Prestavitev izleta Izlet Viševnik: zaradi slabših vremenskih obetov je izlet prestavljen na nedeljo, 9. oktobra 2022. Prijave so še možne do srede, 5. oktobra 2022, oziroma do zapolnitve avtobusa.
Taborni časospis Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis z letošnjim dogajanjem na Jezerskem. Poglejte.
fotografije iz tabora Izlet 43. poletni tabor za osnovno in srednješolce na Jezerskem: na povezavi drive se nahaja izbor mojih najboljših fotografij iz tabora na Jezerskem. Obilo užitka ob gledanju fotografij. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Golica: Zaradi napovedanega slabega vremena bo izlet na Golico, 4. junija 2022. Odhod ob 6. uri zjutraj.
Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje

Greben Devic na Dleskovški planoti

Odhod:   sobota, 6. junij 2020 [ 05:00]
Težavnost:   Zahtevna
Dleskovška planota ali Veža je krajinsko nadvse privlačna visokogorska kraška planota, ki se razprostira med dolinami Kamniške Bele, Lučke Bele, Podvolovljeka in Robanovega kota.
Značilni so kopasti vrhovi Dleskovca (1965 m), Tolstega vrha (1986), Deske (1970), Lastovca (1841 m), Lučkega dedca (2023 m)... Bolj izrazit je Veliki vrh (2110 m) z Veliko Zelenico (2114 m), nad Robanovim kotom pa se razteza greben Poljskih devic (2028 m) in Križevnika (1909 m).

Greben Devic v nekoliko manj znanem pobočju Kamniško – Savinjskih Alp predstavlja strm zaključek na severni strani Dleskovške planote nad Robanovim kotom. Voden izlet bo z izhodiščem na južni strani pod prelazom Podvolovljek potekal po prijetni, markirani in nezahtveni planinski poti. Z vrha segajo pogledi na Korošico z Lučkim dedcom na eni strani in drugi Ojstici z njenim grebenom ter tudi do Olševe in Pece, ki smo jih pred kratkim že obiskali ter Raduhe in preko Avstrijsko- Slovenske meje ter proti jugu na Dleskovec. Za izvedbo krožne poti se pot iz vrha Velikega vrha (2110 m) in Velike Zelenice (2114 m)rahlo spusti in preči pobočje po Pasjih tratah pod Moličko peč (2028 m) in Poljskimi devicami (1879 m) ter se ponovno rahlo dvigne in pelje po grebenu do Križevnika (1910 m). Šele pot po grebenu do Križevnika delno pokaže svojo prepadno steno nad Robanovim kotom. S Križevnika se pot spusti preko pl. Polšak (1680 m) nazaj na izhodišče na pl. Ravne (1490 m).
Časovni okvir: 6-7 h s postanki

Zahtevnost ture: nezahtevno delno brezpotje

Oprema: primerna planinska oprema za sredogorje; priporočljiva vetrovka, rezervna oblačila, rokavice, kapa, pohodne palice in topla oblačila. Malica iz nahrbtnika.
V primeru izredne slabe vremenske napovedi si PD Maks Meško Ormož pridružuje pravico do spremembe/odpovedi izleta.

Lunin pohod: Ormož - Velika Nedelja – Kogel - Ormož
Viševnik
Markacijski dan
Lunin pohod: Savci – Ritmerk – Strjanci - Savci
Goličica
Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Ob polni luni na Litmerk
Sotinski breg - Kugla

Od Bovca do Tolmina -26 in 27 etapa
Lunin pohod: Podgorci – Preclava - Podgorci
Zadnjica – Prehodavci – Triglavska jezera – Komna – Krn – Lepena
Julijci - krog iz Zadnjice
Grossvenediger
Triglav
Ojstrica
Matkov kot -Mrzla gora
Veliki Klek
Lunin pohod: Boč

Vietnamski pregovor
Kadar mati hrani otroka, je radodarna kot nebo, kadar otroci hranijo mater, štejejo vsak dan.

Franklin Delano Roosevelt
Počasi si izbiraj prijatelja, menjaj ga še počasneje.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož