Planinsko društvo

Maks Meško Ormož


aktualno
program izletov
planinske poti
odseki
fotogalerija
dogodki
obvestila
članstvo
vodniki
sponzorji
povezave
društvo

Uporabniško ime Geslo


Pozabili geslo Novi uporabnik

Natisni

Obvestila
Taborni časopis 2017 Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: V zavihku dogodki je spet na voljo Taborni časopis z letošnjega tabora. Vzemite si čas in poglejte: tisti, ki ste bili tam, da se spomnite kako je bilo, tisti, ki pa niste bili tam pa, da boste videli kaj ste zamudili.
fotografije - tabor: popravljena povezava Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: tabor DB
planinski tabor - fotografije Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Na povezavi tabor DB bodo do konca avgusta dosegljive moje fotografije iz planinskega tabora. Lahko si jih prenesete na svoj računalnik, pri objavah na Facebooku in ostalih socialnih omrežjih pa obvezno navedite mene, kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor - 5.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po dopoldanskem dežju, smo se pomerili v orientacijskem teku ter se popoldan odpravili do bližnjega balvana, kjer smo se poskusili v varovanem plezanju. Nekateri smo se odpravili tudi bo balvana Lepi kamen. Sledi še zadnje druženje ob tabornem ognju. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič
Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko JuršičOtok Vis

Odhod:   petek, 25. april 2014 [ 03:00 ]
Prihod:   ponedeljek, 28. april 2014
Trajanje:   4 dni
Težavnost:   Lahka
Vodnik:   Marjan Kukovec
Razpis:   /
OTOK VIS

Od 25.04.2012 do 28.04.2014

Želja članov Planinskega društva je , da si na začetku sezone namočimo v morju spočite noge po želji osvajanja vrhov. Tako smo se ponovno odločili za otok Vis.
Vis je od obale najbolj oddaljeni jadranski otok.
Pomembnejši mesti na otoku sta Vis in Komiža. Antično mesto Vis je znano po naravnem zaščitenem pristanišču, medtem ko se je nekdanje ribiško mesto Komiža razvilo v slikovito mestece.
Obala otoka Visa je razčlenjena, s številnimi skritimi zalivi in plažami, kot so Gusarica, Nova Pošta ali Velo žalo.
Na otoku Visu je tudi planinska koča ter speljano veliko planinskih poti.

V bližini otoka Visa je otoček Biševo, znan po Modri špilji, špilji s svetlečim se dnom - idealna priložnost za izlet z ladjo.

1. dan: petek, 25. april
PRIHOD NA OTOK VIS

Odhod iz Ormoža ob 4. uri.
Vožnja do Varaždina, nato pa po avtomobilski cesti mimo Zadra in Šibenika v Split. Od tod se bomo z trajektom odpeljali na Vis, otok v srednje dalmatinskem arhipelagu, ki slovi po milem podnebju, bujnem mediteranskem rastju in modrem ter nadvse čistem morju. Ponaša se z zelo burno zgodovino od neolitika pa vse do 20. stol. Pozno popoldne bomo pristali v mestu Vis. Mesto Vis poseduje izjemno bogato kulturno-spomeniško dediščino iz novejšega obdobja. V tem imamo veliko trdnjav, palač in plemiških počitniških hiš.Po krajšem ogledu nadaljujemo na zahodni del otoka v Komižo. Naš hotel oziroma penzion leži sredi zelenja ob lepi plaži. Nastanitev. Večerja in nočitev.

2. dan: sobota, 26. april- KOMIŽA,NOTRANJOST VISA

Zajtrk. Komiža je stara ribiška vasica in pristanišče, ki ima zelo slikovito lego pod hribom Hum (587 m) - to je tudi najvišji vrh otoka, obkrožajo pa ga lepe peščene plaže. Ogledali si bomo glavne znamenitosti, tudi Ribiški muzej v beneški kuli, sprehodili se bomo do samostana sv. Nikolaja in osvojili Hum.Popoldne izlet v notranjost otoka.
Videli bomo Titovo špiljo, letališče in druge otoške zanimivosti. Večerja in nočitev.

3. dan: nedelja , 27. april MODRA ŠPILJA NA BIŠEVO
Zajtrk. Izlet z ladjo po želji (doplačilo-20€) na otoček Biševo, jugozahodno od otoka Vis. Na otočku je več jam - špilj, najlepša in najbolj obiskana pa je Modra špilja v zalivu Balun. V jamo, ki jo ob lepem vremenu in mirnem morju atraktivno ožarja modra svetloba, se bomo peljali z manjšimi čolni. Vrnitev v Komižo. Prosto za sprehode ob obali in kopanje. Večerja in nočitev.

4. dan: ponedeljek, 28. april
MESTO VIS
Zajtrk. Vožnja v glavno mesto otoka - v Vis, starodavno Isso. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti od antike do danes: arheološki muzej, razne palače, župnijska cerkev ...


Split

Jutranja vožnja s trajektom v Split, največje mesto Dalmacije in veliko pristanišče. Že v antiki je bilo tukaj pomembno ilirsko-grško naselje z imenom Aspalathos. Konec 3. stol. je rimski cesar Dioklecijan zgradil velikansko razkošno palačo, ki jo lahko občudujemo še danes - sodi na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Ogled znamenite palače s katedralo sv. Dujma, peristila ter mnogih drugih cerkva, palač in spomenikov. Lepo se bo tudi sprehoditi po "splitski rivi", ki jo krasijo palme. Nato vrnitev proti domu. Vožnja po avtomobilski cesti mimo Zadra, Karlovca v Ormož.

V ceno je vračunano: prevoz z udobnim klimatiziranim avtobusom, prevoz s trajektom na Vis in nazaj, prenočili bomo v planinski koči kjer bo tudi večerja in zajtrk, vožnje po otoku po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija.
Izlet na Biševo in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.
CENA IZLETA SE PLAČA OB PRIJAVI!

Cena ob udeležbi 30 prijavljenih:člani PD- 235,00€ ;nečlani 257,00€(hotel)
Cena ob udeležbi 50 prijavljenih:člani PD- 210,00€;nečlani 232€ (hotel)
Cena ob udeležbi 18 prijavljenih:člani PD- 235,00 € ;nečlani257,00€(prenočišče privat)
Cena ob udeležbi 08 prijavljenih:člani PD- 185,00 € ;nečlani 207€(prenočišče privat)
Rok prijave : 10.april 2012 ,plačilo ob prijavim oziroma v obrokih
do odhoda.
Izlet vodi:Jože Petek
VABLJENI!!
Slike iz izleta prosim pošljite vodniku.
393 kB

l.2012
424 kB

l.2012
Izberi sliko za povečavo.

Na seznam izletov

Naslednji izleti
Raduha iz Loke
Črni vrh na Pohorju
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Ob Svečnici na Ivanjščico
Viševnik -2050m
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Letni občni zbor
Peca

Prejšnji izleti
Antonov pohod 2018
Dražgoše iz PASJE RAVNI
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Lunin pohod
Novoletni pohod
Zimski vspon na Stolpnik
Debela peč
Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu
Po Vertovčevih poteh

Nazadnje dodane slike

Na izlet >>>


Na izlet >>>


Na izlet >>>

Naključni pregovor
Nemški pregovor
Nekoristna modrost je dvakratna neumnost.

Naključni citat
Friedrich Nietzsche
Le tisti naj bi posedoval, ki ima duha; drugače je bogastvo javna nesreča.

logotip
Planinsko društvo Maks Meško Ormož
Vrazova ulica 12, 2270 Ormož
info@pdrustvo-mmormoz.si