Prestavitev izleta Izlet Viševnik: zaradi slabših vremenskih obetov je izlet prestavljen na nedeljo, 9. oktobra 2022. Prijave so še možne do srede, 5. oktobra 2022, oziroma do zapolnitve avtobusa.
Taborni časospis Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis z letošnjim dogajanjem na Jezerskem. Poglejte.
fotografije iz tabora Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: na povezavi drive se nahaja izbor mojih najboljših fotografij iz tabora na Jezerskem. Obilo užitka ob gledanju fotografij. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Golica: Zaradi napovedanega slabega vremena bo izlet na Golico, 4. junija 2022. Odhod ob 6. uri zjutraj.
Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje

Lunin pohod: Ormož – Hum - Ormož

Odhod:   petek, 18. marec 2022 [ 17:00]
Zberemo se pre avtobusno postajo ob 17 uri.
Pot nas bo vodila čez Pušence na Hum nadaljujemo do Loperšic čez -Frankovce-Pušence v Ormož.
Hoje je za 2,5 ure!
Lepo vabljeni!!
Lunin koledar za petek, 18. marec 2022
b Luna je v Devici
Ob 12:26 pride v Tehtnico
Polna Luna - Ščip ob 8:18
a Sonce je v Ribah
c Merkur je v Ribah

Kako vpliva na naše razpoloženje

Nedvomno boste občutili razliko, ko Luna iz ognjenega Leva pride v znamenje razumske Device. Trdno boste pristali na realnih tleh. Kot da ste se znašli pod hladnim tušem. In prav res, Luna v Devici pogosto prinaša tudi dež. To je najprimernejše obdobje za zbiranje najrazličnejsih podatkov, analiziranje, razvrščanje in učenje.
Ponavadi se ukvarjamo z deli, ki od nas zahtevajo zbranost, natančnost, vestnost in spretnost. V nas spodbuja potrebo po samoorganiziranju, vendar pa se to velikokrat izrazi kot pretirana kritičnost in ukvarjanje z nepotrebnimi skrbmi. Nekako se moramo zaposliti in največkrat se lotimo pospravljanja, temeljitega čiščenja ali urejanja zadev; doma in v službi.

Nekaj nasvetov

Oblecite nevpadljiva oblačila bele barve, ki se sklada s čisto in nedolžno energijo Lune v Devici. Prav tako vam bodo ugajali vsi barvni odtenki jeseni in zemlje. Za boljše počutje si nadenite žad, jantar, jaspis, karneol, ahat, aventurin ali mlečni kremen. Ko se Luna zadržuje v znamenju Device, so priporočljiva in primerna za dišavno lučko v prostoru eterična olja sivke, cedre, limone, kamilice in melise.

Polna Luna - Ščip
Kako vpliva na naše razpoloženje
Ob času polne lune smo bolj občutljivi, dojemljivi in čuječi. To je čas, ko je treba stvarem priti do dna, ko vse skrito pokuka na plano, ko ne moremo delati drugače, kot je edino prav.
Sonce in Luna si stojita nasproti in drug drugemu kažeta svoj pravi obraz. Zato močno čustvujemo in hitro reagiramo na vsak izziv iz okolja. V ozračju je spet več energije (par dni pred ščipom vlada napetost, pogoste so hude prometne nesreče, ljudje so razdražljivi in žal je to tudi obdobje, ko lahko pričakujemo vec nasilja, umorov ipd. Ženska, ki ima mesečno perilo ob polni luni, krvavi močneje, več je (tudi prezgodnjih) porodov.

Kdaj se zgodi ščip Polna luna oziroma ščip se zgodi, ko sta Sonce in Luna poravnana na nasprotnih straneh Zemlje. Takrat se iz Zemljine perspektive zdi, da je Luna popolnoma osvetljena. Luna Zemljo obkroži vsakih 27,3 dneva. Ker pa Zemlja kroži po svoji krožnici okrog Sonca, traja dlje časa, da Luna Zemlji kaže navidezno enako fazo, in sicer 29,5 dneva. To je približno en mesec, zaradi česar Luni pravimo tudi Mesec. Luna Zemlji vedno kaže isto stran, ker je njeno vrtenje okoli svoje osi usklajeno z vrtenjem okoli Zemlje.

18.3.1904 - Rodil se je Srečko Kosovel

Matkov kot -Mrzla gora
Veliki Klek
Lunin pohod: Boč

Blagor tistemu, ki je daleč od dnevnih trzljajev.
Beatus ille, qui procul negotiis.

Ernest Hemingway
Mladost imamo zato, da delamo neumnosti, a starost, da te neumnosti obžalujemo.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož