fotografije iz tabora Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: na povezavi drive se nahaja izbor mojih najboljših fotografij iz tabora na Jezerskem. Obilo užitka ob gledanju fotografij. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Golica: Zaradi napovedanega slabega vremena bo izlet na Golico, 4. junija 2022. Odhod ob 6. uri zjutraj.
Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje
Prestavitev Markacijskega dneva Izlet Markacijski dan: Zaradi izrednega dogodka je markacijski dan prestavljen na eno od sobot v novembru. Nov datum bo objavljen na spletni strani društva.
Odpoved izleta Izlet Viševnik : Zaradi sveže zapadlega snega in premalo prijav moramo izlet žal odpovedati.

Transverzala Alpe Adria Trail – 3. in 4. etapa

Od ledenika na morje Pohodništvo po rajskem vrtu

Odhod:   sobota, 30. julij 2022 [ 02:00 ]
Prihod:   nedelja, 31. julij 2022
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Srednje zahtevna
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)
Od Velikega Kleka do Milj - Dobrodošli na poti Alpe Adria

Pot Alpe Adria na skupno 43 etapah in skupno približno 750 km povezuje tri regije: avstrijsko Koroško, Slovenijo in Furlanijo-Julijsko krajino.

Pohodniška pot vodi od vznožja najvišje gore Avstrije, Velikega Kleka, skozi najlepšo koroško gorsko in jezersko pokrajino in brez velikih ovinkov mimo stičišča treh dežel Avstrije, Slovenije in Italije naprej do Jadranske obale in kraja Milje (Muggia).

Začeli bi z ETAPO 3 Döllach - Marterle
Zelo raznolika etapa sledi stari "Cerkveni poti", po kateri so nekoč pobožni verniki iz Zgornje doline Mele/Oberes Mölltal obiskovali romarsko cerkev "Marterle".

Izraz "Marterl" v koroškem narečju označuje križpotje. Toda ker je bila nova romarska cerkev v začetku 20. stoletja na mestu takšnega križpotja, je obdržala ime "Marterle" – hkrati pa je to tudi najvišje ležeča romarska cerkev v Avstriji!

Bodisi iz verskih motivov ali čistega veselja do pohodništva v prostranem okolju – vse, ki se bodo odpravili po tej etapi, pričakuje razgibana pot, ki teče ob reki, skozi vasi, po gozdnih poteh in ne nazadnje po čudovitih, za hojo primernih strminah. Ustrezno raznolik pa je tudi razgled: ob pogledu nazaj na gorsko skupino Velikega Kleka/Glocknergruppe, na prepadne tritisočake skupine Šober/Schobergruppe, Lienške dolomite in ne nazadnje na osamljeno, nasproti ležečo skupino Kreuzeck/Kreuzeckgruppe.
Zmerno
Razdalja 18,3 km/Trajanje-7:00 h/Vzpon-1.168 m

Sestop-318 m;Najvišja točka-1.877 m/Najnižja točka-934 m

Etapa 4 Marterle - Stall

V tej etapi se lahko veselimo pretežno navkreber vzpenjajočega se pohoda po stari romarski poti. Od cerkve "Marterle" hodimo po romantičnih planinah in skozi hladne gozdove neposredno do kraja Stall v dolini Mele/Mölltal. Pot delno vodi po gozdnih poteh, pogosto pa tudi po starih stezah skozi gozdove navzdol do kraja Stall.

Tako kot prejšnji dan pot Alpe-Adria-Trail tudi v sklopu četrte etape poteka po stari romarski poti. Še dandanes enkrat letno, konec julija, poteka "Jakobovo romanje" od kraja Stall do cerkve Marterle.
Težavnost_Zmerno

43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem
Komna Krn-Krnsko jezero klub Ormoških študentov
Lunin pohod na Ravno Goro
Pohod ob občinskem prazniku Občine Ormož in 60 let delovanja našega PLANINSKEGA društva

Japonski pregovor
Kovino se spozna v ognju, človeka v vinu.

Jean-Paul Sartre
Ironija in inteligenca sta krvni sestri.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož