Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 1.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam,da smo varno prispeli v dolino Trente na taborno mesto. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Velika Planina

Odhod:   torek, 1. maj 2018 [ 07:00]
Vodnik:   Vodniki PDMMO
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)
Velika planina!

Velika Planina ponuja številne možnosti za sprehode ter daljše pohode, ki jih po želji združite z ogledom naravnih ter etnoloških zanimivosti planine.

Prvi predlog:
Po izstopu iz nihalke, pot nadaljujete peš do vrha planine (30 min hoje). Od tod, vas do pastirskega naselja loči nadaljnjih 15 min hoje. Pot nadaljujete mimo Gostišča Zeleni Rob ter sledite oznakam pastirsko naselje - Mala planina.

Drugi predlog:
Druga možnost se vam odpira v smeri Planine Konjščice ter Planine Dol. Pot nadaljujete mimo gostišča Zeleni Rob ter po nekaj 100m zavijete levo. Od tu naprej sledite oznakam za obe planini. Po približno 15min hoda dosežete Konjšico od koder se po označeni poti po želji spustite še do Planine Dol.

Tretji predlog: Najbolj aktivni se lahko na planino odpravite peš po označenih planinskih pešpoteh. Izhodišča predstavljajo kraji Stahovica, Kamniška Bistrica-Kraljev Hrib ter Krivčevo, ki leži ob lokalni cesti Stahovica-Črnivec. Predviden čas, ki ga potrebujete za doseg Velike planine je 3h, povratek v dolino pa si lahko olajšate z vožnjo z nihalko.

Seveda pa planina ponuja izhodišče za višje ležeče vršace v Kamniških Alpah.

Vozni red sedežnice in nihalke si poglejte na spletni strani za Veliko planino!

Triglav čez Prag
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
Eiger-Jungfrao-Monsch
Aktivni konec tedna
Dachstein (po ferati Johann)
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Lunin pohod: Boč
Kolesarjenje po Slovenskih goricah

Poletni tabor v Trenti
Velika in Mala Ponca in Mangart iz Belopeških jezer
Škrlatica
Lunin pohod: Ormož-Ivanjkovci-Mali Brebrovnik-Jeruzalem-Ivanjkovci
Grossglokner
Tabor mladih planincev v Središču ob Dravi
Kukova špica, 2427 m, Škrnatarica - Dovški križ, 2542 m
Okoli Blatnega jezera
Javornik nad Črnim vrhom
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč

Čisti računi, dobri prijatelji.
Clara pacta boni amici.

George Bernard Shaw
Zlato pravilo je, da zlatega pravila ni.