Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje
Prestavitev Markacijskega dneva Izlet Markacijski dan: Zaradi izrednega dogodka je markacijski dan prestavljen na eno od sobot v novembru. Nov datum bo objavljen na spletni strani društva.
Odpoved izleta Izlet Viševnik : Zaradi sveže zapadlega snega in premalo prijav moramo izlet žal odpovedati.
Taborni časopis 2021 Izlet 42. poletni tabor za osnovno in srednješolce v Mojstrani: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis Mojstrana 2021. Poglejte!
Taborni časopis Podvolovljek 2020 Izlet Poletni tabor Podvolovljek: V rubriki Dogodki je na voljo taborni časopis Podvolovljek 2020. Prispevke udeležencev je zbrala Stanka, povezala in uredila pa Nuša. Poglejte kje smo bili in kaj se nam je dogajalo.

Boč - cvetenje velikonočnice

Odhod:   sobota, 20. marec 2021 [ 07:00]
BOČ 2021- ko cveti velikonočnica!

Izlet je namenjen predšolskim otrokom iz vrtcev: Ormoža,Velike Nedelje,Podgorcev,Ivanjkovcev,Miklavža pri Ormožu in Koga. Na pot se odpravimo z vlakom.
Z vlakom se pripeljemo do Poljčan, kjer se otroci zapeljejo z avtobusom do koče na Boču,ostali, ki lahko prehodijo to pot pa peš.Prav tako se otroci vračajo do Poljčan z avtobusom.
Cena prevoza je 9€ za otroke, ki se bodo peljali še z avtobusom.Razlika v ceni prevoza otrok se krije iz namenskih sredstev društva!Cena za starše otrok, ki se peljejo samo z vlakom do Poljčan je 14,00€.
Člani društva plačajo 12€,otroci-člani pa 6€!

Vsa plačila so ob prijavi pri mentoricah oziroma vzgojiteljicah v vrtcu.Ostali člani oziroma pohodniki, ki se želijo udeležiti izleta se prijavijo v društvu na tel. 041 698 741(marjan)

Otroci si bodo z vzgojitelji in starši ogledali rastišče cvetlice-velikonočnice, če pa bodo fizično pripravljeni pa se povzpnemo še na vrh Boča!

Izhodišče: Zgornje Poljčane (360 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,2971°N / 15,5834°E
Cilj: Boč (978 m)
Ime poti: čez Babo
Čas hoje: 1 h 45 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 618 m
Višinska razlika po poti: 618 m
Zemljevid: Posavsko hribovje (Boč - Bohor) 1:50.000

Prijave pri mentorjih oziroma vzgojiteljih v vrtcih do 15.03.2021!
OPOMBA
V slučaju, da bo dolga zima, bo verjetnost prestavitve izleta za kake 14 dni!Prosimo za razumevanje!!
Kosmata lepota velikonočnice
Med slovenskimi pomladanskimi rastlinami gotovo izstopa velikonočnica (Pulsatilla grandis), predvsem zaradi velikih, razprostrtih svetlovijoličastih cvetov, ki so po zunanji strani gosto svilnato dlakavi ter se odpro v času, ko so travniki še čisto zimsko pusti. Dlakavost, ki daje rastlini poseben čar, je 'kožuh' za preživetje morebitnih jutranjih zmrzali. Glede na ime rastline bi pričakovali, da cveti okoli velike noči, vendar se odpro cvetovi navadno že bolj zgodaj, od konca februarja do sredine marca.

Po botanični plati pravzaprav velikonočnica ni kaj tako zelo posebnega. Je značilna predstavnica suhih, stepskih travišč, v Sloveniji pa dosega zahodno mejo razširjenosti in velja pri nas za redko in ogroženo vrsto, saj je znana samo s treh nahajališč. V Orešju pri Ptuju je ni več. O njenem pojavljanju govorijo le zapisi v literaturi, možna rastišča pa so se že davno umaknila vinogradom, njivam in hišam. Najbolj znana je z Boča, štajerskega Triglava, kjer je več manjših, strogo omejenih nahajališč na planoti, kjer sta planinski dom in cerkvica sv. Miklavža.

Ob polni luni na Litmerk
Sotinski breg - Kugla
Tabor mladih planincev pri Veliki Nedelji

Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Goličica
Lunin pohod: Savci – Ritmerk – Strjanci - Savci
Kraški rob
Planina Blato - Adam, Eva, Prevalski stog
Markacijski dan
Lunin pohod: Ormož - Velika Nedelja – Kogel - Ormož
Viševnik

Še enkrat toliko.
Alterumu tantum.

Francis Bacon
Gotovo je, da je slava kot reka, ki nosi lahke in napihnjene stvari in potaplja težke in trdne.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož