Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Odhod:   sobota, 27. april 2019 [ 02:00 ]
Prihod:   torek, 30. april 2019
Trajanje:   4 dni

Območje Tujina
Kdaj 27. 4. 2019 ob 03:00, izpred hotela v Ormožu
Traja do 30. 4. 2019 (4 dni)
Kje Korčula
Društvo : Planinsko društvo MAKS MEŠKO ORMOŽ
Vodnik / kontakt : Marjan Kukovec (organizacija), Pri pripravi in izvedbi izleta nam bo pomagala turistična agencija CHEBUL.
Informacije : Prijave z obveznim vplačilom 150€ akontacije sprejemamo do vključno srede 25. marca 2019 ali do zasedbe mest na avtobusu.

Prijave brez vplačane akontacije niso veljavne.

VPLAČILO AKONTACIJE je možno (inf. Marjan Kukovec, tel. 041698741): - v društveni pisarni (Vrazova ulica 12, v času uradnih ur - vsaki petek od 17.00 do 19.00 ure) ali - z nakazilom na TRR društva: SI56 041030000331678, odprtem pri NKBM banki.

Prosimo, da na nalogu v rubriki "Namen" vpišete: Akontacija Otoki in vaš priimek in ime, npr. Akontacija Otoki

Razliko med akontacijo in končno ceno plačate na avtobusu.

Informacije: * Marjan Kukovec kukovec_marijan@siol.net,041698741;
Način prevoza posebni avtobus
Cena Za člane PD Maks Meško s plačano članarino za leto 2019: - od 25 do 30 udeležencev = 298€ - od 31 do 35 udeležencev = 280€ - 36 in več udeležencev = 270€ Končni znesek bomo določili ob zaključku prijav, glede na njihovo število. Strošek za nečlane PD so za 30€po osebi višji.
Oprema / dokumenti
Udeležencem priporočamo lahko pohodniško opremo, zaščito proti vremenskim pojavom (vetru, soncu ...). VELJAVEN osebni dokument za prestop mej (Hrvaška, Bosna in Hercegovina; zadostuje osebna izkaznica). Planinska izkaznica in običajna prva pomoč. Nekaj kun.

PD Maks Meško vas tudi letos vabi na tradicionalni planinski potep po jadranskih otokih. Obiskali bomo otok Korčulo.

1. dan - sobota, 27. aprila: Jutranja vožnja čez mejni prehod Središče ob Dravi proti Splitu in naprej mimo Stona proti Orebiču, kjer se bomo vkrcali na trajekt proti Korčuli. Če bo dopuščal čas se bomo v Orebiču sprehodili do samostana, od koder je čudovit pogled na mesto in otok Korčulo. S trajektom se bomo odpeljali na Korčulo. Glavno mesto otoka (z enakim imenom kot otok) je eno od najbolje ohranjenih srednjeveških mest na Jadranu. V središču mesta Korčule dominira čudovita katedrala sv. Marka, poleg je škofovska palača in palača Gabrielis, v kateri je danes mestni muzej. V Korčuli naj bi bil rojen tudi znameniti popotnik Marko Polo.

2. dan - nedelja, 28. aprila: Zajtrk. Plovba z ladjico proti Žrnovski banji, mimo mesta Korčule, proti otočku Badija. Badija je največji in najbolj znan otok v otočju vzhodnega dela Pelješkega kanala, sprehod po otoku. Ogled notranjosti otoka - manjših vasic in mest, skritih zalivov

3. dan - ponedeljek, 29. aprila: Najprej krajši vzpon na najvišji vrh otoka (Klupca, 569 m; skupaj s sestopom 1 ura hoje). Po 'osvojitvi' najvišjega vrha se bomo povzpeli po markirani poti še na Kom (509 m), ki je za planince najpomembnejši vrh otoka. Izhodišče je blizu kamnoloma pri Mali Kapji. Po gozdičku (40') se dvignemo do počivališča z lesenimi klopcami. Čaka nas še 15 minut do grebena in nato še pet minut do vrha Koma. Z vrha so zelo lepi razgledi na otok Korčulo, Pelješac, Hvar, Lastovo in Mljet. Večerja, zvečer prosto.

4. dan - torek, 30. aprila: Po zajtrku odhod in vožnja s trajektom do Orebiča. Vožnja proti domu, z običajnimi vmesnimi postanki za nujne potrebe. Povratek v Ormož v večernih urah.

Priporočamo, da si uredite tudi dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco (npr. CORIS) za tujino, ki ga lahko uredite: - neposredno preko Corisa (gl. povezavo www.coris.si) ali - preko turističnih agencij ali zastopnikov Corisa ali - preko Planinske zveze Slovenije (glej http://www.pzs.si/faq.php?pid=49).

Prav tako priporočamo, da si sami uredite brezplačno osnovno zdravstveno zavarovanje za tujino ("Evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja"), ki ga lahko uredite na Območni enoti ZZZS ali prek interneta na povezavi https://www.zzzs.si/zzzs/konv/konv.nsf/Obrazec1?OpenForm.

V primeru slabega vremena in nepredvidenih razmer si pridržujemo pravico do sprememb programa ali odpovedi.

Žrnovska banija27.04.2019

Triglav iz Rudnega polja na Pokljuki
Gonžarjeva peč
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
Špik nad Nosom
Lunin pohod: Boč
Dachstein
Po Slovenski planinski poti od Robana do Jezerskega
Montaž, Špik in Hude police
Montaž, Viš

Jungfrao, Monsch
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Miklavž
Poletni tabor v Podljubelju
Poletni tabor za srednje in višje šolce - Prokletije
Velika in Mala Ponca in Mangart iz Belopeških jezer
Ormoški izziv - Ormoška planinska pot v enem dnevu
Po Slovenski tranzverzali od Maribora do Dom pod Storžičem ali Planinski dom na Zelenici
Lunin pohod: Ormož-Ivanjkovci-Mali Brebrovnik-Jeruzalem-Ivanjkovci
Bohinjske gore
Kolesarjenje po Dravski kolesarski poti od Maribora do Ormoža

Hrvaški pregovor
Od vse živine je najboljša in najslabša - človek.

Albert Einstein
Pravo vrednost človeka spoznamo najprej, če preiščemo koliko in v kakšnem smislu se je rešil Jaza.