poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan

Bohor

Ob prazniku na Bohor

Odhod:   ponedeljek, 2. april 2018 [ 06:00]
Bohor
je pogorje, ki predstavlja južno mejo pokrajine Kozjansko. Poteka v smeri zahod-vzhod, v tem vrstnem redu pa ga sestavljajo vrhovi Hom (614 mnm), najvišji vrh - Veliki Javornik (1024 mnm), Oslica (860 mnm), Vetrnik (708 mnm), Bredič (694 mnm) in Kozjak (625 mnm).

Koča, do katere je možno priti tudi z avtomobilom, se nahaja na pobočjih Bohorja. Od koče, se nam odpre nekaj malega razgleda predvsem proti jugu in zahodu, na ostale strani pa ga ovira gozd. Veliko lepši je razgled s 5 minut oddaljene Petrove skale, pod katero se nahaja manjše naravno okno. Do okna pridemo v 10 minutah hoje od koče (5 minut spusta od Petrove skale).

Kozje - Koča na Bohorju (čez Vetrnik)

Izhodišče: Kozje (276 m)

Cilj: Koča na Bohorju (896 m)
Ime poti: čez Vetrnik
Čas hoje: 2 h 10 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 620 m
Višinska razlika po poti: 680 m
Zemljevid: Posavsko hribovje Boč - Bohor 1:50.000

Dostop do izhodišča:

a) Izvoz Dramlje na avtocesti in preko Šentjurja in Lesičnega v Kozje.
Kozje je osrednje naselje Kozjanskega in relativno ugodno dostopno iz več smeri.

Opis poti:

Po kratkem ogledu naselja Kozje se napotimo iz centra v smeri Bistriškega grabna po asfaltni cesti do odcepa levo za Vetrnik. V delu do odcepa za Vetrnik je pot tudi Marijina romarska pot in označena z oznakami te poti. Pot višje za Vetrnik je dobro utrjena gozdna cesta, ki se dokaj strmo vije višje in je lahko sledljiva. Ko dosežemo asfalt, ki vodi nekje po vršnem grebenu, zavijemo desno in stopimo tudi na Zasavsko planinsko pot, ki je dodatno označena ob markacijah s ,,Z,,. Sledimo oznakam in pod manj znanimi vrhovi Raskože, Pokojni vrh, Zajčja gorca in Vrh preidemo na gozdno cesto. V naselju Jelše se z leve priključi v bližini spomenika NOB planinska pot iz Senovega preko Reštanja. Nadaljujemo strmo v breg po gozdni cesti ob edini domačiji na tem delu poti in kmalu za odcepom za Oslico dosežemo 808 metrov visoki Brest, kjer se z desne priključi pot iz Lesičnega.
Pot je v nadaljevanju skupna pot Zasavske planinske poti in XIV. divizije. Do koče na Bohorju je še pol ure hoje.

Zberemo se v ponedeljek zjutraj ob 6:00 pred gradom v Ormožu Pot nadaljujemo z avtobusom do Kozjega s postankom v Rimskih toplicah.
Cena:
Avtobus (20 sedežni = 23€; kombi -8 sedežev = 12€)

Prijava: obvezna do 28.03.2018 v pisarni društva z predplačilom 10€, oziroma na tel.: 041698741 in predplačilom na TR: SI56 041030000 331678 s pripisom-Bohor 2018

Koča na Bohorju

Po Slovenski planinski poti od Robana do Jezerskega
Špik nad Nosom
Montaž, Špik in Hude police
Montaž, Viš
Dan planincev Podravja na Rogli
Uršlja gora
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Markacijski dan

Grossglockner
Dachstein
Lunin pohod: Boč
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
Gonžarjeva peč
Triglav iz Rudnega polja na Pokljuki
Jungfrao, Monsch
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Miklavž
Poletni tabor v Podljubelju

Slovenski pregovor
Dobro živeti, srečno umreti, to je hudiču račun podreti.

Voltaire
Vojna je največji izmed vseh zločinov. Pa vendar ni agresorja, ki ne bi pobarval svojega zločina s pravičnim izgovorom.