Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 1.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam,da smo varno prispeli v dolino Trente na taborno mesto. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Bohor

Ob prazniku na Bohor

Odhod:   ponedeljek, 2. april 2018 [ 06:00]
Bohor
je pogorje, ki predstavlja južno mejo pokrajine Kozjansko. Poteka v smeri zahod-vzhod, v tem vrstnem redu pa ga sestavljajo vrhovi Hom (614 mnm), najvišji vrh - Veliki Javornik (1024 mnm), Oslica (860 mnm), Vetrnik (708 mnm), Bredič (694 mnm) in Kozjak (625 mnm).

Koča, do katere je možno priti tudi z avtomobilom, se nahaja na pobočjih Bohorja. Od koče, se nam odpre nekaj malega razgleda predvsem proti jugu in zahodu, na ostale strani pa ga ovira gozd. Veliko lepši je razgled s 5 minut oddaljene Petrove skale, pod katero se nahaja manjše naravno okno. Do okna pridemo v 10 minutah hoje od koče (5 minut spusta od Petrove skale).

Kozje - Koča na Bohorju (čez Vetrnik)

Izhodišče: Kozje (276 m)

Cilj: Koča na Bohorju (896 m)
Ime poti: čez Vetrnik
Čas hoje: 2 h 10 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 620 m
Višinska razlika po poti: 680 m
Zemljevid: Posavsko hribovje Boč - Bohor 1:50.000

Dostop do izhodišča:

a) Izvoz Dramlje na avtocesti in preko Šentjurja in Lesičnega v Kozje.
Kozje je osrednje naselje Kozjanskega in relativno ugodno dostopno iz več smeri.

Opis poti:

Po kratkem ogledu naselja Kozje se napotimo iz centra v smeri Bistriškega grabna po asfaltni cesti do odcepa levo za Vetrnik. V delu do odcepa za Vetrnik je pot tudi Marijina romarska pot in označena z oznakami te poti. Pot višje za Vetrnik je dobro utrjena gozdna cesta, ki se dokaj strmo vije višje in je lahko sledljiva. Ko dosežemo asfalt, ki vodi nekje po vršnem grebenu, zavijemo desno in stopimo tudi na Zasavsko planinsko pot, ki je dodatno označena ob markacijah s ,,Z,,. Sledimo oznakam in pod manj znanimi vrhovi Raskože, Pokojni vrh, Zajčja gorca in Vrh preidemo na gozdno cesto. V naselju Jelše se z leve priključi v bližini spomenika NOB planinska pot iz Senovega preko Reštanja. Nadaljujemo strmo v breg po gozdni cesti ob edini domačiji na tem delu poti in kmalu za odcepom za Oslico dosežemo 808 metrov visoki Brest, kjer se z desne priključi pot iz Lesičnega.
Pot je v nadaljevanju skupna pot Zasavske planinske poti in XIV. divizije. Do koče na Bohorju je še pol ure hoje.

Zberemo se v ponedeljek zjutraj ob 6:00 pred gradom v Ormožu Pot nadaljujemo z avtobusom do Kozjega s postankom v Rimskih toplicah.
Cena:
Avtobus (20 sedežni = 23€; kombi -8 sedežev = 12€)

Prijava: obvezna do 28.03.2018 v pisarni društva z predplačilom 10€, oziroma na tel.: 041698741 in predplačilom na TR: SI56 041030000 331678 s pripisom-Bohor 2018

Koča na Bohorju

Triglav čez Prag
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
Eiger-Jungfrao-Monsch
Aktivni konec tedna
Dachstein (po ferati Johann)
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Lunin pohod: Boč
Kolesarjenje po Slovenskih goricah

Poletni tabor v Trenti
Velika in Mala Ponca in Mangart iz Belopeških jezer
Škrlatica
Lunin pohod: Ormož-Ivanjkovci-Mali Brebrovnik-Jeruzalem-Ivanjkovci
Grossglokner
Tabor mladih planincev v Središču ob Dravi
Kukova špica, 2427 m, Škrnatarica - Dovški križ, 2542 m
Okoli Blatnega jezera
Javornik nad Črnim vrhom
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč

Ko preneha vzrok, preneha tudi posledica.
Cessante causa, cessat effectus.

Cicero
Vojna je tekmovanje ob uporabi sile.