Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.

Boč

Do izleta je še 155 dni ... in še odštevamo

Odhod:   ponedeljek, 23. marec 2020 [ 06:15]
BOČ 2019- ko cveti velikonočnica!

Izlet je namenjen predšolskim otrokom iz vrtcev: Ormoža,Velike Nedelje,Podgorcev,Ivanjkovcev,Miklavža pri Ormožu in Koga. Na pot se odpravimo z vlakom.
Z vlakom se pripeljemo do Poljčan, kjer se otroci zapeljejo z avtobusom do koče na Boču,ostali, ki lahko prehodijo to pot pa peš.Prav tako se otroci vračajo do Poljčan z avtobusom.
Cena prevoza je 9€ za otroke, ki se bodo peljali še z avtobusom.Razlika v ceni prevoza otrok se krije iz namenskih sredstev društva!Cena za starše otrok, ki se peljejo samo z vlakom do Poljčan je 14,00€.
Člani društva plačajo 12€,otroci-člani pa 6€!

Vsa plačila so ob prijavi pri mentoricah oziroma vzgojiteljicah v vrtcu.Ostali člani oziroma pohodniki, ki se želijo udeležiti izleta se prijavijo v društvu na tel. 041 698 741(marjan)

Otroci si bodo z vzgojitelji in starši ogledali rastišče cvetlice-velikonočnice, če pa bodo fizično pripravljeni pa se povzpnemo še na vrh Boča!

Izhodišče: Zgornje Poljčane (360 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,2971°N / 15,5834°E
Cilj: Boč (978 m)
Ime poti: čez Babo
Čas hoje: 1 h 45 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 618 m
Višinska razlika po poti: 618 m
Zemljevid: Posavsko hribovje (Boč - Bohor) 1:50.000

Prijave pri mentorjih oziroma vzgojiteljih v vrtcih do 15.03.2019!
OPOMBA
V slučaju, da bo dolga zima, bo verjetnost prestavitve izleta za kake 14 dni!Prosimo za razumevanje!!
Kosmata lepota velikonočnice
Med slovenskimi pomladanskimi rastlinami gotovo izstopa velikonočnica (Pulsatilla grandis), predvsem zaradi velikih, razprostrtih svetlovijoličastih cvetov, ki so po zunanji strani gosto svilnato dlakavi ter se odpro v času, ko so travniki še čisto zimsko pusti. Dlakavost, ki daje rastlini poseben čar, je 'kožuh' za preživetje morebitnih jutranjih zmrzali. Glede na ime rastline bi pričakovali, da cveti okoli velike noči, vendar se odpro cvetovi navadno že bolj zgodaj, od konca februarja do sredine marca.

Po botanični plati pravzaprav velikonočnica ni kaj tako zelo posebnega. Je značilna predstavnica suhih, stepskih travišč, v Sloveniji pa dosega zahodno mejo razširjenosti in velja pri nas za redko in ogroženo vrsto, saj je znana samo s treh nahajališč. V Orešju pri Ptuju je ni več. O njenem pojavljanju govorijo le zapisi v literaturi, možna rastišča pa so se že davno umaknila vinogradom, njivam in hišam. Najbolj znana je z Boča, štajerskega Triglava, kjer je več manjših, strogo omejenih nahajališč na planoti, kjer sta planinski dom in cerkvica sv. Miklavža.

Markacijski dan
Lunin pohod: Sv.Tomaž-Gomila-Sv.Tomaž
Goličica
Debela Peč ali Pršivec
Ob polni luni na Litmerk
Stolpnik
Lunin pohod: Ormož-Litmerk-Lešniški Vrh-Dobrava-Ormož

Lunin pohod: Ormož-Sv.Tomaž-Gomila-Sv.Tomaž
Uršlja gora
LUNIN POHOD 2019
Dan planincev Podravja na Rogli
Montaž, Viš
Montaž, Špik in Hude police
Špik nad Nosom
Po Slovenski planinski poti od Robana do Jezerskega
Grossglockner
Dachstein

Ruski pregovor
Sosedstvo je vzajemna reč.

Albert Camus
Kdo bi imel potrebo po usmiljenju, če ne ljudje, ki ne sočustvujejo z nikomer.