fotografije Izlet Poletni tabor Podvolovljek: na povezavi tabor so moje fotografije iz letošnjega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Kopitnik (z vlakom): Na osnovi priporočil za zmanjšanje tveganj za okužbo s korona virusom, odpovedujemo izlet. Če se bodo stvari umirile, bomo izlet predvidoma izvedli 6. junija 2020.
Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.

Velika Planina

Odhod:   torek, 1. maj 2018 [ 07:00]
Vodnik:   Vodniki PDMMO
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)
Velika planina!

Velika Planina ponuja številne možnosti za sprehode ter daljše pohode, ki jih po želji združite z ogledom naravnih ter etnoloških zanimivosti planine.

Prvi predlog:
Po izstopu iz nihalke, pot nadaljujete peš do vrha planine (30 min hoje). Od tod, vas do pastirskega naselja loči nadaljnjih 15 min hoje. Pot nadaljujete mimo Gostišča Zeleni Rob ter sledite oznakam pastirsko naselje - Mala planina.

Drugi predlog:
Druga možnost se vam odpira v smeri Planine Konjščice ter Planine Dol. Pot nadaljujete mimo gostišča Zeleni Rob ter po nekaj 100m zavijete levo. Od tu naprej sledite oznakam za obe planini. Po približno 15min hoda dosežete Konjšico od koder se po označeni poti po želji spustite še do Planine Dol.

Tretji predlog: Najbolj aktivni se lahko na planino odpravite peš po označenih planinskih pešpoteh. Izhodišča predstavljajo kraji Stahovica, Kamniška Bistrica-Kraljev Hrib ter Krivčevo, ki leži ob lokalni cesti Stahovica-Črnivec. Predviden čas, ki ga potrebujete za doseg Velike planine je 3h, povratek v dolino pa si lahko olajšate z vožnjo z nihalko.

Seveda pa planina ponuja izhodišče za višje ležeče vršace v Kamniških Alpah.

Vozni red sedežnice in nihalke si poglejte na spletni strani za Veliko planino!

Po Slovenski pl. poti od Jezerskega do Ljubelja
Gran Paradiso
Montaž
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Viš
Dan planincev Podravja na Rogli
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Golaki
Viševnik

Grossvenediger 3666m
Špik nad nosom
Lunin pohod: Boč
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
PO JAKOBOVI POTI
Triglav (Čez Prag)
Gonžarjeva peč
Poletni tabor Podvolovljek
Kot-Vrbanove špice-Rjavina-Kot
SEDMERA TRIGLAVSKA JEZERA

Srbski pregovor
Če slabega soseda ne moreš odseliti, se odseli sam.

Cicero
Kot postaja vino s starostjo boljše, morajo biti stara prijateljstva najlepša.