Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Boč

Na Boč , ko cveti VELIKONOČNICA

Odhod:   sobota, 22. marec 2014 [ 06:15]
BOČ 2014- ko cveti velikonočnica!

Izlet je namenjen predšolskim otrokom iz vrtcev: Ormoža,Velike Nedelje,Podgorcev,Ivanjkovcev,Miklavža pri Ormožu in Koga. Na pot se odpravimo z vlakom.
Z vlakom se pripeljemo do Poljčan, kjer se otroci zapeljejo z avtobusom do koče na Boču,ostali, ki lahko prehodijo to pot pa peš.Prav tako se otroci vračajo do Poljčan z avtobusom.
Cena prevoza je 9€ za otroke, ki se bodo peljali še z avtobusom.Razlika v ceni prevoza otrok se krije iz namenskih sredstev društva!Cena za starše otrok, ki se peljejo samo z vlakom do Poljčan je 14,00€.
Člani društva plačajo 12€,otroci-člani pa 6€!

Vsa plačila so ob prijavi pri mentoricah oziroma vzgojiteljicah v vrtcu.Ostali člani oziroma pohodniki, ki se želijo udeležiti izleta se prijavijo v društvu na tel. 041 698 741(marjan)

Otroci si bodo z vzgojitelji in starši ogledali rastišče cvetlice-velikonočnice, če pa bodo fizično pripravljeni pa se povzpnemo še na vrh Boča!

Izhodišče: Zgornje Poljčane (360 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,2971°N / 15,5834°E
Cilj: Boč (978 m)
Ime poti: čez Babo
Čas hoje: 1 h 45 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 618 m
Višinska razlika po poti: 618 m
Zemljevid: Posavsko hribovje (Boč - Bohor) 1:50.000

Prijave pri mentorjih oziroma vzgojiteljih v vrtcih do 15.03.2014!
OPOMBA
V slučaju, da bo dolga zima, bo verjetnost prestavitve izleta za kake 14 dni!Prosimo za razumevanje!!
Kosmata lepota velikonočnice
Med slovenskimi pomladanskimi rastlinami gotovo izstopa velikonočnica (Pulsatilla grandis), predvsem zaradi velikih, razprostrtih svetlovijoličastih cvetov, ki so po zunanji strani gosto svilnato dlakavi ter se odpro v času, ko so travniki še čisto zimsko pusti. Dlakavost, ki daje rastlini poseben čar, je 'kožuh' za preživetje morebitnih jutranjih zmrzali. Glede na ime rastline bi pričakovali, da cveti okoli velike noči, vendar se odpro cvetovi navadno že bolj zgodaj, od konca februarja do sredine marca.

Po botanični plati pravzaprav velikonočnica ni kaj tako zelo posebnega. Je značilna predstavnica suhih, stepskih travišč, v Sloveniji pa dosega zahodno mejo razširjenosti in velja pri nas za redko in ogroženo vrsto, saj je znana samo s treh nahajališč. V Orešju pri Ptuju je ni več. O njenem pojavljanju govorijo le zapisi v literaturi, možna rastišča pa so se že davno umaknila vinogradom, njivam in hišam. Najbolj znana je z Boča, štajerskega Triglava, kjer je več manjših, strogo omejenih nahajališč na planoti, kjer sta planinski dom in cerkvica sv. Miklavža.

22.03.2014

In to je pri nas v naših krajih-zelo redka!!

Montaž, Viš
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Soriška planina
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
Dobrač
Ob polni luni Božični izlet na Goričko

Dan planincev Podravja na Rogli
Kolesarjenje po Slovenskih goricah
Lunin pohod: Boč
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Dachstein (po ferati Johann)
Aktivni konec tedna
Eiger-Jungfrao-Monsch
Okrešelj-Rinke-Skuta-Okrešelj
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik

S prstom obrzdaj usta.
Digito comesce labellum.

Karl Marx
Zgodovina družbe do današnjih dni je zgodovina boja razredov.