trenti in zgodaj zjutraj se odpravimo na pot.
Obvezna prijava!

Ob polni luni Božični izlet na Goričko
Boč
LETNI OBČNI ZBOR
GROSSGLOKNER
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI

Dobrač 2166 m
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Soriška planina
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Montaž, Viš

Ruski pregovor
Bogati ne pozna ne resnice ne prijateljstva

Louis Pasteur
Vino je najbolj zdrava in higienska pijača.