Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Velika Planina

Odhod:   torek, 1. maj 2018 [ 07:00]
Vodnik:   Vodniki PDMMO
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)
Velika planina!

Velika Planina ponuja številne možnosti za sprehode ter daljše pohode, ki jih po želji združite z ogledom naravnih ter etnoloških zanimivosti planine.

Prvi predlog:
Po izstopu iz nihalke, pot nadaljujete peš do vrha planine (30 min hoje). Od tod, vas do pastirskega naselja loči nadaljnjih 15 min hoje. Pot nadaljujete mimo Gostišča Zeleni Rob ter sledite oznakam pastirsko naselje - Mala planina.

Drugi predlog:
Druga možnost se vam odpira v smeri Planine Konjščice ter Planine Dol. Pot nadaljujete mimo gostišča Zeleni Rob ter po nekaj 100m zavijete levo. Od tu naprej sledite oznakam za obe planini. Po približno 15min hoda dosežete Konjšico od koder se po označeni poti po želji spustite še do Planine Dol.

Tretji predlog: Najbolj aktivni se lahko na planino odpravite peš po označenih planinskih pešpoteh. Izhodišča predstavljajo kraji Stahovica, Kamniška Bistrica-Kraljev Hrib ter Krivčevo, ki leži ob lokalni cesti Stahovica-Črnivec. Predviden čas, ki ga potrebujete za doseg Velike planine je 3h, povratek v dolino pa si lahko olajšate z vožnjo z nihalko.

Seveda pa planina ponuja izhodišče za višje ležeče vršace v Kamniških Alpah.

Vozni red sedežnice in nihalke si poglejte na spletni strani za Veliko planino!

Montaž, Viš
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Soriška planina
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
Dobrač
Ob polni luni Božični izlet na Goričko

Dan planincev Podravja na Rogli
Kolesarjenje po Slovenskih goricah
Lunin pohod: Boč
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Dachstein (po ferati Johann)
Aktivni konec tedna
Eiger-Jungfrao-Monsch
Okrešelj-Rinke-Skuta-Okrešelj
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik

Preden obtožiš drugega, preglej svoje lastno življenje.
Cumaccusas alium, propriam prius inspice vitam.

Aristotel
Človek je žival, ki se bavi s politiko.