Planinsko društvo

Maks Meško Ormož


aktualno
program izletov
planinske poti
odseki
fotogalerija
dogodki
obvestila
članstvo
vodniki
sponzorji
povezave
društvo

Uporabniško ime Geslo


Pozabili geslo Novi uporabnik

Natisni

Obvestila
izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič
Taborni časopis 2017 Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: V zavihku dogodki je spet na voljo Taborni časopis z letošnjega tabora. Vzemite si čas in poglejte: tisti, ki ste bili tam, da se spomnite kako je bilo, tisti, ki pa niste bili tam pa, da boste videli kaj ste zamudili.
fotografije - tabor: popravljena povezava Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: tabor DB
planinski tabor - fotografije Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Na povezavi tabor DB bodo do konca avgusta dosegljive moje fotografije iz planinskega tabora. Lahko si jih prenesete na svoj računalnik, pri objavah na Facebooku in ostalih socialnih omrežjih pa obvezno navedite mene, kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor - 5.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po dopoldanskem dežju, smo se pomerili v orientacijskem teku ter se popoldan odpravili do bližnjega balvana, kjer smo se poskusili v varovanem plezanju. Nekateri smo se odpravili tudi bo balvana Lepi kamen. Sledi še zadnje druženje ob tabornem ognju. Lep planinski pozdrav. Janko JuršičPoletni tabor v Logu pod Mangartom

Odhod:   ponedeljek, 7. julij 2014 [ 00:00 ]
Prihod:   sobota, 12. julij 2014
Trajanje:   6 dni
Težavnost:   Lahka
Vodnik:   Marko Juršič
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)
35. poletni tabor LOG POD MANGARTOM 2014
od 7. do 12. julija 2014

TABOR ORMOŠKIH PLANINCEV 2014
Čeprav so videti še daleč, bodo kmalu spet tukaj poletne počitnice, čas ko si vsakdo želi norih dogodivščin. Letos pri mladinskem odseku PD Ormož že petintrideseto leto zapored pripravljamo poletni planinski tabor.
Tabor je namenjen osnovnošolcem in srednješolcem, ki jih veseli življenje v naravi, hoja v hribe in spoznavanje novih ljudi. Življenje, ki ga tabor prinaša in uči, je zabavno, nenavadno in polno dogodivščin, ki jih deliš z novimi prijatelji. Svoj dom bomo zamenjali za platneno streho, računalnik pa za petje in zabavo ob tabornem ognju.
Odloči se teden dni preživeti drugače. Vse kar moraš storiti je, da v nahrbtnik "stlačiš" malce dobre volje in nepozaben teden je zagotovljen.
Dolina Loške Koritnice leži na skrajnem severozahodu Slovenije. Kot v amfiteatru jo obdaja kakšnih 15 dvatisočakov in ena najmogočnejših sten v Julijskih Alpah, kar 5 kilometrov dolga Loška stena. Dolino Loške Koritnice imenujejo tudi dolina stoterih slapov.
Log pod Mangartom ima bogato zgodovino, saj je skozenj vodila že prastara jantarjeva pot, skozenj so hodili turški in Napoleonovi vojaki, verjetno največji pečat pa mu je pustila prva svetovna vojna.
Taborili bomo dolini Loške Koritnica. V času taborjenja bomo predvidoma opravili eno dvodnevno turo na Mangartsko sedlo s spanjem v planinski koči. Bolj pripravljeni bodo morda osvojili tudi Mangart, ki je z višino 2679 metrov tretji najvišji slovenski vrh. Opravili pa bomo tudi nekaj enodnevnih tur in si ob tem ogledali zgodovinske in naravne znamenitosti: Predel in Nemške glave, korita Možnice, trdnjavo Kluže, slap Parabola, vhod v predor Štoln …
Seveda pa je vse v veliki meri odvisno od vremena. Ves čas trajanja tabora bomo skrbeli, da nikomur ne bo dolgčas, saj bo veliko športnih aktivnosti, umetniškega ustvarjanja, družabnih iger, petja in peke klobas ob tabornem ognju, kuhinja pa bo kot vedno vrhunska.
Vidimo se v Logu pod Mangartom
PRIJAVE, CENA TABORJENJA IN DODATNE INFORMACIJE
Cena šestdnevnega taborjenja znaša 130 €. V ceno taborjenja je vključen prevoz, vodenje, prehrana, uporaba šotorov in spalnih vreč, zavarovanje ter ostali stroški, ki so povezani s pripravo in izvedbo tabora.
Če sta iz družine prijavljena dva otroka je cena za vsakega 110 €, za tri ali pa več pa 100 € na otroka.
Za člane, ki se želijo priključiti taboru je izdelan cenik za posamezni dan in znaša 20 €. V ceni je vključeno: oskrba, vodenje, uporaba šotora in spalne vreče.
Za nečlane Planinskega društva Ormož je cena taborjenja 150 €, oziroma sorazmerno številu dni! Plačilo je možno na dva obroka, prvega plačate ob prijavi in drugega pred samim odhodom.
Plačate lahko pri mentorjih planinskih krožkov in v pisarni društva vsak petek ali na TR št.: 0410 3000 0331 678 pri NKB Maribor s pripisom TABOR 2014!
Ob prijavi je potrebno plačati tudi članarino, v kolikor otrok še ni član planinskega društva.
Rok prijave je 20. junij 2014.
V tabor bomo sprejeli prvih 40 prijavljenih otrok. Starši prijavljenih otrok bodo povabljeni na sestanek. Več informacij:
- pri mentorjih planinskih skupin na osnovnih šolah: Ormož - Stanka Hebar, Središče ob Dravi – Marko Juršič, Sv. Tomaž
– Herman Prejac, Velika Nedelja - Urška Ambrož, Ivanjkovci - Andrej Primužič, Miklavž, Kog, Podgorci in OŠ Stanka Vraza - Marjan Kukovec - na PD MAKS MEŠKO (vsak petek od 19. do 21. ure), po e-pošti: info@pdrustvo-mmormoz.si, stanka.hebar@gmail.com

