Planinsko društvo

Maks Meško Ormož


aktualno
program izletov
planinske poti
odseki
fotogalerija
dogodki
obvestila
članstvo
vodniki
sponzorji
povezave
društvo

Uporabniško ime Geslo


Pozabili geslo Novi uporabnik

Natisni

Obvestila
Taborni časopis Podvolovljek 2020 Izlet Poletni tabor Podvolovljek: V rubriki Dogodki je na voljo taborni časopis Podvolovljek 2020. Prispevke udeležencev je zbrala Stanka, povezala in uredila pa Nuša. Poglejte kje smo bili in kaj se nam je dogajalo.
fotografije Izlet Poletni tabor Podvolovljek: na povezavi tabor so moje fotografije iz letošnjega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Kopitnik (z vlakom): Na osnovi priporočil za zmanjšanje tveganj za okužbo s korona virusom, odpovedujemo izlet. Če se bodo stvari umirile, bomo izlet predvidoma izvedli 6. junija 2020.
Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko JuršičSEDMERA TRIGLAVSKA JEZERA

Odhod:   sobota, 4. julij 2020 [ 05:00 ]
Prihod:   nedelja, 5. julij 2020
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Srednje zahtevna
Vodnik:   Marjan Kukovec
Razpis:   /
Planina Blato - Koča pri Triglavskih jezerih
Izhodišče: Planina Blato (1147 m)
Cilj: Zasavska koča na Prehodavcih
Ime poti: za Kopico
Čas hoje: 5 h
Zahtevnost: delno zahtevna označena pot
Višinska razlika: 924 m
Višinska razlika po poti: 1250 m
Zemljevid: Triglav 1:25.000
Priporočena oprema (poletje):pohodne palice

Prijave na KOŠ-u in na sedežu društva v času uradnih ur(ob petkih od 19:00 do 21:00)

Kam: Podali se bomo na dvodnevni izlet v osrčje Triglavskega narodnega parka, v Dolino Triglavskih jezer. Prehodili bomo Fužinske planine, kjer se je pisala zgodovina bohinjskega planšarstva in občudovali prelepa jezera, nanizana ob poti pod Lepim Špičjem, Tičarico in Zelnarico.
Pot: Z avtobusom se bomo zapeljali do Planine Blato (1.088 m) nad Staro Fužino. Do Koče na Planini pri Jezeru (1.450 m), najbolj obiskane fužinske planine, nas bo pot vodila skozi gozd, ki obkroža tamkajšnje pašnike. Dno kotanje napolnjuje veliko jezero, nad katerim izstopa Debeli vrh. Zavili bomo proti živahni in veliki Planini Dedno polje (1.560 m) s številnimi pastirskimi stanovi ter Planini Ovčariji (1.660 m), eni bolj oddaljenih in naših najvišjih planin, ki po malem spet oživlja. Na prevalu Štapce (1.851 m) se nam bo prvič odprl pogled na prelepo Dolino Triglavskih jezer. Po kratkem vzponu na Tičarico (2.071 m), kdo bo pač želel .V tem svetu se odlično počutijo tudi svizci, gamsi, orli, pa tudi planik in drugega gorskega cvetja ne manjka. Do sitega se bomo naužili pogledov na visoke vrhove Julijcev in okamenelo lepoto škrapelj in razjedenih kraških podov pod grebenom Lepega Špičja. drugače pa nadaljujemo pot do Zasavske koče na Prehodavcih (2.071 m) kjer prespimo.
Naslednji dan se bomo podali na uživaško pot po Dolini Triglavskih jezer mimo Koče ob sedmerih jezerih in preko Prodov nadaljevali do Planine Blato. Pot je prijetno speljana med od vode razjedenimi skalami in vitkimi macesni, ob prelepih jezerih, ki nas bodo popolnoma prevzela s svojo mirno lepoto. Povratek v Ormož bo v poznih večernih urah.

Ob poti: Koča na planini pri Jezeru (1453m), Planina Dedno polje (1560m), Vrata (2192m), Rjavo jezero (2006m), Mlaka v Laštah (1994m)

Kdaj: v soboto in nedeljo, 04, in 05. 7. 2020
Odhod: v soboto ob 5.00 uri izpred avtobusne postaje v Ormožu.
Hoje: prvi dan 6-8 ur, drugi dan okrog 5 ur.
Zahtevnost: Pot je večinoma lahka, tehnično ni zahtevna, razen kratkega dobro zavarovanega odseka na prevalu Štapce. Potrebna pa je zadostna fizična kondicija.

Oprema: primerna za visokogorje (gojzarji, pohodne palice, jakna, kapa, rokavice, sončna očala). Ker je v visokogorju zjutraj in zvečer že sveže, imejte s seboj nekaj rezervnih in toplih oblačil. Žige boste lahko dodali v Dnevnik SPP. Ker bomo spali v planinski koči, imejte s seboj planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto.

Prehrana: Hrana bo iz nahrbtnika, možno tudi v koči pri Triglavskih jezerih in na Prehodavcih. Še nekaj okvirnih cen: enolončnica brez mesa 5 €, z mesom 6,70 €, pasulj 8 €, čaj 1,80 €.

Stroški: odvisno od števila udeležencev bodo stroški prevoza okrog __ € po osebi. Spanje na skupnih ležiščih je za člane PZS 14 €, s svojo rjuho 11,50 €, za nečlane 26,77 €.

Povratek: v nedeljo zvečer.

Izlet vodi Marjan Kukovec (041698741)

Opomba: Med Fužinami in pl.Blato je javni prevoz in se moramo prilagoditi glede na čas odhoda avtobusa.Cena tega prevoza je 4€!

Članarino si uredite vsaj teden dni prej pred izletom na sedežu društva ali na KOŠ-u!
Slike iz izleta prosim pošljite vodniku.

Na seznam izletov

Naslednji izleti
Lunin pohod: Miklavž pri Ormožu-Kajžar
Kraški rob
Martinov pohod med Ormoškimi goricami
Po Vertovčevih poteh
Urejanje ormoške planinske poti
Goličica
Lunin pohod: Savci-Ritmerk-Strjanci-Savci
Obir (Ojstrc) 2139m
Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Sotinski breg-Kugla

Prejšnji izleti
Markacijski dan
Veliki Pršivec
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Viševnik
Golaki
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Dan planincev Podravja na Rogli
Viš
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Montaž

Nazadnje dodane slike

Na izlet >>>


Na izlet >>>


Na izlet >>>

Naključni pregovor
Latinski pregovor
Kam greš?
Q

Naključni citat
Friedrich Nietzsche
Le tisti naj bi posedoval, ki ima duha; drugače je bogastvo javna nesreča.

logotip
Planinsko društvo Maks Meško Ormož
Vrazova ulica 12, 2270 Ormož
info@pdrustvo-mmormoz.si