Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Po haloški planinski poti in srečanje Podravskih planincev

Odhod:   sobota, 31. maj 2014 [ 06:20]
Vodnik:   Vodniki PDMMO
23. POHOD
PO HALOŠKI PLANINSKI POTI

NARAPLJE-DEŽNO

V Ormožu se zberemo ob 6:20 in gremo z vlakom Mura do Ptuja.
Vozno karto si kupi vsak sam!
Domov se bomo vračali okrog 16:30! Lepo vabljeni!

Tokratni start pohoda je pri opuščeni osnovni šoli v Narapljah, kjer dobimo kontrolni kartonček pohoda. Sledimo markirani poti proti Janškemu vrhu. Ob hišah se povzpnemo po makadamski cesti na vrh grebena. Tukaj imamo pogled na Dravsko polje, nad katerim kraljuje znamenita božjepotna cerkev na Ptujski Gori. Krenemo v desno, da pridemo na asfaltno cesto, kjer nas smerokaz usmeri desno proti kontrolni točki 1 (KT 1). Čaj! Do tod smo potrebovali 45 minut. Domačija znanega umetnika Bogomirja Jurtela je vredna ogleda. Po grebenu med goricami nadaljujemo pot proti Janškemu vrhu. Ves čas sledimo markirani planinski poti. Za pomoč pa so nam tudi smerne table pohoda. Po 45 minutah dosežemo cerkvico Sv. Janeza na JanškemVrhu. Tu je kontrolna točka 2 (KT), prav tako pa tudi obvezna točka Haloške planinske poti. Anica Rodošek že od vsega začetka skrbi, da popotniki ne odidejo žejni, zato bo tako tudi tokrat. Z Janškega Vrha je zelo lep razgled po Halozah, na jugu do Donačke gore in Maclja ter proti Ptujskemu in Dravskemu polju. Če je lepo vreme, se od tod vidi daleč do avstrijskih vršacev, tik pred nami pa se razprostira Pohorje od Treh kraljev (Veliki vrh) do Mariborskega dela Pohorja. Po asfaltni cesti se spustimo do odcepa planinske poti ter se nato ob starem vinogradu spustimo po senčni poti skozi gozd in serpentinah v dolino Dolene, kjer bomo našli kontrolno točko 3 (KT3). Zraven nje je tudi naravni izvir vode. Do sem smo potrebovali 45 minut. Od KT 3 krenemo v desno cca 400 m do mostička čez Peklačo, kjer zavijemo v levo na lokalno pot. Njej sledimo do konca urejene poti ter krenemo levo, nato pa po betonskih kolesnicah navkreber do kmečkega hrama Jakoba Svenška, kjer bo kontrolna točka 4, ki je hkrati tudi cilj in zaključek pohoda. Po krajšem kulturnem programu bo sledila svečana podelitev značk in plaket za večkratno udeležbo na pohodih, nato pa bo že tradicionalno planinsko rajanje. Po končani prireditvi se bomo spustili po lokalni asfaltni cesti v dolino Dravinje do Zg. Pristave (30 min), od koder bo organiziran avtobusni prevoz na Ptuj.

31.maj 2014- Pohodniki iz Ormoža!

Pogled na Donačko!

Komna in okolica
Lunin pohod: Ormož-Pavlovci-Pavlovski Vrh-Libanja-Litmerk-Ormož

Portugalski pregovor
Kdor je slep od ljubezni, vidi povsod same zidove.

William Shakespeare
Bolezen, že brezupna, olajša se samo z brezupnim lekom ali sploh ne.