Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Bohor

Ob prazniku na Bohor

Odhod:   ponedeljek, 2. april 2018 [ 06:00]
Bohor
je pogorje, ki predstavlja južno mejo pokrajine Kozjansko. Poteka v smeri zahod-vzhod, v tem vrstnem redu pa ga sestavljajo vrhovi Hom (614 mnm), najvišji vrh - Veliki Javornik (1024 mnm), Oslica (860 mnm), Vetrnik (708 mnm), Bredič (694 mnm) in Kozjak (625 mnm).

Koča, do katere je možno priti tudi z avtomobilom, se nahaja na pobočjih Bohorja. Od koče, se nam odpre nekaj malega razgleda predvsem proti jugu in zahodu, na ostale strani pa ga ovira gozd. Veliko lepši je razgled s 5 minut oddaljene Petrove skale, pod katero se nahaja manjše naravno okno. Do okna pridemo v 10 minutah hoje od koče (5 minut spusta od Petrove skale).

Kozje - Koča na Bohorju (čez Vetrnik)

Izhodišče: Kozje (276 m)

Cilj: Koča na Bohorju (896 m)
Ime poti: čez Vetrnik
Čas hoje: 2 h 10 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 620 m
Višinska razlika po poti: 680 m
Zemljevid: Posavsko hribovje Boč - Bohor 1:50.000

Dostop do izhodišča:

a) Izvoz Dramlje na avtocesti in preko Šentjurja in Lesičnega v Kozje.
Kozje je osrednje naselje Kozjanskega in relativno ugodno dostopno iz več smeri.

Opis poti:

Po kratkem ogledu naselja Kozje se napotimo iz centra v smeri Bistriškega grabna po asfaltni cesti do odcepa levo za Vetrnik. V delu do odcepa za Vetrnik je pot tudi Marijina romarska pot in označena z oznakami te poti. Pot višje za Vetrnik je dobro utrjena gozdna cesta, ki se dokaj strmo vije višje in je lahko sledljiva. Ko dosežemo asfalt, ki vodi nekje po vršnem grebenu, zavijemo desno in stopimo tudi na Zasavsko planinsko pot, ki je dodatno označena ob markacijah s ,,Z,,. Sledimo oznakam in pod manj znanimi vrhovi Raskože, Pokojni vrh, Zajčja gorca in Vrh preidemo na gozdno cesto. V naselju Jelše se z leve priključi v bližini spomenika NOB planinska pot iz Senovega preko Reštanja. Nadaljujemo strmo v breg po gozdni cesti ob edini domačiji na tem delu poti in kmalu za odcepom za Oslico dosežemo 808 metrov visoki Brest, kjer se z desne priključi pot iz Lesičnega.
Pot je v nadaljevanju skupna pot Zasavske planinske poti in XIV. divizije. Do koče na Bohorju je še pol ure hoje.

Zberemo se v ponedeljek zjutraj ob 6:00 pred gradom v Ormožu Pot nadaljujemo z avtobusom do Kozjega s postankom v Rimskih toplicah.
Cena:
Avtobus (20 sedežni = 23€; kombi -8 sedežev = 12€)

Prijava: obvezna do 28.03.2018 v pisarni društva z predplačilom 10€, oziroma na tel.: 041698741 in predplačilom na TR: SI56 041030000 331678 s pripisom-Bohor 2018

Koča na Bohorju

Korčula
Kolesarjenje Ormož-Trakoščan-Ormož
Ferata Spodnji Plot na Zelenici
Kolesarjenje po OPP
Ob Muri
Golica
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč
Visoka Martuljška Ponca
Avstrija, po Studelgratu na Grossglokner 3798 m
Tabor mladih planincev pri Veliki Nedelji

Lunin pohod: Ormož-Ivanjšica
Nanos
Od Svetinj čez Vinski Vrh na Jeruzalem nadaljujemo čez Cerovec in nazaj na Svetinje
Pohorje do Belvija
Lunin pohod: Ormož-Hum-Frankovci-Ormož
Resevna
Triglav iz Krme
23 pohod Čez Blegoš na Lubnik
Triglavska magistrala, turno smučanje (marec-april)
Krma - Kredarica - Triglav -Krma

Tatarski pregovor
Vzgoja je najboljša dediščina.

William Shakespeare
Naučil si me jezika in edina korist je, da znam preklinjati.