Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Po Slovenski tranzverzali od Maribora do Dom pod Storžičem ali Planinski dom na Zelenici

Odhod:   sobota, 22. junij 2019 [ 00:00 ]
Prihod:   ponedeljek, 24. junij 2019
Trajanje:   3 dni
Težavnost:   Zahtevna
Vodnik:   Damjan Berghaus-Majnik
Opis trase
Podrobnosti poti

Slovenska planinska pot:
•odprta 1. avgusta 1953;
•trenutno število kontrolnih točk: 80;
•dolžina poti: tlorisna dolžina: 584 km, ◦dolžina po reliefu (tista,
ki jo podajamo za dolžino SPP): 617,5 km,
◦skupno vzpona: 47,03 km,
◦skupno spusta: 45,10 km;

•se lahko prehodi (28 dni) ali preteče (rekorderja Marjan Zupančič (7 dni, 8 ur, 10 minut) in Anja Klančnik (11 dni 23 ur, 49 minut).
•kontrolne točke so planinske koče (55, od tega 49 obveznih in 6 neobveznih), vrhovi (21), muzeji (3), naravna znamenitost, spomenik ter naselja (5).
•spoštuje zgodovino slovenskega naroda (med točkami sta Slovenski planinski muzej in Bolnica Franja).
•se poda v podzemlje Škocjanskih jam, vpisanih v seznam Unescove svetovne dediščine

Seznam vseh krajev na poti
Maribor
Mariborska koča (žig 01) Ruška koča pri Arehu (žig 02) Pri Bajgotu (Šumik) Koča na Klopnem vrhu (žig 03) Koča na Pesku (žig 04) Lovrenška jezera Ribniški vrh Ribniška koča (žig 05) Črni vrh Grmovškov dom pod Veliko Kopo (žig 06) Velika Kopa Partizanski dom na Mali Kopi Koča pod Kremžarjevim vrhom (žig 07) Slovenj Gradec Poštarski dom pod Plešivcem (žig 08) Dom na Uršlji gori (žig 09) Andrejev dom na Slemenu (žig 10) Dom na Smrekovcu (žig 11) Komen (Kamen) Koča na Travniku Koča na Loki pod Raduho (žig 12) Velika Raduha (žig 13) Koča na Grohatu pod Raduho (žig 14) Robanov kot Kocbekov dom na Korošici (žig 15) Ojstrica (žig 16) Kamniška koča na Kamniškem sedlu (žig 17) Frischaufov dom na Okrešlju (žig 18) Kranjska koča na Ledinah (žig 19) Koroška Rinka (Križ) (žig 20) Bivak Pavla Kemperla pod Grintavcem Cojzova koča na Kokrskem sedlu (žig 22) Grintovec (žig 23) Jezerska Kočna (žig 24) Češka koča na Spodnjih Ravneh (žig 25) Zgornje Jezersko Planinski dom na Kališču (žig 26) Storžič (žig 27) Dom pod Storžičem (žig 28) Tolsti vrh Koča na Kriški gori (žig 29) Tržič Brezje pri Tržiču Koča na Dobrči (žig 30) Koča na Prevalu Begunjšica - Veliki vrh (žig 31) Roblekov dom na Begunjščici (žig 32) Planinski dom na Zelenici (žig 33) Stol Prešernova koča na Stolu (žig 34) Sedlo Seča Sedlo Kočna Koča na Golici Golica (žig 35) Rožca Dovje Slovenski planinski muzej (žig 36) Gostilna Peričnik Aljažev dom v Vratih (žig 37) Dom Valentina Staniča (žig 38) Triglavski dom na Kredarici (žig 39a) Mali Triglav Triglav (žig 40) Dom Planika pod Triglavom (žig 39b) Tržaška koča na Doliču (žig 39c) Luknja Bovški Gamsovec Pogačnikov dom na Kriških podih (žig 41) Sedlo Planja Razor (žig 42) Zatrep doline Mlinarice Poštarski dom na Vršiču (žig 44b) Erjavčeva koča na Vršiču (žig 44c) Tičarjev dom na Vršiču (žig 44a) Zavetišče pod Špičkom (žig 45) Jalovec (žig 46) Koča pri izviru Soče (žig 47) Dr. Julius Kugy, spomenik Pri cerkvi Trenta Zasavska koča na Prehodavcih (žig 48) Koča pri Triglavskih jezerih (žig 49) Dom na Komni (žig 50a) Koča pod Bogatinom (žig 50b) Planinski dom pri Krnskih jezerih (žig 51) Krnsko jezero Gomiščkovo zavetišče na Krnu (žig 52) Prehodci Planina na Kalu Koča na planini Razor (žig 53) Vogel (žig 54) Rodica (žig 55) Dom Zorka Jelinčiča na Črni prsti (žig 56) Kobla Preval Vrh Bače Petrovo Brdo Dom Andreja Žvana - Borisa na Poreznu (žig 57) Porezen Bolnica Franja (žig 58) Planinska koča na Ermanovcu (žig 59) Kladje Bevkov vrh (žig 60) Vodice - Sivka (žig 61) Ledine Ledinsko razpotje Idrija Koča na Hleviški planini (žig 62) Hleviška planina Vojsko Mrzla Rupa Mali Golak (žig 63) Iztokova koča pod Golaki Koča Antona Bavčerja na Čavnu (žig 64) Predmeja Navrše Sinji vrh (žig 65) Podrta gora Kovk Col Pirnatova koča na Javorniku (žig 66) Podkraj Furlanovo zavetišče pri Abramu (žig 67) Vojkova koča na Nanosu (žig 68) Razdrto Senožeče Vremščica (žig 69) Škocjanske jame (žig 70) Podgrad pri Vremah Artviže (žig 71) Markovščina Skadanščina Tumova koča na Slavniku (žig 72) Prešnica Petrinje Socerb (žig 73) Osp Tinjan (žig 74) Spodnje Škofije Hrvatini Ankaran (žig 75) Prisojnik (Prisank) (žig 43) Turska gora Skuta (žig 21)

Triglav iz Rudnega polja na Pokljuki
Gonžarjeva peč
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
Špik nad Nosom
Lunin pohod: Boč
Dachstein
Po Slovenski planinski poti od Robana do Jezerskega
Montaž, Špik in Hude police
Montaž, Viš

Jungfrao, Monsch
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Miklavž
Poletni tabor v Podljubelju
Poletni tabor za srednje in višje šolce - Prokletije
Velika in Mala Ponca in Mangart iz Belopeških jezer
Ormoški izziv - Ormoška planinska pot v enem dnevu
Lunin pohod: Ormož-Ivanjkovci-Mali Brebrovnik-Jeruzalem-Ivanjkovci
Bohinjske gore
Kolesarjenje po Dravski kolesarski poti od Maribora do Ormoža

Nemški pregovor
Darila se sprejemajo tako, kot se dajejo.

Bertrand Russell
Kar ljudje v resnici želijo, ni znanje ampak gotovost.