Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.

Kolesarska pot Parenzana

Odhod:   nedelja, 15. april 2018 [ 04:00]
Vodnik:   Vodniki PDMMO
Parenzana je urejena kolesarska pot, ki po poti bivše železnice vodi od Trsta do Poreča.

Karakteristike kolesarske poti
Skupna dolžina: 130 km (Milje - Poreč)
Višinskih metrov: 1080 m
Najvišja točka: 310 m (Grožnjan)
Najnižja točka: 2 m (Koper, Izola, Poreč)
Teren: 28% asfalt, 72% makadam
Težavnost: 3/5
Primerno kolo: gorsko kolo

Parencane se lahko lotite kot športnega izziva in jo prevozite v zgolj enem dnevu, lahko pa se prepuščate naravi, ogledom in kulinaričnim užitkom, ki vam jih ponuja Istra. Zaradi različne kondicijske pripravljenosti in razpoložljivega časa bomo izbrali med eno, dva, tri in petdnevnim predlogom. Eden od njih bo zagotovo ustrezal.

Popotovanje po njej je enkratno kolesarsko doživetje, zato vas vabimo, da se prvo odločimo za enodnevni izlet. Za prvič bomo začeli v Škopfijah se odpeljali do Milj pri Trstu in nazaj do Izole.Predvidevamo, da bo za prvo etapo dovolj.
Prijave zbiramo do 10.aprila (Robi Munda 070 907 548)

Kaj vzeti s sabo? Poleg ostalih stvari in kolesarske opreme ne pozabite na lučko. Nekateri daljši tuneli niso osvetljeni, zato bo zagotovo prišla prav, še posebej, ko se iz svetle zunanjosti naenkrat znajdete v tunelu v popolni temi. Če pa se kolesarit odpravite jeseni ali zgodaj spomladi, ko so dnevi še kratki, pa vas lahko na poti do prenočišča ulovi tudi tema. Zaradi, na določenih delih, grobega kamenja imejte s sabo set za krpanje gum in rezervno zračnico, prav tako pa tlačilko, saj je sicer sredi narave zračnico nemogoče ponovno napolniti. Obvezno priporočamo tudi prvo pomoč, osebni dokument, saj boste prečkali mejo s hrvaško, prav tako pa naj ne manjkajo zadostna količina tekočine, sončna krema, zaščitna sončna očala, energijske tablice in fotoaparat.

Lepo vabljeni!

Potek kolesarske poti Trst-Poreč/PARENZANE!

Ob polni luni na Litmerk
Stolpnik
Lunin pohod: Ormož-Litmerk-Lešniški Vrh-Dobrava-Ormož
Boč
Med goricami od Svetinj čez Jeruzalem,Cerovec Stanka Vraza nazaj na Svetinje
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI

Debela Peč ali Pršivec
Goličica
Lunin pohod: Sv.Tomaž-Gomila-Sv.Tomaž
Markacijski dan
Lunin pohod: Ormož-Sv.Tomaž-Gomila-Sv.Tomaž
Uršlja gora
LUNIN POHOD 2019
Dan planincev Podravja na Rogli

Slovenski pregovor
Tudi slepa kura zrno najde.

Francis Bacon
V temi so vse barve enake.