izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Kolesarska pot Parenzana

Odhod:   nedelja, 15. april 2018 [ 04:00]
Vodnik:   Vodniki PDMMO
Parenzana je urejena kolesarska pot, ki po poti bivše železnice vodi od Trsta do Poreča.

Karakteristike kolesarske poti
Skupna dolžina: 130 km (Milje - Poreč)
Višinskih metrov: 1080 m
Najvišja točka: 310 m (Grožnjan)
Najnižja točka: 2 m (Koper, Izola, Poreč)
Teren: 28% asfalt, 72% makadam
Težavnost: 3/5
Primerno kolo: gorsko kolo

Parencane se lahko lotite kot športnega izziva in jo prevozite v zgolj enem dnevu, lahko pa se prepuščate naravi, ogledom in kulinaričnim užitkom, ki vam jih ponuja Istra. Zaradi različne kondicijske pripravljenosti in razpoložljivega časa bomo izbrali med eno, dva, tri in petdnevnim predlogom. Eden od njih bo zagotovo ustrezal.

Popotovanje po njej je enkratno kolesarsko doživetje, zato vas vabimo, da se prvo odločimo za enodnevni izlet. Za prvič bomo začeli v Škopfijah se odpeljali do Milj pri Trstu in nazaj do Izole.Predvidevamo, da bo za prvo etapo dovolj.
Prijave zbiramo do 10.aprila (Robi Munda 070 907 548)

Kaj vzeti s sabo? Poleg ostalih stvari in kolesarske opreme ne pozabite na lučko. Nekateri daljši tuneli niso osvetljeni, zato bo zagotovo prišla prav, še posebej, ko se iz svetle zunanjosti naenkrat znajdete v tunelu v popolni temi. Če pa se kolesarit odpravite jeseni ali zgodaj spomladi, ko so dnevi še kratki, pa vas lahko na poti do prenočišča ulovi tudi tema. Zaradi, na določenih delih, grobega kamenja imejte s sabo set za krpanje gum in rezervno zračnico, prav tako pa tlačilko, saj je sicer sredi narave zračnico nemogoče ponovno napolniti. Obvezno priporočamo tudi prvo pomoč, osebni dokument, saj boste prečkali mejo s hrvaško, prav tako pa naj ne manjkajo zadostna količina tekočine, sončna krema, zaščitna sončna očala, energijske tablice in fotoaparat.

Lepo vabljeni!

Potek kolesarske poti Trst-Poreč/PARENZANE!

Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč

Kdor vpraša, ne pogreši.
Qui rogat, non errat.

Winston Churchill
V vojni: odločnost. Pri porazu: kljubovanje. Ob zmagi: velikodušnost. V miru: dobrohotnost.