izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Lunin pohod: Ormož-Donačka gora

Odhod:   ponedeljek, 30. april 2018 [ 16:00]
DONAČKA GORA 30.04.2018

Donačka gora je vrh, ki se nahaja severno od Rogatca.
Z vrha, ki geografsko spada med Karavanke je lep razgled po bližnji in daljni okolici. Z zahodnega vrha na katerem je postavljen visok kamnit križ se lepo vidi Boč z okolico, ob lepem vremenu pa pogled seže od osrednjih Kamniško Savinjskih Alp do Pohorja. Na zahodnem vrhu je tudi vpisna skrinjica in slovenska zastava.
Delno že omenjeno ima Donačka gora dva med seboj skoraj enako visoka vrhova, zahodnega in vzhodnega. Večina planincev vzpon konča na zahodnem vrhu, le redki pa vzpon podaljšajo na 20 minut oddaljen vzhodni tehnično bolj zahteven vrh. Na vzhodni vrh pa lahko pridemo tudi po krajši plezalni poti.

Tokrat se na pot odpravimo v ponedeljek popoldne ob 16 uri , tako da na izhodišče pridemo do 17 ure!
Potek poti: Ormož ( zberemo se pred HOTELOM)ob 15:45 in se peljemo do Stoperc od koder nadaljujemo peš do Rudijevega doma in na vrh.Sestop je po isti poti.

Domov se vrnemo do 22 ure!
Cena: prevoz pri zasedbi avtobusa (45 pohodnikov)= 6€
30 pohodnikov= 8€
20 pohodnikov = 12€
8 pohodnikov = 10€

Pohod vodi Marjan Kukovec 041698741
Tokrat so zaželjene prijave do torka 24.04.2018!

Obutev: primerna za sredogorje!
Priporočljiva svetilka in pohodne palice, kateri jih uporabljate.

LEPO VABLJENI!!

Kolesarska pot Parenzana
Gore z vlakom
Bohor

Kdor ne ljubi ljubosumno, ta ne ljubi.
Qui non zelat, non amat.

William Shakespeare
Svojo krono nosim v srcu, ne na glavi; ni pokrita z diamanti in je nevidna: pravim ji zadovoljstvo. To je krona, ki je bila kraljem redkokdaj dana.