Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Olimje –predšolski otroci in starši

Odhod:   sobota, 24. marec 2018 [ 07:00]
Olimje

Izlet je v soboto 24. marca 2018
Prijave: v vrtcih pri mentorjih planinske vzgoje!
IZLET z predšolskimi otroci iz vrtcev : Miklavž pri Ormožu,Koga,Središča ob Dravi,Ormoža in sv.Tomaža
Za otroke je raj! Spodaj so toplice, pravljice, čokoladnica, zgoraj pa damjaki in mufloni jedo iz rok!
je kraj v Občini Podčetrtek ob vznožju Kozjanskega hribovja.
Kot naselbina je Olimje prvič omenjeno leta 1208, vendar pa je bil na tem območju že v začetku 11. stoletja zgrajen grad.

Pri baročni župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja se v gradu Olimje nahaja tretja najstarejša lekarna v Evropi. Okolica je prepredena z vinskoturistično cesto, ob kateri so kmečki turizmi in kmetije, ki postrežejo z domačimi kmetijskimi pridelki. V naselju se nahaja tudi manufaktura čokolade, t. i. »Čokoladnica« nedaleč pa še igrišče za golf. Na mednarodnem hortikulturnem tekmovanju Entente Florale 2009 je Olimje prejelo zlato priznanje za urejenost v kategoriji vasi, skupaj še s petimi evropskimi vasmi.
Na grebenu, pod skrivnostno Rudnico, le nekaj deset metrov nad samostanom z znamenito tretjo najstarejšo lekarno v Evropi, se že vrsto let dopolnjuje pestra turistična ponudba.

Najprej vam nasproti pritečejo jeleni damjaki in mufloni, če pa so morda zadržani, jih prikliče gospodar z ljubkovalnim imenom: "Pikaaaa, Pikiiii....", kot poslastico pa dobijo še koruzo.
Jelenjad se prosto giblje po okoli 8 hektarov velikem ograjenem gojišču

24.03.2018

Montaž, Viš
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Soriška planina
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
Dobrač
Ob polni luni Božični izlet na Goričko

Dan planincev Podravja na Rogli
Kolesarjenje po Slovenskih goricah
Lunin pohod: Boč
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Dachstein (po ferati Johann)
Aktivni konec tedna
Eiger-Jungfrao-Monsch
Okrešelj-Rinke-Skuta-Okrešelj
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik

Angleški pregovor
Prijateljstvo je izpopolnjena ljubezen.

Napoleon Bonaparte
Od vzvišenega do smešnega je le korak.