Planinsko društvo

Maks Meško Ormož


aktualno
program izletov
planinske poti
odseki
fotogalerija
dogodki
obvestila
članstvo
vodniki
sponzorji
povezave
društvo

Uporabniško ime Geslo


Pozabili geslo Novi uporabnik

Natisni

Obvestila
Taborni Časopis Izlet Poletni tabor v Završnici: V zavihek Dogodki smo dodali Taborni Čsopis Završnica 2023. Poglejte kaj se je dogajalo in kako so različni avtorji videli iste dogodke.
Prestavitev izleta - maj in Suhi vrh Izlet Maj in Suhi vrh: Zaradi snega na grebenu je izlet prestavljen na naslednji vikend - na nedeljo, 30.4. Prijave odprte do srede, 26.4. Upam, da bomo tokrat imeli več sreče (da do takrat ne bo več snežilo).
Prestavitev izleta Izlet Slivnica in Cerkniško jezero: Zaradi manjšega števila prijav in negotove vremenske napovedi, bo izlet na Slivnico 22. aprila 2023. Prijave so še odprte.
Prijave za tabor 2023 Izlet Poletni tabor v Završnici: Med aktualnimi dogodki je že razpis in prijavnica za letošnji tabor. Pohitite, da ne ostanete brez šotora.
PRELOŽITEV KOLESARJENJA Izlet Kolesarjenje: Ormož - Sv. Urban - Ormož: Spoštovani! Zaradi slabe vremenske napovedi prestavljamo kolesarjenje na 3 soboto v mesecu aprilu! Prosimo za razumevanje!Transverzala Alpe Adria Trail – 3. in 4. etapa

Od ledenika na morje PohodniŠ¡tvo po rajskem vrtu

Odhod:   sobota, 30. julij 2022 [ 02:00 ]
Prihod:   nedelja, 31. julij 2022
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Srednje zahtevna
Vodnik:   Marjan Kukovec
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)
Od Velikega Kleka do Milj - Dobrodošli na poti Alpe Adria

Pot Alpe Adria na skupno 43 etapah in skupno približno 750 km povezuje tri regije: avstrijsko Koroško, Slovenijo in Furlanijo-Julijsko krajino.

Pohodniška pot vodi od vznožja najvišje gore Avstrije, Velikega Kleka, skozi najlepšo koroško gorsko in jezersko pokrajino in brez velikih ovinkov mimo stičišča treh dežel Avstrije, Slovenije in Italije naprej do Jadranske obale in kraja Milje (Muggia).

Začeli bi z ETAPO 3 Döllach - Marterle
Zelo raznolika etapa sledi stari "Cerkveni poti", po kateri so nekoč pobožni verniki iz Zgornje doline Mele/Oberes Mölltal obiskovali romarsko cerkev "Marterle".

Izraz "Marterl" v koroškem narečju označuje križpotje. Toda ker je bila nova romarska cerkev v začetku 20. stoletja na mestu takšnega križpotja, je obdržala ime "Marterle" – hkrati pa je to tudi najvišje ležeča romarska cerkev v Avstriji!

Bodisi iz verskih motivov ali čistega veselja do pohodništva v prostranem okolju – vse, ki se bodo odpravili po tej etapi, pričakuje razgibana pot, ki teče ob reki, skozi vasi, po gozdnih poteh in ne nazadnje po čudovitih, za hojo primernih strminah. Ustrezno raznolik pa je tudi razgled: ob pogledu nazaj na gorsko skupino Velikega Kleka/Glocknergruppe, na prepadne tritisočake skupine Š ober/Schobergruppe, Lienške dolomite in ne nazadnje na osamljeno, nasproti ležečo skupino Kreuzeck/Kreuzeckgruppe.
Zmerno
Razdalja 18,3 km/Trajanje-7:00 h/Vzpon-1.168 m

Sestop-318 m;Najvišja točka-1.877 m/Najnižja točka-934 m

Etapa 4 Marterle - Stall

V tej etapi se lahko veselimo pretežno navkreber vzpenjajočega se pohoda po stari romarski poti. Od cerkve "Marterle" hodimo po romantičnih planinah in skozi hladne gozdove neposredno do kraja Stall v dolini Mele/Mölltal. Pot delno vodi po gozdnih poteh, pogosto pa tudi po starih stezah skozi gozdove navzdol do kraja Stall.


Tako kot prejšnji dan pot Alpe-Adria-Trail tudi v sklopu četrte etape poteka po stari romarski poti. Š e dandanes enkrat letno, konec julija, poteka "Jakobovo romanje" od kraja Stall do cerkve Marterle.
Težavnost_Zmerno


Razdalja 11,1 km/Trajanje-4,30 h/Vzpon-67 m

Sestop-1068 m;Najvišja točka-1.849 m/Najnižja točka-850 m
Slike iz izleta prosim pošljite vodniku.
774 kB

382 kB

477 kB

402 kB

394 kB

473 kB

Izberi sliko za povečavo.

Na seznam izletov

Nazadnje dodane slike

Na izlet >>>


Na izlet >>>


Na izlet >>>


Na izlet >>>


Na izlet >>>

Naslednji izleti
Tolsti vrh nad Celjsko kočo
Pohod ob polni luni-Ivanjkovci-Jeruzalem
Grossglokner
Kolesarjenje ob Dravi od Ormoža do Varaždina
Kolesarjenje po OPP
Košenjak
Golica
Planina nad Vrhniko
Lepenatka
Pohod ob polni luni na Donačko Goro

Prejšnji izleti
Gradiška tura
Slovenska planinska pot
Pohod ob polni luni na HUM (266m)
Šmohor
Triglav
Krakovski gozd
Boč
Blegoš, Lubnik
Peca
Pohod ob polni luni

Naključni pregovor
Latinski pregovor
Nikoli ne verjemi človeku, ki veliko govori.
Nimquam credatur homini, qui multa loquitur.

Naključni citat
Jean-Paul Sartre
Človeka je sram, da še živi, ko so največji ljudje življenje že izgubili.

logotip
Planinsko društvo Maks Meško Ormož
Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož
info@pdrustvo-mmormoz.si