poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan

Po Slovenski planinski poti od Nanosa do Slavnika

Odhod:   petek, 27. april 2018 [ 14:00 ]
Prihod:   sobota, 28. april 2018
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Srednje zahtevna
Zgodovina

Ivan Šumljak, 1959
Ideja o povezavi najlepših hribovitih in gorskih predelov v Sloveniji se je porodila Ivanu Šumljaku (1899-1984) že leta 1950. Prvotna ideja je bila krožna pot, ki bi se začela in končala v Mariboru, vendar so ta predlog pri Komisiji za planinske poti PZS, PZS spremenili in pot od Postojne dalje usmerili proti morju. Transverzala je bila večinoma speljana po obstoječih markiranih poteh, na krajših odsekih pa so jo na novo označili pristojni markacisti. Odprta je bila 1. avgusta 1953 in je imela 80 kontrolnih točk.
Prvi Vodnik po Slovenski planinski transverzali je izšel 1958 leta. Od svojega nastanka je doživela nekaj sprememb. Do leta 1993 - 80 kontrolnih točk, od 1993 - 2003: 69 točk (leta 2001 je bila ena točka spremenjena), od leta 2003 - 2011 71 kontrolnih točk, od 2011 do 2013 pa 75 kontrolnih točk. Dolžina po reliefu (tista, ki je običajno navedena kot dolžina SPP) znaša 599 km, skupnih vzponov je 45,2 km in spustov 45,5 km. Ob poti je 58 planinskih koč, tudi dva muzeja (Slovenski planinski muzej v Mojstrani in bolnica Franja) in Škocjanske jame, ki sodijo v dediščino UNESCO.
Zadnja sprememba imena je bila sprejeta leta 1991, ko jo je upravni odbor PZS s sklepom preimenoval v Slovensko planinsko pot. Dopolnjen vodnik, ki je v pomoč pohodnikom pri pripravi ture in orientaciji na poti, je bil izdan leta 1994, zadnji pa leta 2012.[1]
V vseh letih je Slovensko planinsko pot uspešno prehodilo okoli 9500 planincev.
Slovenska planinska pot ima tudi svojo razširjeno različico, ki ima trenutno 35 kontrolnih točk po vsej Sloveniji.
Začnemo v razdrtem z vsponom na Nanos,nadaljujemo čez Vremščico,mimo Škocjanskih jam čez Artviže do Tumove koče in spust nazaj v Kozino.

Vojkova koča na Nanosu (1240 m)

Vremščica (1027 m);
Škocjanske jame (393 m)
Artviže (817 m))
Tumova koča na Slavniku (1028 m)

Na pot se odpravimo v petek zjutraj ob 04:00 in se prvi dan povspnemo na Nanos od koder nadaljujemo do Škocjanskih jam !

Nadaljevali bomo v jeseni!

Vračamo se v soboto 28.04.2018!
Lepo vabljeni.
Obvezna prijava do 20.04.2017 (041698741)
Urejena naj bo tudi članarina za l.2018!

Po Slovenski planinski poti od Robana do Jezerskega
Špik nad Nosom
Montaž, Špik in Hude police
Montaž, Viš
Dan planincev Podravja na Rogli
Uršlja gora
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Markacijski dan

Grossglockner
Dachstein
Lunin pohod: Boč
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
Gonžarjeva peč
Triglav iz Rudnega polja na Pokljuki
Jungfrao, Monsch
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Miklavž
Poletni tabor v Podljubelju

Mir je boljši od najbolj pravične vojne.
Pax melior est quam iustissimum bellum.

Gustave Flaubert
Prihodnost nas vznemirja, preteklost zadržuje. Zato nam sedanjost uhaja.