Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Snežnik in Križna Jama

Odhod:   sobota, 10. maj 2014 [ 04:30]
Vodnik:   Marko Juršič
PGD Središče vabi svoje člane, prijatelje,občane in člane PD MM Ormož, da se udeležijo izleta na Snežnik, Snežniški grad in v Križno jamo.

Izbrane poti so zanimive hkrati pa primerne za vse generacije. Na pot se odpravimo v soboto zjutraj ob 4:00 uri iz pred gasilskega doma v Središču ob Dravi.
Vstopali boste lahko na Grabah,Obrežu,Loperšicah in v Ormožu.
Vrnitev v Ormož v poznih večernih urah!

Izhodišče: Sviščaki (1242 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 45,5742°N / 14,401°E
Cilj: Snežnik (1796 m)
Ime poti: peš pot
Čas hoje: 2 h- skupno-3,5 ure!
Zahtevnost: lahka označena pot

CENA: 25€ pri 40 prijavljenih;23€ pri 50 prijavljenih;30€ pri 30 prijavljenih!!

Višinska razlika: 554 m
Višinska razlika po poti: 600 m
Zemljevid: Snežnik 1:50.000

Vožnja iz Sviščakov do gradu Snežnik okrog 1 ure.
Ogled gradu-2 uri
Vožnja do Križne jame z ogledom-2,5ure.
Odhod od Križne jame okrog 18:30
Vrnitev v Središče ob Dravi okrog 22 ure!

Izlet vodi: Marko Juršič in vodnik iz PD MM

Prijave zbira : Marko Juršič do 05.05.2014!
( kliči po 17 uri051221616-prosim)

Grad Snežnik

Spada med najbolj ohranjene gradove na Notranjskem. Nahaja se pod goro Snežnik blizu kraja Kozarišče. Postavljen je na skalo ob izviru studenca Brezno in Obrha. Pod gradom je studenec zajezen v večji ribnik. V virih je bil prvič omenjen leta 1268 in sicer kot lovska postojanka. Nastanek sedanjega gradu sega v leto 1462. Na začetku je bil v lasti oglejskih patriarhov, nato so se lastniki večkrat menjavali. Pred vojno je bil v lasti družine Schönburg iz bližine Dresdna. Grad Snežnik je trinadstropna stavba z novejšim kamnitim mostom, ki pelje do obzidja in renesančnim obzidjem pred vhodom. Dvoločni kamniti most in zunanji stolpiči so dodatki iz 19. stoletja. V gradu lahko vidite vso originalno opremo, ki je večinoma iz 19. stoletja ter začutite utrip življenja ob koncu 19. stoletja in v začetku 20. stoletja. Med bivalnimi prostori so zanimivi predvsem soba z egiptovskim pohištvom, jedilnica in večja dvorana, ki je preurejena v poročno dvorano. V gradu so imeli tudi manjšo knjižnico in improvizirano gledališko dvorano. Na hodnikih in v vseh vežah lahko vidite nagačene živali in preštevilne trofeje. Okolica gradu je bila skrbno urejena v park z jezdnimi in sprehajalnimi potmi. Vzhodno od gradu Snežnik se nahajajo pristave in druga pomožna poslopja, v katerih je manjši lovski muzej. Grad Snežnik je čudovito mesto za romantično in nepozabno poroko. Z gradom upravlja Narodni muzej Slovenije.

KRIŽNA JAMA
Križna jama je svetovno znana kraška vodna jama. Njena posebnost so podzemna jezera s sigastimi pregradami in najdišče kosti jamskih medvedov. Jama odvaja vodo iz južnega roba Bloške planote proti vzhodnemu obrobju Cerkniškega polja. V zimskem času v jami prezimujejo netopirji. Med letom lahko v jami opazujemo številne jamske živali (stonoge, postranice…), kapniške oblike in oblike v skalah.

Urnik ogledov:

Ogled suhega dela jame s kratko vožnjo po prvem jezeru – 1 ura; primerno tudi za večje skupine.

1. april - 30. junij:
sobote, nedelje in prazniki ob 15.00 uri

Ogled vodnega dela jame – 4 ure.
Obisk je mogoč le za skupine največ 4-ih oseb in le po predhodni najavi in rezervaciji.

gRAD sNEŽNIK

kRIŽNA jAMA

KRIŽNA JAMA

POGLED IZ BABNEGA POLJA

Triglavska magistrala, turno smučanje (marec-april)
23 pohod Čez Blegoš na Lubnik
Resevna
Lunin pohod: Ormož-Hum-Frankovci-Ormož
Boč
Krma - Kredarica - Triglav -Krma
Nanos
Lunin pohod: Ormož-Ivanjšica
Kolesarjenje Ormož-Trakoščan-Ormož
Korčula

Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
LETNI OBČNI ZBOR
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Obir (Ojstrc)
Ob Svečnici na Ivanjščico
Raduha iz Loke
Kašna planina
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture na Vršiču
Lunin pohod Ormož-Kog-Ormož

Slovenski pregovor
Tudi slepa kura zrno najde.

Louis Pasteur
Nikoli ne skušajte komu drugemu dokazati, da imate prav. V človekovi naravi je, da nasprotuje vsakomur, kdor trdi, da ima prav.