Prestavitev izleta Izlet Viševnik: zaradi slabših vremenskih obetov je izlet prestavljen na nedeljo, 9. oktobra 2022. Prijave so še možne do srede, 5. oktobra 2022, oziroma do zapolnitve avtobusa.
Taborni časospis Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis z letošnjim dogajanjem na Jezerskem. Poglejte.
fotografije iz tabora Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: na povezavi drive se nahaja izbor mojih najboljših fotografij iz tabora na Jezerskem. Obilo užitka ob gledanju fotografij. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Golica: Zaradi napovedanega slabega vremena bo izlet na Golico, 4. junija 2022. Odhod ob 6. uri zjutraj.
Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje

SEDMERA TRIGLAVSKA JEZERA

Odhod:   sobota, 4. julij 2020 [ 05:00 ]
Prihod:   nedelja, 5. julij 2020
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Srednje zahtevna
Planina Blato - Koča pri Triglavskih jezerih
Izhodišče: Planina Blato (1147 m)
Cilj: Zasavska koča na Prehodavcih
Ime poti: za Kopico
Čas hoje: 5 h
Zahtevnost: delno zahtevna označena pot
Višinska razlika: 924 m
Višinska razlika po poti: 1250 m
Zemljevid: Triglav 1:25.000
Priporočena oprema (poletje):pohodne palice

Prijave na KOŠ-u in na sedežu društva v času uradnih ur(ob petkih od 19:00 do 21:00)

Kam: Podali se bomo na dvodnevni izlet v osrčje Triglavskega narodnega parka, v Dolino Triglavskih jezer. Prehodili bomo Fužinske planine, kjer se je pisala zgodovina bohinjskega planšarstva in občudovali prelepa jezera, nanizana ob poti pod Lepim Špičjem, Tičarico in Zelnarico.
Pot: Z avtobusom se bomo zapeljali do Planine Blato (1.088 m) nad Staro Fužino. Do Koče na Planini pri Jezeru (1.450 m), najbolj obiskane fužinske planine, nas bo pot vodila skozi gozd, ki obkroža tamkajšnje pašnike. Dno kotanje napolnjuje veliko jezero, nad katerim izstopa Debeli vrh. Zavili bomo proti živahni in veliki Planini Dedno polje (1.560 m) s številnimi pastirskimi stanovi ter Planini Ovčariji (1.660 m), eni bolj oddaljenih in naših najvišjih planin, ki po malem spet oživlja. Na prevalu Štapce (1.851 m) se nam bo prvič odprl pogled na prelepo Dolino Triglavskih jezer. Po kratkem vzponu na Tičarico (2.071 m), kdo bo pač želel .V tem svetu se odlično počutijo tudi svizci, gamsi, orli, pa tudi planik in drugega gorskega cvetja ne manjka. Do sitega se bomo naužili pogledov na visoke vrhove Julijcev in okamenelo lepoto škrapelj in razjedenih kraških podov pod grebenom Lepega Špičja. drugače pa nadaljujemo pot do Zasavske koče na Prehodavcih (2.071 m) kjer prespimo.
Naslednji dan se bomo podali na uživaško pot po Dolini Triglavskih jezer mimo Koče ob sedmerih jezerih in preko Prodov nadaljevali do Planine Blato. Pot je prijetno speljana med od vode razjedenimi skalami in vitkimi macesni, ob prelepih jezerih, ki nas bodo popolnoma prevzela s svojo mirno lepoto. Povratek v Ormož bo v poznih večernih urah.

Ob poti: Koča na planini pri Jezeru (1453m), Planina Dedno polje (1560m), Vrata (2192m), Rjavo jezero (2006m), Mlaka v Laštah (1994m)

Kdaj: v soboto in nedeljo, 04, in 05. 7. 2020
Odhod: v soboto ob 5.00 uri izpred avtobusne postaje v Ormožu.
Hoje: prvi dan 6-8 ur, drugi dan okrog 5 ur.
Zahtevnost: Pot je večinoma lahka, tehnično ni zahtevna, razen kratkega dobro zavarovanega odseka na prevalu Štapce. Potrebna pa je zadostna fizična kondicija.

Oprema: primerna za visokogorje (gojzarji, pohodne palice, jakna, kapa, rokavice, sončna očala). Ker je v visokogorju zjutraj in zvečer že sveže, imejte s seboj nekaj rezervnih in toplih oblačil. Žige boste lahko dodali v Dnevnik SPP. Ker bomo spali v planinski koči, imejte s seboj planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto.

Prehrana: Hrana bo iz nahrbtnika, možno tudi v koči pri Triglavskih jezerih in na Prehodavcih. Še nekaj okvirnih cen: enolončnica brez mesa 5 €, z mesom 6,70 €, pasulj 8 €, čaj 1,80 €.

Stroški: odvisno od števila udeležencev bodo stroški prevoza okrog __ € po osebi. Spanje na skupnih ležiščih je za člane PZS 14 €, s svojo rjuho 11,50 €, za nečlane 26,77 €.

Povratek: v nedeljo zvečer.

Izlet vodi Marjan Kukovec (041698741)

Opomba: Med Fužinami in pl.Blato je javni prevoz in se moramo prilagoditi glede na čas odhoda avtobusa.Cena tega prevoza je 4€!

Članarino si uredite vsaj teden dni prej pred izletom na sedežu društva ali na KOŠ-u!

Lunin pohod: Ormož - Velika Nedelja – Kogel - Ormož
Viševnik
Markacijski dan
Lunin pohod: Savci – Ritmerk – Strjanci - Savci
Goličica
Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Ob polni luni na Litmerk
Sotinski breg - Kugla

Od Bovca do Tolmina -26 in 27 etapa
Lunin pohod: Podgorci – Preclava - Podgorci
Zadnjica – Prehodavci – Triglavska jezera – Komna – Krn – Lepena
Julijci - krog iz Zadnjice
Grossvenediger
Triglav
Ojstrica
Matkov kot -Mrzla gora
Veliki Klek
Lunin pohod: Boč

Arabski pregovor
Če hočemo koga zadosti ljubiti, ga moramo ljubiti, kakor da bo jutri umrl.

Napoleon Bonaparte
Srce državnika mora biti v njegovi glavi.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož