Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Kolesarska pot Parenzana

Odhod:   nedelja, 15. april 2018 [ 04:00]
Vodnik:   Vodniki PDMMO
Parenzana je urejena kolesarska pot, ki po poti bivše železnice vodi od Trsta do Poreča.

Karakteristike kolesarske poti
Skupna dolžina: 130 km (Milje - Poreč)
Višinskih metrov: 1080 m
Najvišja točka: 310 m (Grožnjan)
Najnižja točka: 2 m (Koper, Izola, Poreč)
Teren: 28% asfalt, 72% makadam
Težavnost: 3/5
Primerno kolo: gorsko kolo

Parencane se lahko lotite kot športnega izziva in jo prevozite v zgolj enem dnevu, lahko pa se prepuščate naravi, ogledom in kulinaričnim užitkom, ki vam jih ponuja Istra. Zaradi različne kondicijske pripravljenosti in razpoložljivega časa bomo izbrali med eno, dva, tri in petdnevnim predlogom. Eden od njih bo zagotovo ustrezal.

Popotovanje po njej je enkratno kolesarsko doživetje, zato vas vabimo, da se prvo odločimo za enodnevni izlet. Za prvič bomo začeli v Škopfijah se odpeljali do Milj pri Trstu in nazaj do Izole.Predvidevamo, da bo za prvo etapo dovolj.
Prijave zbiramo do 10.aprila (Robi Munda 070 907 548)

Kaj vzeti s sabo? Poleg ostalih stvari in kolesarske opreme ne pozabite na lučko. Nekateri daljši tuneli niso osvetljeni, zato bo zagotovo prišla prav, še posebej, ko se iz svetle zunanjosti naenkrat znajdete v tunelu v popolni temi. Če pa se kolesarit odpravite jeseni ali zgodaj spomladi, ko so dnevi še kratki, pa vas lahko na poti do prenočišča ulovi tudi tema. Zaradi, na določenih delih, grobega kamenja imejte s sabo set za krpanje gum in rezervno zračnico, prav tako pa tlačilko, saj je sicer sredi narave zračnico nemogoče ponovno napolniti. Obvezno priporočamo tudi prvo pomoč, osebni dokument, saj boste prečkali mejo s hrvaško, prav tako pa naj ne manjkajo zadostna količina tekočine, sončna krema, zaščitna sončna očala, energijske tablice in fotoaparat.

Lepo vabljeni!

Potek kolesarske poti Trst-Poreč/PARENZANE!

UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
Dobrač
Ob polni luni Božični izlet na Goričko
Boč
GROSSGLOKNER
LETNI OBČNI ZBOR
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI

Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Soriška planina
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Montaž, Viš
Dan planincev Podravja na Rogli
Kolesarjenje po Slovenskih goricah
Lunin pohod: Boč
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega

Angleški pregovor
Stare čebele ne nosijo medu.

Napoleon Bonaparte
Domišljija svetu vladar!