Taborni časopis Podvolovljek 2020 Izlet Poletni tabor Podvolovljek: V rubriki Dogodki je na voljo taborni časopis Podvolovljek 2020. Prispevke udeležencev je zbrala Stanka, povezala in uredila pa Nuša. Poglejte kje smo bili in kaj se nam je dogajalo.
fotografije Izlet Poletni tabor Podvolovljek: na povezavi tabor so moje fotografije iz letošnjega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Kopitnik (z vlakom): Na osnovi priporočil za zmanjšanje tveganj za okužbo s korona virusom, odpovedujemo izlet. Če se bodo stvari umirile, bomo izlet predvidoma izvedli 6. junija 2020.
Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Kolesarjenje do Svete Trojice

Odhod:   sobota, 20. junij 2020 [ 08:00]
Vodnik:   Ivan Kaučič
KOLESARJENJE: ORMOŽ - SV. TROJICA V SLOVENSKIH GORICAH – ORMOŽ
Dne 20.06.2020 bi se s kolesi podali na pot od Ormoža do Sv. Trojice in nazaj. Skupno bi prevozili okrog 80 km. Pot je večinoma ravninska, zaradi razdalje pa je potrebno kar nekaj kondicije. Zbirno mesto pred pisarno planinskega društva ob 08.00. Za malico bomo poskrbeli ob poti. V primeru slabega vremena izlet odpade. Prijave na tel. 070-907-733 (Robert).

Znamenitosti kraja Sveta trojica v Slovenskih goricah Največja znamenitost kraja je velika baročna cerkev s tremi novimi zvoniki, pa tudi stopnice, ki vodijo od cerkve do akumulacijskega jezera in ob katerih je križev pot. Sveta Trojica je ogledna točka za romarje. Zanimivost kraja je tudi “Krajnčeva ruda” oziroma Oseški kamnolom; iz njega sicer danes več ne kopljejo kamna, v preteklosti pa je bil to pomemben kamnolom (odprt je bil pred letom 1358, deloval je do leta 1950). Z materialom iz njega so zgradili cerkev pri Svetih treh kraljih in tudi del obnovljenega obzidja cerkve Svete Trojice, ter večino starejših slovenjegoriških hiš. Zanimivost Svete Trojice je tudi Don Pierinova komuna za pomoč odvisnikom od drog. Spomenik v centru Svete Trojice ob nekdanjem zdravstvenem domu je posvečen žrtvam druge svetovne vojne. Avtor spomenika je Jože Plečnik, spomenik pa bi naj dal postaviti neki knez. Med vojno so na spomeniku odstranili goloba in ga zamenjali z Jugoslovansko zvezdo ter nekoliko preuredili, v isti obliki pa še stoji danes. Drugi spomenik stoji ob gostilni Na griču. Spomenik je bil postavljen gospodu Antonu Wundartzu. Izklesan je iz apnenčastega kamna in je naravne velikosti.

Izlet vodi: Robert Munda

Češki pregovor
Lepe besede jedo pogače.

Cicero
Vse, kar je dragoceno, je redko.