Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Lunin pohod: Ormož-Donačka gora

Odhod:   ponedeljek, 30. april 2018 [ 16:00]
DONAČKA GORA 30.04.2018

Donačka gora je vrh, ki se nahaja severno od Rogatca.
Z vrha, ki geografsko spada med Karavanke je lep razgled po bližnji in daljni okolici. Z zahodnega vrha na katerem je postavljen visok kamnit križ se lepo vidi Boč z okolico, ob lepem vremenu pa pogled seže od osrednjih Kamniško Savinjskih Alp do Pohorja. Na zahodnem vrhu je tudi vpisna skrinjica in slovenska zastava.
Delno že omenjeno ima Donačka gora dva med seboj skoraj enako visoka vrhova, zahodnega in vzhodnega. Večina planincev vzpon konča na zahodnem vrhu, le redki pa vzpon podaljšajo na 20 minut oddaljen vzhodni tehnično bolj zahteven vrh. Na vzhodni vrh pa lahko pridemo tudi po krajši plezalni poti.

Tokrat se na pot odpravimo v ponedeljek popoldne ob 16 uri , tako da na izhodišče pridemo do 17 ure!
Potek poti: Ormož ( zberemo se pred HOTELOM)ob 15:45 in se peljemo do Stoperc od koder nadaljujemo peš do Rudijevega doma in na vrh.Sestop je po isti poti.

Domov se vrnemo do 22 ure!
Cena: prevoz pri zasedbi avtobusa (45 pohodnikov)= 6€
30 pohodnikov= 8€
20 pohodnikov = 12€
8 pohodnikov = 10€

Pohod vodi Marjan Kukovec 041698741
Tokrat so zaželjene prijave do torka 24.04.2018!

Obutev: primerna za sredogorje!
Priporočljiva svetilka in pohodne palice, kateri jih uporabljate.

LEPO VABLJENI!!

30.04.2018

UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
Dobrač
Ob polni luni Božični izlet na Goričko
Boč
GROSSGLOKNER
LETNI OBČNI ZBOR
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI

Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Soriška planina
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Montaž, Viš
Dan planincev Podravja na Rogli
Kolesarjenje po Slovenskih goricah
Lunin pohod: Boč
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega

Nemški pregovor
V sodu vina se skriva kup čudes.

Albert Einstein
Ne verjamem v filozofskem pomenu besede v svobodo človeka. Vsakdo deluje ne le pod nasiljem od zunaj, temveč tudi iz notranjih nujnosti.