Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 1.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam,da smo varno prispeli v dolino Trente na taborno mesto. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Golte

Odhod:   sobota, 12. maj 2018 [ 06:00]
Vodnik:   Vodniki PDMMO
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)
Pot po Golteh- Boskovec 1587m

12.5.2018

Izhodišče: Alpski vrt Golte
Čas hoje: 4 ure
Zahtevnost: lahka delno označena pot
Višinska razlika: 380 m
Hrana: iz nahrbtnika in v koči
Oprema: vremenu primerna oblačila in pohodna obutev – čevelj z narebrenim podplatom
Odhod iz Ormoža: z avtobusom izpred ormoškega gradu ob 7.00
Vrnitev v Ormož: predvidoma od 18.00 do 19.00
Cena prevoza: otroci člani PD Ormož 8 €, nečlani 11 €;
odrasli člani PD Ormož 10 €, nečlani 13 €
Prijava: do torka, 8. 5. 2018 pri mentorjih planinskih krožkov:
Osnovna šola Ormož: Stanka Hebar
Osnovna šola Središče ob Dravi: Marko Juršič
Osnovna šola Sv.Tomaž:Silva Rakuša
In v pisarni društva ob petkih med 19 in 21 uro!

Na izlet se bomo odpravili z avtobusom. Peljali se bomo skozi Mozirje do Alpskega vrta, ki je pod hotelom Golte in tam izstopili ter pot nadaljevali peš proti hotelu Golte. Na našem pohodu bomo priča mnogim dih jemajočim zanimivostim, ki so delo matere narave ali človeških rok. Ogledali si bomo spominsko ploščo, ki obeležuje prebeg prvega helikopterja bivše JLA in mesto, kjer je v zimi 1944 XIV. divizija prešla planoto Golte, nato pa se bomo povzpeli na vrh Medvedjak (1573 m). Od tam se bomo malce spustili in pot nas bo pripeljali do umetnega jezera, pri katerem stoji gostišče Trije ploti.
Od tam se bomo podali proti pašniku na zahodno stran planine, kjer nas bo pot vodila do pastirskega stanu, vse do točke Jezerca, kjer je še mogoče uživati v pristni tišini ob pogledu na neokrnjeno naravo. Od tam pa se bomo nato povzpeli na najvišji vrh planote Golte, ki je naš glavni cilj, imenovan Boskovec (1.588 m).
Iz Boskovca se bomo spustili do Mozirske koče, ki je dve leti nazaj praznovala 120-letnico obstoja. Na koči si bomo privoščili počitek in lahko se boste okrepčali s toplim obrokom. Tisti, ki vam bo ostalo še kaj energije pa se lahko podamo ogledat še jamo Ledenico, ki zaradi svoje lege omogoča tvorbo in ohranjanje ledu preko celega leta. Če pa bo še kdo zainteresiran si lahko na koncu ogledamo še Alpski vrt, kjer rastejo divje rastline, ki jih srečujemo v gorskem svetu med skalami in imajo v sebi posebno lepoto. Uspevajo v težkih pogojih, v razpokah in na skalnatih policah.

Od tu se bomo odpravili do avtobusa, ki nas bo čakal na točki kjer nas je odložil in se počasi odpeljali proti domu. Predviden prihod v Ormož med 18.00 in 19.00.

Na povezavi: fotografije: Janko Juršič so dosegljive dodatne fotografije izleta.

Začetek poti

Na smučišču

Trije ploti

Boskovec - 1587 m

Dëš gre (pa toča), pa treska, pa še marelo za süho vreme

Malo mokri, dober bograč, ričet in friški kruh.

Ledenica

Velko poučnih vsebin v Alpskem vrtu

Dachstein (po ferati Johann)
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Lunin pohod: Boč
Kolesarjenje po Slovenskih goricah
Montaž, Viš
Dan planincev Podravja na Rogli
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Soriška planina
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Pršivec nad Bohinjskim jezerom

Aktivni konec tedna
Eiger-Jungfrao-Monsch
Okrešelj-Rinke-Skuta-Okrešelj
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik
Triglav
Poletni tabor v Trenti
Velika in Mala Ponca in Mangart iz Belopeških jezer
Škrlatica
Lunin pohod: Ormož-Ivanjkovci-Mali Brebrovnik-Jeruzalem-Ivanjkovci

Italijanski pregovor
Staro sukno se hitro strga.

Jean-Paul Sartre
Ironija in inteligenca sta krvni sestri.