Planinsko društvo

Maks Meško Ormož


aktualno
program izletov
planinske poti
odseki
fotogalerija
dogodki
obvestila
članstvo
vodniki
sponzorji
povezave
društvo

Uporabniško ime Geslo


Pozabili geslo Novi uporabnik

Natisni

Obvestila
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko JuršičPoletni tabor v Logu pod Mangartom

Odhod:   ponedeljek, 7. julij 2014 [ 00:00 ]
Prihod:   sobota, 12. julij 2014
Trajanje:   6 dni
Težavnost:   Lahka
Vodnik:   Marko Juršič
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)
35. poletni tabor LOG POD MANGARTOM 2014
od 7. do 12. julija 2014

TABOR ORMOŠKIH PLANINCEV 2014
Čeprav so videti še daleč, bodo kmalu spet tukaj poletne počitnice, čas ko si vsakdo želi norih dogodivščin. Letos pri mladinskem odseku PD Ormož že petintrideseto leto zapored pripravljamo poletni planinski tabor.
Tabor je namenjen osnovnošolcem in srednješolcem, ki jih veseli življenje v naravi, hoja v hribe in spoznavanje novih ljudi. Življenje, ki ga tabor prinaša in uči, je zabavno, nenavadno in polno dogodivščin, ki jih deliš z novimi prijatelji. Svoj dom bomo zamenjali za platneno streho, računalnik pa za petje in zabavo ob tabornem ognju.
Odloči se teden dni preživeti drugače. Vse kar moraš storiti je, da v nahrbtnik "stlačiš" malce dobre volje in nepozaben teden je zagotovljen.
Dolina Loške Koritnice leži na skrajnem severozahodu Slovenije. Kot v amfiteatru jo obdaja kakšnih 15 dvatisočakov in ena najmogočnejših sten v Julijskih Alpah, kar 5 kilometrov dolga Loška stena. Dolino Loške Koritnice imenujejo tudi dolina stoterih slapov.
Log pod Mangartom ima bogato zgodovino, saj je skozenj vodila že prastara jantarjeva pot, skozenj so hodili turški in Napoleonovi vojaki, verjetno največji pečat pa mu je pustila prva svetovna vojna.
Taborili bomo dolini Loške Koritnica. V času taborjenja bomo predvidoma opravili eno dvodnevno turo na Mangartsko sedlo s spanjem v planinski koči. Bolj pripravljeni bodo morda osvojili tudi Mangart, ki je z višino 2679 metrov tretji najvišji slovenski vrh. Opravili pa bomo tudi nekaj enodnevnih tur in si ob tem ogledali zgodovinske in naravne znamenitosti: Predel in Nemške glave, korita Možnice, trdnjavo Kluže, slap Parabola, vhod v predor Štoln …
Seveda pa je vse v veliki meri odvisno od vremena. Ves čas trajanja tabora bomo skrbeli, da nikomur ne bo dolgčas, saj bo veliko športnih aktivnosti, umetniškega ustvarjanja, družabnih iger, petja in peke klobas ob tabornem ognju, kuhinja pa bo kot vedno vrhunska.
Vidimo se v Logu pod Mangartom
PRIJAVE, CENA TABORJENJA IN DODATNE INFORMACIJE
Cena šestdnevnega taborjenja znaša 130 €. V ceno taborjenja je vključen prevoz, vodenje, prehrana, uporaba šotorov in spalnih vreč, zavarovanje ter ostali stroški, ki so povezani s pripravo in izvedbo tabora.
Če sta iz družine prijavljena dva otroka je cena za vsakega 110 €, za tri ali pa več pa 100 € na otroka.
Za člane, ki se želijo priključiti taboru je izdelan cenik za posamezni dan in znaša 20 €. V ceni je vključeno: oskrba, vodenje, uporaba šotora in spalne vreče.
Za nečlane Planinskega društva Ormož je cena taborjenja 150 €, oziroma sorazmerno številu dni! Plačilo je možno na dva obroka, prvega plačate ob prijavi in drugega pred samim odhodom.
Plačate lahko pri mentorjih planinskih krožkov in v pisarni društva vsak petek ali na TR št.: 0410 3000 0331 678 pri NKB Maribor s pripisom TABOR 2014!
Ob prijavi je potrebno plačati tudi članarino, v kolikor otrok še ni član planinskega društva.
Rok prijave je 20. junij 2014.
V tabor bomo sprejeli prvih 40 prijavljenih otrok. Starši prijavljenih otrok bodo povabljeni na sestanek. Več informacij:
- pri mentorjih planinskih skupin na osnovnih šolah: Ormož - Stanka Hebar, Središče ob Dravi – Marko Juršič, Sv. Tomaž
– Herman Prejac, Velika Nedelja - Urška Ambrož, Ivanjkovci - Andrej Primužič, Miklavž, Kog, Podgorci in OŠ Stanka Vraza - Marjan Kukovec - na PD MAKS MEŠKO (vsak petek od 19. do 21. ure), po e-pošti: info@pdrustvo-mmormoz.si, stanka.hebar@gmail.com

Slike iz izleta prosim pošljite vodniku.
319 kB

Šotori so že pripravljeni
572 kB

Priprave na prvi pohod
478 kB

Ogled slapa
426 kB

Naš hladilnik
374 kB

Tradicionalna peka klobas
254 kB

Zaščita pred dežjem
359 kB

Kuharska trojka
530 kB

Spomin na žrtve prve svetovne vojne
406 kB

Trdnjava Kluže
451 kB

V notranjosti trdnjave
519 kB

Brez dežnikov ni šlo
545 kB

Sušilnica
397 kB

Priprave na orijatencijski tek
452 kB

Kopalnico imaš
367 kB

Ročne spretnosti
431 kB

Pred kočo pod Mangartom
402 kB

V ozadju Mangart
399 kB

Naši KEKECI
280 kB

Zadnje jutro v taboru
529 kB

Vsega je enkrat konec
470 kB

Še poslovilni posnetek
Izberi sliko za povečavo.

Na seznam izletov

Naslednji izleti
Triglavska magistrala, turno smučanje (marec-april)
23 pohod Čez Blegoš na Lubnik
Resevna
Lunin pohod: Ormož-Hum-Frankovci-Ormož
Boč
Krma - Kredarica - Triglav -Krma
Nanos
Lunin pohod: Ormož-Ivanjšica
Kolesarjenje Ormož-Trakoščan-Ormož
Korčula

Prejšnji izleti
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Peca
LETNI OBČNI ZBOR
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Obir (Ojstrc)
Ob Svečnici na Ivanjščico
Raduha iz Loke
Kašna planina
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture na Vršiču
Lunin pohod Ormož-Kog-Ormož

Nazadnje dodane slike

Na izlet >>>


Na izlet >>>


Na izlet >>>

Naključni pregovor
Nemški pregovor
Mladi muzikanti, stari berači.

Naključni citat
Francis Bacon
In denar je kot gnojilo, ki je dobro samo, če se ga raztrosi.

logotip
Planinsko društvo Maks Meško Ormož
Vrazova ulica 12, 2270 Ormož
info@pdrustvo-mmormoz.si