Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 1.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam,da smo varno prispeli v dolino Trente na taborno mesto. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Po haloški planinski poti in srečanje Podravskih planincev

Odhod:   sobota, 31. maj 2014 [ 06:20]
Vodnik:   Vodniki PDMMO
23. POHOD
PO HALOŠKI PLANINSKI POTI

NARAPLJE-DEŽNO

V Ormožu se zberemo ob 6:20 in gremo z vlakom Mura do Ptuja.
Vozno karto si kupi vsak sam!
Domov se bomo vračali okrog 16:30! Lepo vabljeni!

Tokratni start pohoda je pri opuščeni osnovni šoli v Narapljah, kjer dobimo kontrolni kartonček pohoda. Sledimo markirani poti proti Janškemu vrhu. Ob hišah se povzpnemo po makadamski cesti na vrh grebena. Tukaj imamo pogled na Dravsko polje, nad katerim kraljuje znamenita božjepotna cerkev na Ptujski Gori. Krenemo v desno, da pridemo na asfaltno cesto, kjer nas smerokaz usmeri desno proti kontrolni točki 1 (KT 1). Čaj! Do tod smo potrebovali 45 minut. Domačija znanega umetnika Bogomirja Jurtela je vredna ogleda. Po grebenu med goricami nadaljujemo pot proti Janškemu vrhu. Ves čas sledimo markirani planinski poti. Za pomoč pa so nam tudi smerne table pohoda. Po 45 minutah dosežemo cerkvico Sv. Janeza na JanškemVrhu. Tu je kontrolna točka 2 (KT), prav tako pa tudi obvezna točka Haloške planinske poti. Anica Rodošek že od vsega začetka skrbi, da popotniki ne odidejo žejni, zato bo tako tudi tokrat. Z Janškega Vrha je zelo lep razgled po Halozah, na jugu do Donačke gore in Maclja ter proti Ptujskemu in Dravskemu polju. Če je lepo vreme, se od tod vidi daleč do avstrijskih vršacev, tik pred nami pa se razprostira Pohorje od Treh kraljev (Veliki vrh) do Mariborskega dela Pohorja. Po asfaltni cesti se spustimo do odcepa planinske poti ter se nato ob starem vinogradu spustimo po senčni poti skozi gozd in serpentinah v dolino Dolene, kjer bomo našli kontrolno točko 3 (KT3). Zraven nje je tudi naravni izvir vode. Do sem smo potrebovali 45 minut. Od KT 3 krenemo v desno cca 400 m do mostička čez Peklačo, kjer zavijemo v levo na lokalno pot. Njej sledimo do konca urejene poti ter krenemo levo, nato pa po betonskih kolesnicah navkreber do kmečkega hrama Jakoba Svenška, kjer bo kontrolna točka 4, ki je hkrati tudi cilj in zaključek pohoda. Po krajšem kulturnem programu bo sledila svečana podelitev značk in plaket za večkratno udeležbo na pohodih, nato pa bo že tradicionalno planinsko rajanje. Po končani prireditvi se bomo spustili po lokalni asfaltni cesti v dolino Dravinje do Zg. Pristave (30 min), od koder bo organiziran avtobusni prevoz na Ptuj.

31.maj 2014- Pohodniki iz Ormoža!

Pogled na Donačko!

Dobra volja je najbolja!

Tudi to so Haloze!

Mlinček klopoče in ....

Dachstein (po ferati Johann)
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Lunin pohod: Boč
Kolesarjenje po Slovenskih goricah
Montaž, Viš
Dan planincev Podravja na Rogli
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Soriška planina
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Pršivec nad Bohinjskim jezerom

Aktivni konec tedna
Eiger-Jungfrao-Monsch
Okrešelj-Rinke-Skuta-Okrešelj
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik
Triglav
Poletni tabor v Trenti
Velika in Mala Ponca in Mangart iz Belopeških jezer
Škrlatica
Lunin pohod: Ormož-Ivanjkovci-Mali Brebrovnik-Jeruzalem-Ivanjkovci

Judovski pregovor
Če človek pije malo, je dober kot ovca, če pije malo več, postane hraber kot lev, če prekorači mero, je okruten kot tiger, če pa mu pijača postane strast, je podoben svinji, ki se valja po blatu in nazadnje napravi iz sebe še opico.

Bertrand Russell
Biti zmožen izpolniti razumno svoj prosti čas je zadnji prispevek civilizacije.