Prestavitev izleta Izlet Viševnik: zaradi slabših vremenskih obetov je izlet prestavljen na nedeljo, 9. oktobra 2022. Prijave so še možne do srede, 5. oktobra 2022, oziroma do zapolnitve avtobusa.
Taborni časospis Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis z letošnjim dogajanjem na Jezerskem. Poglejte.
fotografije iz tabora Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: na povezavi drive se nahaja izbor mojih najboljših fotografij iz tabora na Jezerskem. Obilo užitka ob gledanju fotografij. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Golica: Zaradi napovedanega slabega vremena bo izlet na Golico, 4. junija 2022. Odhod ob 6. uri zjutraj.
Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje

Bovca do Tolmina

JULIANA TRAIL - etapa 13: Kobarid – Bovec

Odhod:   petek, 11. september 2020 [ 02:00 ]
Prihod:   sobota, 12. september 2020
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Zahtevna
Etapa teče skozi kobariško in trnovsko sotesko, vseskozi ob Soči in na območju njenega najbolj slikovitega in divjega toka. Etapa med Kobaridom in Bovcem nas iz primorske mehkobe popelje nazaj v ostro zarisani gorski svet. Takoj za Kobaridom se dolina dramatično spremeni, prej široka struga in obvodne ravnice se tukaj stisnejo med strma pobočja Polovnika na eni in Stola na drug strani. Soča, v spodnjem delu mehko razlita čez prodišča, se tukaj peni v divjih brzicah in globokih tolmunih. Cel dan jo spremljamo v njenem najbolj divjem toku, potujemo skozi območja, ki so ime in slavo reke ponesla med ljubitelje divjih voda po celem svetu. Odsek med Kobaridom in Trnovim je namenjen samo kajakašem, ki jih v času plovne sezone vedno srečujemo. Območje Trnovega je območje občasnih kajakaških tekmovanj svetovnega ranga. Zgornji del, med Trnovim in slapom Boka, pa je namenjen tudi raftarjem, torej agencijam, ki tudi smrtnikom, ki ne obvladajo umetnosti veslanja na divjih vodah, omogočijo izkušnjo doživetja najlepše reke od blizu. Od slapa Boke dalje se dolina ponovno razširi v bovško kotlino, odprejo se nam pogledi na mogočne vrhove: Kanin, Rombon, Loške stene, Svinjak in tudi Triglav v koncu doline. Stranska cestica nas skozi dolgo vas Čezsočo pripelje v Bovec. Bovec je turistično srce doline in daleč najmočnejši slovenski center vseh možnih »outdoor« dejavnosti v naravi.

Lunin pohod: Ormož - Velika Nedelja – Kogel - Ormož
Viševnik
Markacijski dan
Lunin pohod: Savci – Ritmerk – Strjanci - Savci
Goličica
Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Ob polni luni na Litmerk
Sotinski breg - Kugla

Od Bovca do Tolmina -26 in 27 etapa
Lunin pohod: Podgorci – Preclava - Podgorci
Zadnjica – Prehodavci – Triglavska jezera – Komna – Krn – Lepena
Julijci - krog iz Zadnjice
Grossvenediger
Triglav
Ojstrica
Matkov kot -Mrzla gora
Veliki Klek
Lunin pohod: Boč

Nemški pregovor
Lepe besede in rahel dež prodrejo povsod.

Benjamin Franklin
Nikdar ni bilo dobre vojne ali slabega miru.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož