Taborni časopis Izlet Poletni tabor v Završnici: V zavihek Dogodki smo dodali Taborni časopis Završnica 2023. Poglejte kaj se je dogajalo in kako so različni avtorji videli iste dogodke.
Prestavitev izleta - maj in Suhi vrh Izlet Maj in Suhi vrh: Zaradi snega na grebenu je izlet prestavljen na naslednji vikend - na nedeljo, 30.4. Prijave odprte do srede, 26.4. Upam, da bomo tokrat imeli več sreče (da do takrat ne bo več snežilo).
Prestavitev izleta Izlet Slivnica in Cerkniško jezero: Zaradi manjšega števila prijav in negotove vremenske napovedi, bo izlet na Slivnico 22. aprila 2023. Prijave so še odprte.
Prijave za tabor 2023 Izlet Poletni tabor v Završnici: Med aktualnimi dogodki je že razpis in prijavnica za letošnji tabor. Pohitite, da ne ostanete brez šotora.
PRELOŽITEV KOLESARJENJA Izlet Kolesarjenje: Ormož - Sv. Urban - Ormož: Spoštovani! Zaradi slabe vremenske napovedi prestavljamo kolesarjenje na 3 soboto v mesecu aprilu! Prosimo za razumevanje!

Bohor

Ob prazniku na Bohor

Odhod:   ponedeljek, 2. april 2018 [ 06:00]
Bohor
je pogorje, ki predstavlja južno mejo pokrajine Kozjansko. Poteka v smeri zahod-vzhod, v tem vrstnem redu pa ga sestavljajo vrhovi Hom (614 mnm), najvišji vrh - Veliki Javornik (1024 mnm), Oslica (860 mnm), Vetrnik (708 mnm), Bredič (694 mnm) in Kozjak (625 mnm).

Koča, do katere je možno priti tudi z avtomobilom, se nahaja na pobočjih Bohorja. Od koče, se nam odpre nekaj malega razgleda predvsem proti jugu in zahodu, na ostale strani pa ga ovira gozd. Veliko lepši je razgled s 5 minut oddaljene Petrove skale, pod katero se nahaja manjše naravno okno. Do okna pridemo v 10 minutah hoje od koče (5 minut spusta od Petrove skale).

Kozje - Koča na Bohorju (čez Vetrnik)

Izhodišče: Kozje (276 m)

Cilj: Koča na Bohorju (896 m)
Ime poti: čez Vetrnik
Čas hoje: 2 h 10 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 620 m
Višinska razlika po poti: 680 m
Zemljevid: Posavsko hribovje Boč - Bohor 1:50.000

Dostop do izhodišča:

a) Izvoz Dramlje na avtocesti in preko Šentjurja in Lesičnega v Kozje.
Kozje je osrednje naselje Kozjanskega in relativno ugodno dostopno iz več smeri.

Opis poti:

Po kratkem ogledu naselja Kozje se napotimo iz centra v smeri Bistriškega grabna po asfaltni cesti do odcepa levo za Vetrnik. V delu do odcepa za Vetrnik je pot tudi Marijina romarska pot in označena z oznakami te poti. Pot višje za Vetrnik je dobro utrjena gozdna cesta, ki se dokaj strmo vije višje in je lahko sledljiva. Ko dosežemo asfalt, ki vodi nekje po vršnem grebenu, zavijemo desno in stopimo tudi na Zasavsko planinsko pot, ki je dodatno označena ob markacijah s ,,Z,,. Sledimo oznakam in pod manj znanimi vrhovi Raskože, Pokojni vrh, Zajčja gorca in Vrh preidemo na gozdno cesto. V naselju Jelše se z leve priključi v bližini spomenika NOB planinska pot iz Senovega preko Reštanja. Nadaljujemo strmo v breg po gozdni cesti ob edini domačiji na tem delu poti in kmalu za odcepom za Oslico dosežemo 808 metrov visoki Brest, kjer se z desne priključi pot iz Lesičnega.
Pot je v nadaljevanju skupna pot Zasavske planinske poti in XIV. divizije. Do koče na Bohorju je še pol ure hoje.

Zberemo se v ponedeljek zjutraj ob 6:00 pred gradom v Ormožu Pot nadaljujemo z avtobusom do Kozjega s postankom v Rimskih toplicah.
Cena:
Avtobus (20 sedežni = 23€; kombi -8 sedežev = 12€)

Prijava: obvezna do 28.03.2018 v pisarni društva z predplačilom 10€, oziroma na tel.: 041698741 in predplačilom na TR: SI56 041030000 331678 s pripisom-Bohor 2018

Koča na Bohorju

Slovenska planinska pot
Gradiška tura
Tolsti vrh nad Celjsko kočo
Pohod ob polni luni-Ivanjkovci-Jeruzalem
Grossglokner
Kolesarjenje ob Dravi od Ormoža do Varaždina
Kolesarjenje po OPP
Košenjak
Golica
Planina nad Vrhniko

Pohod ob polni luni na HUM (266m)
Šmohor
Triglav
Krakovski gozd
Boč
Blegoš, Lubnik
Pohod ob polni luni
ZBOR ČLANOV (občni zbor)
Velika Mojstrovka

Ruski pregovor
Kratka pamet ima dolg jezik.

William Shakespeare
Med gnilimi jabolki ni veliko izbire.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož