Prestavitev izleta Izlet Kopitnik (z vlakom): Na osnovi priporočil za zmanjšanje tveganj za okužbo s korona virusom, odpovedujemo izlet. Če se bodo stvari umirile, bomo izlet predvidoma izvedli 6. junija 2020.
Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.

Boč

Odhod:   sobota, 21. marec 2020 [ 06:15]
BOČ 2020- ko cveti velikonočnica!

CENA ŽEL.VOZOVNICE
Cena povratne vozovnice na navedeni relaciji in navedenimi vlaki znaša za osebe do 12. leta starosti 6,38€ / osebo ( upoštevan 50% popust ), za skupino oseb nad 12 let starosti ( kot skupina se šteje 6 ali več oseb ) znaša 8,42€ / osebo ( upoštevan 30% popust za skupinsko potovanje oseb nad 12 let starosti )

CENA POVRATNE VOZOVNICE ZA STARŠE = 8,42€ IN SE PLAČA PRED ODHODOM VLAKA (OTROCI DO 6 LET STAROSTI IMAJO BREZPLAČNO)
CENA AVTOBUSNEGA PREVOZA OTROK, KI SO ČLANI PD POLJČANE-BOČ-POLJČANE = 7€
KI NISO ČLANI PD JE CENA 9€
STARŠI OZIROMA SPREMLJEVALCI GREDO PEŠ, V PRIMERU DA SE PELJEJO PA JE CENA 9€,TAKO JE SKUPNA CENA VLAK +AVTOBUS 17,42€.

Izlet je namenjen predšolskim otrokom iz vrtcev: Ormoža,Velike Nedelje,Podgorcev,Ivanjkovcev,Miklavža pri Ormožu in Koga. Na pot se odpravimo z vlakom.
Z vlakom se pripeljemo do Poljčan, kjer se otroci zapeljejo z avtobusom do koče na Boču,ostali, ki lahko prehodijo to pot pa peš.Prav tako se otroci vračajo do Poljčan z avtobusom.
C

Vsa plačila so ob prijavi pri mentoricah oziroma vzgojiteljicah v vrtcu.Ostali člani oziroma pohodniki, ki se želijo udeležiti izleta se prijavijo v društvu na tel. 041 698 741(marjan)

Otroci si bodo z vzgojitelji in starši ogledali rastišče cvetlice-velikonočnice, če pa bodo fizično pripravljeni pa se povzpnemo še na vrh Boča!

Izhodišče: Zgornje Poljčane (360 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,2971°N / 15,5834°E
Cilj: Boč (978 m)
Ime poti: čez Babo
Čas hoje: 1 h 45 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 618 m
Višinska razlika po poti: 618 m
Zemljevid: Posavsko hribovje (Boč - Bohor) 1:50.000

Prijave pri mentorjih oziroma vzgojiteljih v vrtcih do 15.03.2020!
OPOMBA
V slučaju, da bo dolga zima, bo verjetnost prestavitve izleta za kake 14 dni!Prosimo za razumevanje!!
Kosmata lepota velikonočnice
Med slovenskimi pomladanskimi rastlinami gotovo izstopa velikonočnica (Pulsatilla grandis), predvsem zaradi velikih, razprostrtih svetlovijoličastih cvetov, ki so po zunanji strani gosto svilnato dlakavi ter se odpro v času, ko so travniki še čisto zimsko pusti. Dlakavost, ki daje rastlini poseben čar, je 'kožuh' za preživetje morebitnih jutranjih zmrzali. Glede na ime rastline bi pričakovali, da cveti okoli velike noči, vendar se odpro cvetovi navadno že bolj zgodaj, od konca februarja do sredine marca.

Po botanični plati pravzaprav velikonočnica ni kaj tako zelo posebnega. Je značilna predstavnica suhih, stepskih travišč, v Sloveniji pa dosega zahodno mejo razširjenosti in velja pri nas za redko in ogroženo vrsto, saj je znana samo s treh nahajališč. V Orešju pri Ptuju je ni več. O njenem pojavljanju govorijo le zapisi v literaturi, možna rastišča pa so se že davno umaknila vinogradom, njivam in hišam. Najbolj znana je z Boča, štajerskega Triglava, kjer je več manjših, strogo omejenih nahajališč na planoti, kjer sta planinski dom in cerkvica sv. Miklavža.

Kot-Vrbanove špice-Rjavina-Kot
Poletni tabor Podvolovljek
Gonžarjeva peč
Grossvenediger 3666m
Triglav (Čez Prag)
PO JAKOBOVI POTI
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
Lunin pohod: Boč
Špik nad nosom

SEDMERA TRIGLAVSKA JEZERA
Koča pod slapom Rinka - Skuta (skozi Turski žleb)
Kolesarjenje do Svete Trojice
Logarska dolina - Dom pod Storžičem
STORŽIČ
Tabor mladih planincev pri Veliki Nedelji
Greben Devic na Dleskovški planoti
Lunin pohod na ČOKLEČEVO GORO
Golica
Med goricami od Osnovne šole v Ivanjkovcih čez Cerovec Stanka Vraza na Jeruzalem Mali Brebrovnik,Svetinje do Ivanjkovec

Danski pregovor
Ples je otrok glasbe, igre in ljubezni.

Francis Bacon
Prav tako naravno je umreti, kot biti rojen; za dojenčka je prvo prav tako boleče kot drugo.