Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.

Velika Planina

Odhod:   torek, 1. maj 2018 [ 07:00]
Vodnik:   Vodniki PDMMO
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)
Velika planina!

Velika Planina ponuja številne možnosti za sprehode ter daljše pohode, ki jih po želji združite z ogledom naravnih ter etnoloških zanimivosti planine.

Prvi predlog:
Po izstopu iz nihalke, pot nadaljujete peš do vrha planine (30 min hoje). Od tod, vas do pastirskega naselja loči nadaljnjih 15 min hoje. Pot nadaljujete mimo Gostišča Zeleni Rob ter sledite oznakam pastirsko naselje - Mala planina.

Drugi predlog:
Druga možnost se vam odpira v smeri Planine Konjščice ter Planine Dol. Pot nadaljujete mimo gostišča Zeleni Rob ter po nekaj 100m zavijete levo. Od tu naprej sledite oznakam za obe planini. Po približno 15min hoda dosežete Konjšico od koder se po označeni poti po želji spustite še do Planine Dol.

Tretji predlog: Najbolj aktivni se lahko na planino odpravite peš po označenih planinskih pešpoteh. Izhodišča predstavljajo kraji Stahovica, Kamniška Bistrica-Kraljev Hrib ter Krivčevo, ki leži ob lokalni cesti Stahovica-Črnivec. Predviden čas, ki ga potrebujete za doseg Velike planine je 3h, povratek v dolino pa si lahko olajšate z vožnjo z nihalko.

Seveda pa planina ponuja izhodišče za višje ležeče vršace v Kamniških Alpah.

Vozni red sedežnice in nihalke si poglejte na spletni strani za Veliko planino!

Ob polni luni na Litmerk
Stolpnik
Lunin pohod: Ormož-Litmerk-Lešniški Vrh-Dobrava-Ormož
Boč
Med goricami od Svetinj čez Jeruzalem,Cerovec Stanka Vraza nazaj na Svetinje
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI

Debela Peč ali Pršivec
Goličica
Lunin pohod: Sv.Tomaž-Gomila-Sv.Tomaž
Markacijski dan
Lunin pohod: Ormož-Sv.Tomaž-Gomila-Sv.Tomaž
Uršlja gora
LUNIN POHOD 2019
Dan planincev Podravja na Rogli

Indijski pregovor
Ogenj, ki živi v lesu, se ne vidi, dokler se ne razgori.

Samuel Johnson
Ni važno kako človek umre, važno je, kako živi.