Prestavitev izleta Izlet Kopitnik (z vlakom): Na osnovi priporočil za zmanjšanje tveganj za okužbo s korona virusom, odpovedujemo izlet. Če se bodo stvari umirile, bomo izlet predvidoma izvedli 6. junija 2020.
Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.

Odhod:   sobota, 22. februar 2020 [ 05:00]
Težavnost:   Srednje zahtevna
NEDELJA,16.februar

Leto je naokrog, in spet se odpravljamo na naš vrh.
Peca je gora v lepem in slabem.V slabem, ker je na gori pred leti omagal naš prijatelj Matija Jurkovič (25.02.2007), v lepem pa to, da je gora lahko dostopna tako pozimi kot poleti, ter po statistiki med večkrat obiskanimi gorami med našimi člani.

Kordeževa glava (Peca)
Država: Avstrija, Slovenija
Gorovje: Karavanke
Višina: 2125 m
Širina/Dolžina: 46,50023°N / 14,77993°E
Vrsta: vrh

Opis gore:
Kordeževa glava bolj znana pod imenom Peca je najvišji vrh pogorja Pece. Nahaja se na meji z Avstrijo nad Mežiško dolino na Koroškem. Slovenci Peco poznamo predvsem zaradi pripovedke o kralju Matjažu in njegovi votlini na slovenski strani gore, Avstrijci pa imajo visoko v zgornja pobočja speljane žičnice tako, da jo poznajo ljubitelji smučanja. Ker v bližini Pece ni višjih vrhov je z nje lep razgled. Lepo se vidi bližnja Uršlja gora, Raduha in greben Olševe. Prav tako se vidijo najvišji vrhovi Kamniških in Savinjskih Alp. Na severno stran pa se vidijo avstrijske Alpe, kjer so nam najbližje Stubalpe-Packalpe in Seetaler Alpe.

Na pot se odpravimo v nedeljo zjutraj ob 5 uri iz pred avtobusne postaje Ormož, vrnemo se okrog 19 ure.

Cena: prevoz (40-18€)

Lepo vabljeni!!

l.2016

08.03.20

Glinščica(Jezero–Stena–Botač–Socerb–Dolga krona)
Gore nad Pokljuko
Krim
Kolesarjenje Ormož-Koprivnica-Ormož (ob Dravi)
Korčula
Begunjščica, Spodnji Plot
Kolesarjenje po OPP
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč
Med goricami od Osnovne šole v Ivanjkovcih čez Cerovec Stanka Vraza na Jeruzalem Mali Brebrovnik,Svetinje do Ivanjkovec
Golica

Lunin pohod: Ormož-Ivanjščica
Kredarica iz Krme
Boč
Kopitnik (z vlakom)
Lunin pohod: Ormož-Hum-Ormož
24 pohod Čez Blegoš na Lubnik
Letni zbor članov društva
Himalaja
Lunin pohod: Kog

Smrti smo dolžni sebe in vse svoje.
Debemur morti nos nostraque.

Oscar Wilde
Kdo je cinik? Človek, ki pozna ceno vsega in vrednost ničesar.