Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje
Prestavitev Markacijskega dneva Izlet Markacijski dan: Zaradi izrednega dogodka je markacijski dan prestavljen na eno od sobot v novembru. Nov datum bo objavljen na spletni strani društva.
Odpoved izleta Izlet Viševnik : Zaradi sveže zapadlega snega in premalo prijav moramo izlet žal odpovedati.
Taborni časopis 2021 Izlet 42. poletni tabor za osnovno in srednješolce v Mojstrani: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis Mojstrana 2021. Poglejte!
Taborni časopis Podvolovljek 2020 Izlet Poletni tabor Podvolovljek: V rubriki Dogodki je na voljo taborni časopis Podvolovljek 2020. Prispevke udeležencev je zbrala Stanka, povezala in uredila pa Nuša. Poglejte kje smo bili in kaj se nam je dogajalo.

Kredarica - Triglav iz Krme

Triglav zimski vzpon

Odhod:   sobota, 10. april 2021 [ 03:00 ]
Prihod:   nedelja, 11. april 2021
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Zelo zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Zimski vzpon na Triglav je povsem drugačen kot poletni. Samoten, prvobiten tako kot v času prvopristopnikov, prvinski in fantastičen.

V PRIMERU,DA BODO ugodne snežne razmere bo tura organizirana prej!!!

Naše izhodišče bo v dolini Krme, kamor se bomo naslednji dan tudi vrnili. Prvi dan se bomo odpravili do Triglavskega doma na Kredarici. Naslednji dan pa bo sledil vzpon na vrh Triglava. Od Triglavskega doma na vrh Triglava in nazaj vodi zavarovana plezalna pot, ki pa je pozimi in v zimskih razmerah ponavadi zasnežena zato bomo potrebovali dereze in cepin. Ker se na pot opravljate z vodnikom bo za vašo varnost pri vzponu poskrbljeno.

Trajanje

Dan 1: Krma 980m – Triglavski dom 2515m; 6-8h hoje in 1500 vm.
Dan 2: Triglavski dom 2515m – vrh Triglava 2864m in nazaj v dolino Krme 980m; 4-5h od doma na vrh in nazaj in še 4-6h hoje v dolino.
Celotna tura traja 2 dni – nekje med 16 in 20 ur, na njej pa premagamo okrog 1900 metrov višinske razlike.

Lokacija

Iz doline Krme: peš v primeru, da ste turni smučar pa s smučmi, kar je še bolj priporočljivo.

Posebnosti

Vzpon v zimskih razmerah je fizično in psihično še bolj naporen kot poleti, predvsem če želite vzpon opraviti v enem dnevu.
Če želite vzpon opravite v enem dnevu priporočamo, da se ga opravi s smučmi in na lestvici vaše fizične sposobnosti morate dosegati oceno 5/5.
Triglavski dom na Kredarici je v zimskem času uradno zaprt, vendar nam spanje in prehrano uredijo meteorologi.

Oprema

Primerna zimska gorniška oblačila in obutev, dereze, pohodni cepin, čelada, plezalni pas, 2x vponka z matico, neskončna zanka 120cm-Lavinski trojček sestavljen iz lavinske žolne, sonde in lavinske lopata so prav tako obvezen del tehnične opreme vsakega gornika!in nahrbtnik.

Ob polni luni na Litmerk
Sotinski breg - Kugla
Tabor mladih planincev pri Veliki Nedelji

Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Goličica
Lunin pohod: Savci – Ritmerk – Strjanci - Savci
Kraški rob
Planina Blato - Adam, Eva, Prevalski stog
Markacijski dan
Lunin pohod: Ormož - Velika Nedelja – Kogel - Ormož
Viševnik

Portugalski pregovor
Pogumni ljudje in dobro vino ne trajajo dolgo.

William Shakespeare
Samo po sebi ni nič dobro ali slabo, vse je odvisno od tega, kaj o stvari ljudje mislijo.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož