Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

VIŠ -2666m

Odhod:   sobota, 4. oktober 2014 [ 14:00 ]
Prihod:   nedelja, 5. oktober 2014
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Zelo zahtevna
Viš (2666 m)

Na veličastno trdnjavo
Šli bomo po ferati Anitte Goitan (Italija)!!

Viš je eden izmed velikanov Julijskih Alp. Na divjih grebenih, v temačni grapah in prepadnih stenah Višnje gore so se v preteklosti odvijale velike zgodbe – žal ne vedno vesele in dobrih namenov.
Prva svetovna vojna je goro za vedno spremenila. Še vedno nas ob poteh in tudi na samem vrhu spremljajo pomniki na leta človeške norosti, kjer je bilo še preživeti težko, kaj šele vojskovati. Na Višu je bila avstrijska opazovalnica, kjer so vojaki preživeli celotno zimo 1916-17. Neverjetno!
In če samo še pomislimo, da je bila skozi severovzhodno deber, ki se je danes kljub varovalom lahko lotijo le odlično pripravljeni gorniki, speljana oskrbovalna pot na vrh, se moramo, če drugega ne, vsaj globoko zamisliti. Razumeti je težko! Nam »mladičem«, ki vojnih grozot nismo doživeli, pa še posebej.

Opis gore:

Viš je 2666m visok vrh v zahodnih Julijskih Alpah. Z vrha na katerem stoji kip sv. Marije in ob njem križ je lep pogled po okoliških vrhovih, kjer izstopa mogočni Montaž. Razgled pa ob lepem vremenu seže vse od Visokih Tur v Avstriji do Karnijskih Alp.

Čas hoje: 10 h
Zahtevnost: zelo zahtevna označena pot
Višinska razlika: 1686 m
Višinska razlika po poti: 1900 m
Zemljevid: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje): čelada, komplet za samovarovanje, svetilka
Priporočena oprema (zima): čelada, komplet za samovarovanje, cepin, dereze, svetilka

Na pot se odpravimo v soboto popoldne,prespimo v Trenti in zgodaj zjutraj se odpravimo na pot.
Obvezna prijava!

Raduha iz Loke
Črni vrh na Pohorju
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Ob Svečnici na Ivanjščico
Viševnik -2050m
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Letni občni zbor

Antonov pohod 2018
Dražgoše iz PASJE RAVNI
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Lunin pohod
Novoletni pohod
Zimski vspon na Stolpnik
Debela peč
Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu

Kitajski pregovor
Resnice, ki so nam najmanj ljube, so tiste, ki zadevajo nas.

Adolf Hitler
Kakšna sreča za voditelje, da ljudje ne mislijo.