Slike iz izleta prosim pošljite vodniku.
319 kB

Šotori so že pripravljeni
572 kB

Priprave na prvi pohod
478 kB

Ogled slapa
426 kB

Naš hladilnik
374 kB

Tradicionalna peka klobas
254 kB

Zaščita pred dežjem
359 kB

Kuharska trojka
530 kB

Spomin na žrtve prve svetovne vojne
406 kB

Trdnjava Kluže
451 kB

V notranjosti trdnjave
519 kB

Brez dežnikov ni šlo
545 kB

Sušilnica
397 kB

Priprave na orijatencijski tek
452 kB

Kopalnico imaš
367 kB

Ročne spretnosti
431 kB

Pred kočo pod Mangartom
402 kB

V ozadju Mangart
399 kB

Naši KEKECI
280 kB

Zadnje jutro v taboru
529 kB

Vsega je enkrat konec
470 kB

Še poslovilni posnetek
Izberi sliko za povečavo.

Na seznam izletov

Naslednji izleti
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč
Javornik nad Črnim vrhom
Okoli Blatnega jezera
Kukova špica, 2427 m, Škrnatarica - Dovški križ, 2542 m
Tabor mladih planincev v Središču ob Dravi
Grossglokner
Lunin pohod: Ormož-Ivanjkovci-Mali Brebrovnik-Jeruzalem-Ivanjkovci
Škrlatica
Velika in Mala Ponca in Mangart iz Belopeških jezer
Poletni tabor v Trenti

Prejšnji izleti
Golica
Golte
Ob Muri
Kolesarjenje po OPP
Velika Planina
Lunin pohod: Ormož-Donačka gora
Po Slovenski planinski poti od Nanosa do Slavnika
Kolesarska pot Parenzana
Gore z vlakom
Bohor

Nazadnje dodane slike

Na izlet >>>


Na izlet >>>


Na izlet >>>

Naključni pregovor
Latinski pregovor
Ženska je začetek in konec svoje družine.
Multa familiae suae et caput et finis est.

Naključni citat
Pablo Picasso
Vsa zanimivost umetnosti je v začetku. Po začetku je že konec.

logotip
Planinsko društvo Maks Meško Ormož
Vrazova ulica 12, 2270 Ormož
info@pdrustvo-mmormoz.si