Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje
Prestavitev Markacijskega dneva Izlet Markacijski dan: Zaradi izrednega dogodka je markacijski dan prestavljen na eno od sobot v novembru. Nov datum bo objavljen na spletni strani društva.
Odpoved izleta Izlet Viševnik : Zaradi sveže zapadlega snega in premalo prijav moramo izlet žal odpovedati.
Taborni časopis 2021 Izlet 42. poletni tabor za osnovno in srednješolce v Mojstrani: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis Mojstrana 2021. Poglejte!
Taborni časopis Podvolovljek 2020 Izlet Poletni tabor Podvolovljek: V rubriki Dogodki je na voljo taborni časopis Podvolovljek 2020. Prispevke udeležencev je zbrala Stanka, povezala in uredila pa Nuša. Poglejte kje smo bili in kaj se nam je dogajalo.

Pohorje na prvi poletni dan

Odhod:   ponedeljek, 21. junij 2021 [ 02:00]
Težavnost:   Srednje zahtevna
Poletni solsticij: Dočakajte prvi poletni sončni vzhod na Pohorju ali Boču

Prvi sončni vzhod v letošnjem poletju lahko spremenite v prav posebno doživetje.

Sončev obrat ali solsticij je tisti trenutek v letu, ko je Sonce ob poldnevu navidezno najseverneje ali najjužneje na nebu oziroma najvišje ali najnižje nad nebesnim ekvatorjem.

Poletni solsticij je običajno od 21. do 23. junija. Kozmična energija okrog poletnega solsticija (ponedeljek, 21. 06. 2021 ob 5:33) prinaša intenzivno energijo. Osvetljuje vsa področja našega življenja, ki potrebujejo našo pozornost.
“Ob kresi se dan obesi”
Na ta dan so naši predniki kurili kresove. Od poletnega solsticija dalje sonce pojema, zato so naši predniki verjeli, da ogenj, zakurjen na kresno noč, pomaga soncu ohraniti in pomnožiti njegovo moč. Kresove so netili na vrhovih hribov, čim bliže nebu, nato so okoli ognja peli in plesali, skakali čezenj ali skozenj ter hodili po žerjavici.

Na dan poletnega solsticija na severni Zemeljski polobli dobimo več sončne svetlobe kot katerikoli drugi dan v letu.

Ob polni luni na Litmerk
Sotinski breg - Kugla
Tabor mladih planincev pri Veliki Nedelji

Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Goličica
Lunin pohod: Savci – Ritmerk – Strjanci - Savci
Kraški rob
Planina Blato - Adam, Eva, Prevalski stog
Markacijski dan
Lunin pohod: Ormož - Velika Nedelja – Kogel - Ormož
Viševnik

Angleški pregovor
Molk je najlepši okras ženske, a ga le redko nosi.

William Shakespeare
Svojo krono nosim v srcu, ne na glavi; ni pokrita z diamanti in je nevidna: pravim ji zadovoljstvo. To je krona, ki je bila kraljem redkokdaj dana.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož