Prestavitev izleta Izlet Kopitnik (z vlakom): Na osnovi priporočil za zmanjšanje tveganj za okužbo s korona virusom, odpovedujemo izlet. Če se bodo stvari umirile, bomo izlet predvidoma izvedli 6. junija 2020.
Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.

Otok Vis

Odhod:   petek, 25. april 2014 [ 03:00 ]
Prihod:   ponedeljek, 28. april 2014
Trajanje:   4 dni
OTOK VIS

Od 25.04.2012 do 28.04.2014

Želja članov Planinskega društva je , da si na začetku sezone namočimo v morju spočite noge po želji osvajanja vrhov. Tako smo se ponovno odločili za otok Vis.
Vis je od obale najbolj oddaljeni jadranski otok.
Pomembnejši mesti na otoku sta Vis in Komiža. Antično mesto Vis je znano po naravnem zaščitenem pristanišču, medtem ko se je nekdanje ribiško mesto Komiža razvilo v slikovito mestece.
Obala otoka Visa je razčlenjena, s številnimi skritimi zalivi in plažami, kot so Gusarica, Nova Pošta ali Velo žalo.
Na otoku Visu je tudi planinska koča ter speljano veliko planinskih poti.

V bližini otoka Visa je otoček Biševo, znan po Modri špilji, špilji s svetlečim se dnom - idealna priložnost za izlet z ladjo.

1. dan: petek, 25. april
PRIHOD NA OTOK VIS

Odhod iz Ormoža ob 4. uri.
Vožnja do Varaždina, nato pa po avtomobilski cesti mimo Zadra in Šibenika v Split. Od tod se bomo z trajektom odpeljali na Vis, otok v srednje dalmatinskem arhipelagu, ki slovi po milem podnebju, bujnem mediteranskem rastju in modrem ter nadvse čistem morju. Ponaša se z zelo burno zgodovino od neolitika pa vse do 20. stol. Pozno popoldne bomo pristali v mestu Vis. Mesto Vis poseduje izjemno bogato kulturno-spomeniško dediščino iz novejšega obdobja. V tem imamo veliko trdnjav, palač in plemiških počitniških hiš.Po krajšem ogledu nadaljujemo na zahodni del otoka v Komižo. Naš hotel oziroma penzion leži sredi zelenja ob lepi plaži. Nastanitev. Večerja in nočitev.

2. dan: sobota, 26. april- KOMIŽA,NOTRANJOST VISA

Zajtrk. Komiža je stara ribiška vasica in pristanišče, ki ima zelo slikovito lego pod hribom Hum (587 m) - to je tudi najvišji vrh otoka, obkrožajo pa ga lepe peščene plaže. Ogledali si bomo glavne znamenitosti, tudi Ribiški muzej v beneški kuli, sprehodili se bomo do samostana sv. Nikolaja in osvojili Hum.Popoldne izlet v notranjost otoka.
Videli bomo Titovo špiljo, letališče in druge otoške zanimivosti. Večerja in nočitev.

3. dan: nedelja , 27. april MODRA ŠPILJA NA BIŠEVO
Zajtrk. Izlet z ladjo po želji (doplačilo-20€) na otoček Biševo, jugozahodno od otoka Vis. Na otočku je več jam - špilj, najlepša in najbolj obiskana pa je Modra špilja v zalivu Balun. V jamo, ki jo ob lepem vremenu in mirnem morju atraktivno ožarja modra svetloba, se bomo peljali z manjšimi čolni. Vrnitev v Komižo. Prosto za sprehode ob obali in kopanje. Večerja in nočitev.

4. dan: ponedeljek, 28. april
MESTO VIS
Zajtrk. Vožnja v glavno mesto otoka - v Vis, starodavno Isso. Sprehod po mestu z ogledom glavnih znamenitosti od antike do danes: arheološki muzej, razne palače, župnijska cerkev ...

Split

Jutranja vožnja s trajektom v Split, največje mesto Dalmacije in veliko pristanišče. Že v antiki je bilo tukaj pomembno ilirsko-grško naselje z imenom Aspalathos. Konec 3. stol. je rimski cesar Dioklecijan zgradil velikansko razkošno palačo, ki jo lahko občudujemo še danes - sodi na Unescov seznam svetovne naravne in kulturne dediščine. Ogled znamenite palače s katedralo sv. Dujma, peristila ter mnogih drugih cerkva, palač in spomenikov. Lepo se bo tudi sprehoditi po "splitski rivi", ki jo krasijo palme. Nato vrnitev proti domu. Vožnja po avtomobilski cesti mimo Zadra, Karlovca v Ormož.

V ceno je vračunano: prevoz z udobnim klimatiziranim avtobusom, prevoz s trajektom na Vis in nazaj, prenočili bomo v planinski koči kjer bo tudi večerja in zajtrk, vožnje po otoku po programu, osnovno nezgodno zavarovanje, vodstvo in organizacija.
Izlet na Biševo in vstopnine s pripadajočimi lokalnimi vodstvi niso vračunane.
CENA IZLETA SE PLAČA OB PRIJAVI!

Cena ob udeležbi 30 prijavljenih:člani PD- 235,00€ ;nečlani 257,00€(hotel)
Cena ob udeležbi 50 prijavljenih:člani PD- 210,00€;nečlani 232€ (hotel)
Cena ob udeležbi 18 prijavljenih:člani PD- 235,00 € ;nečlani257,00€(prenočišče privat)
Cena ob udeležbi 08 prijavljenih:člani PD- 185,00 € ;nečlani 207€(prenočišče privat)
Rok prijave : 10.april 2012 ,plačilo ob prijavim oziroma v obrokih
do odhoda.
Izlet vodi:Jože Petek
VABLJENI!!

l.2012

l.2012

Lunin pohod na Ravno Goro
Greben Devic na Dleskovški planoti
Tabor mladih planincev pri Veliki Nedelji
Kolesarjenje po Dravski kolesarski poti od Toblacha
Logarska dolina - Dom pod Storžičem
Sedmera Jezera-Lepo Špičje
Skuta
Kot-Vrbanove špice-Rjavina-Kot
41. poletni tabor za osnovno in srednješolce
Triglav (Čez Prag)

Golica
Med goricami od Osnovne šole v Ivanjkovcih čez Cerovec Stanka Vraza na Jeruzalem Mali Brebrovnik,Svetinje do Ivanjkovec
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč
Kolesarjenje po OPP
Begunjščica, Spodnji Plot
Korčula
Krim
Kolesarjenje Ormož-Koprivnica-Ormož (ob Dravi)
Gore nad Pokljuko
Glinščica(Jezero–Stena–Botač–Socerb–Dolga krona)

Ruski pregovor
Kratka pamet ima dolg jezik.

William Shakespeare
Naučil si me jezika in edina korist je, da znam preklinjati.