Taborni časopis Podvolovljek 2020 Izlet Poletni tabor Podvolovljek: V rubriki Dogodki je na voljo taborni časopis Podvolovljek 2020. Prispevke udeležencev je zbrala Stanka, povezala in uredila pa Nuša. Poglejte kje smo bili in kaj se nam je dogajalo.
fotografije Izlet Poletni tabor Podvolovljek: na povezavi tabor so moje fotografije iz letošnjega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Kopitnik (z vlakom): Na osnovi priporočil za zmanjšanje tveganj za okužbo s korona virusom, odpovedujemo izlet. Če se bodo stvari umirile, bomo izlet predvidoma izvedli 6. junija 2020.
Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Greben Devic na Dleskovški planoti

Odhod:   sobota, 6. junij 2020 [ 05:00]
Težavnost:   Zahtevna
Dleskovška planota ali Veža je krajinsko nadvse privlačna visokogorska kraška planota, ki se razprostira med dolinami Kamniške Bele, Lučke Bele, Podvolovljeka in Robanovega kota.
Značilni so kopasti vrhovi Dleskovca (1965 m), Tolstega vrha (1986), Deske (1970), Lastovca (1841 m), Lučkega dedca (2023 m)... Bolj izrazit je Veliki vrh (2110 m) z Veliko Zelenico (2114 m), nad Robanovim kotom pa se razteza greben Poljskih devic (2028 m) in Križevnika (1909 m).

Greben Devic v nekoliko manj znanem pobočju Kamniško – Savinjskih Alp predstavlja strm zaključek na severni strani Dleskovške planote nad Robanovim kotom. Voden izlet bo z izhodiščem na južni strani pod prelazom Podvolovljek potekal po prijetni, markirani in nezahtveni planinski poti. Z vrha segajo pogledi na Korošico z Lučkim dedcom na eni strani in drugi Ojstici z njenim grebenom ter tudi do Olševe in Pece, ki smo jih pred kratkim že obiskali ter Raduhe in preko Avstrijsko- Slovenske meje ter proti jugu na Dleskovec. Za izvedbo krožne poti se pot iz vrha Velikega vrha (2110 m) in Velike Zelenice (2114 m)rahlo spusti in preči pobočje po Pasjih tratah pod Moličko peč (2028 m) in Poljskimi devicami (1879 m) ter se ponovno rahlo dvigne in pelje po grebenu do Križevnika (1910 m). Šele pot po grebenu do Križevnika delno pokaže svojo prepadno steno nad Robanovim kotom. S Križevnika se pot spusti preko pl. Polšak (1680 m) nazaj na izhodišče na pl. Ravne (1490 m).
Časovni okvir: 6-7 h s postanki

Zahtevnost ture: nezahtevno delno brezpotje

Oprema: primerna planinska oprema za sredogorje; priporočljiva vetrovka, rezervna oblačila, rokavice, kapa, pohodne palice in topla oblačila. Malica iz nahrbtnika.
V primeru izredne slabe vremenske napovedi si PD Maks Meško Ormož pridružuje pravico do spremembe/odpovedi izleta.

Lunin pohod: Miklavž pri Ormožu-Kajžar
Kraški rob
Urejanje ormoške planinske poti
Goličica
Lunin pohod: Savci-Ritmerk-Strjanci-Savci
Obir (Ojstrc) 2139m
Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Sotinski breg-Kugla

Markacijski dan
Veliki Pršivec
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Viševnik
Golaki
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Dan planincev Podravja na Rogli
Viš
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Montaž

En kos kruha lačnemu več pomeni kot gora zlata.
Unus panis esurienti melior est quam mons aureus.

Arthur Conan Doyle
Ko izključite nemogoče, mora biti resnica tisto, kar ostane, pa če je še tako neverjetno.