Prestavitev izleta Izlet Kopitnik (z vlakom): Na osnovi priporočil za zmanjšanje tveganj za okužbo s korona virusom, odpovedujemo izlet. Če se bodo stvari umirile, bomo izlet predvidoma izvedli 6. junija 2020.
Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.

Odhod:   petek, 24. april 2020 [ 04:00 ]
Prihod:   ponedeljek, 27. april 2020
Trajanje:   4 dni
Korčula

_4 dni od 24.04. do 27.04.2020 Program štiridnevnega planinarjenja po Korčuli s planinskim društvom iz HRVAŠKE

Čudovit mediteranski otok, kjer naj bi po legendi prebival tudi slavni pomorščak Marko Polo!
Korčula je bila pomembna že v času starih Grkov v 6. stol. pr. n. št. Ime naj bi dobila po grški nimfi in mitološki junakinji Kerkiri, ki naj bi živela na tem otoku. Preraščali so jo obsežni in temni gozdovi, zaradi česar so jo že stari Grki poimenovali Korkyra Melaina, kar v prevodu pomeni črna Korkyra. Danes pa je otok znan po čudovitih plažah, odlični gastronomski ponudbi in lokalnih vinih: plavac, pošip in rukatac, vrhunsko pa je tudi korčulsko oljčno olje! Otok Korčula je po velikosti šesti največji hrvaški otok, s 279,03 km² površine. Priljubljena destinacija s svojo bogato zgodovino in tradicijo. Otok Korčula je otok sonca, morja, kamna in vina.

Prvi dan: Ormož-Varaždin-Mali Ston-Ston-Korčula
Odhod iz Ormoža ob 4. uri. Vožnja mimo Varaždina in Zagreba v Dalmacijo vse do začetka polotoka Pelješca, kjer bomo obiskali Mali Ston in Ston, mesteci s slavno zgodovino. Občudovali bomo trdnjave ter obzidje, za katerega pravijo, da je po mogočnosti takoj za kitajskim zidom. Iz Orebića se bomo nato s kratko trajektno vožnjo podali na otok Korčula, kjer nas čaka preplet čudovite narave in kulturne zgodovine. Nadaljevanje vožnje do našega apartmaja, ki se nahaja v bližini mesta Korčula , kjer bomo ostali ves čas našega bivanja na otoku. Nastanitev priprava večerje in nočitev. .

Drugi dan: Zajtrk. Naš prvi planinski izlet bo iz naselja Prvo Selo po posebnem rezervatu Kočje. Od tam se bomo spustili do Žrnovske banje in peš do mesta Korčula. Samostojni ogled Korčule. Po želji tudi ogled rojstne hiše ali muzeja popotnika Marca Pola. Nadaljujemo planinarjenje po Korčuli z vzponom na vrh Hum 376m. Popoldanski ogled Vele Luke, rojstnega kraja Oliverja Dragojevića, sprehod do prazgodovinskega arheološkega najdišča Vela Špila. Kopanje v morju. Večerja. Nočitev. (8 ure hoje)

Tretji dan: Zajtrk. Povzpeli se bomo na najvišji vrh otoka Korčula – Klupca 569m. Naš planinski izlet po Korčuli bomo nadaljevali z vzponom na razglednik Kom 508m. Občudovali bomo lahko Lastovo, Pelješac, Brač, Mljet in Hvar.

Četrrti dan :
Kanjon reke Cetine- Vožnja do pristanišča in od tam s trajektom na polotok Pelješac. Nadaljevanje poti mimo Stona in Makarske v osrčje kanjona reke Cetine, zaščitenega naravnega področja, vse do Radmanovih mlinov, kjer bomo uživali v lepoti narave in arhitekturne dediščine. nadaljujemo do Drvarja-ogled in kosilo ,Mrkonjič grad, Banja Luka Gradiška, Varaždin, Ormož. V Ormož prispemo okrog 24 ure!

Prijave do 02.03.2020 v društveni pisarni in plačilom akontacije 150€ .
Odjava in s tem vrnitev akontacije v celoti je možno do 10.03.2020.

Podrobnejše informacije pridobite na sedežu društva v času uradnih ur.
Pohode vodijo planinci iz Korčule!
Lepo vabljeni!

Lunin pohod na Ravno Goro
Greben Devic na Dleskovški planoti
Tabor mladih planincev pri Veliki Nedelji
Kolesarjenje po Dravski kolesarski poti od Toblacha
Logarska dolina - Dom pod Storžičem
Sedmera Jezera-Lepo Špičje
Skuta
Kot-Vrbanove špice-Rjavina-Kot
Poletni tabor Podvolovljek
Triglav (Čez Prag)

Golica
Med goricami od Osnovne šole v Ivanjkovcih čez Cerovec Stanka Vraza na Jeruzalem Mali Brebrovnik,Svetinje do Ivanjkovec
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč
Kolesarjenje po OPP
Begunjščica, Spodnji Plot
Krim
Kolesarjenje Ormož-Koprivnica-Ormož (ob Dravi)
Gore nad Pokljuko
Glinščica(Jezero–Stena–Botač–Socerb–Dolga krona)

Ponavljanje je mati študija.
Repetitio est mater studiorum.

Francis Bacon
V temi so vse barve enake.