Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 1.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam,da smo varno prispeli v dolino Trente na taborno mesto. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Olimje –predšolski otroci in starši

Odhod:   sobota, 24. marec 2018 [ 07:00]
Olimje

Izlet je v soboto 24. marca 2018
Prijave: v vrtcih pri mentorjih planinske vzgoje!
IZLET z predšolskimi otroci iz vrtcev : Miklavž pri Ormožu,Koga,Središča ob Dravi,Ormoža in sv.Tomaža
Za otroke je raj! Spodaj so toplice, pravljice, čokoladnica, zgoraj pa damjaki in mufloni jedo iz rok!
je kraj v Občini Podčetrtek ob vznožju Kozjanskega hribovja.
Kot naselbina je Olimje prvič omenjeno leta 1208, vendar pa je bil na tem območju že v začetku 11. stoletja zgrajen grad.

Pri baročni župnijski cerkvi Marijinega vnebovzetja se v gradu Olimje nahaja tretja najstarejša lekarna v Evropi. Okolica je prepredena z vinskoturistično cesto, ob kateri so kmečki turizmi in kmetije, ki postrežejo z domačimi kmetijskimi pridelki. V naselju se nahaja tudi manufaktura čokolade, t. i. »Čokoladnica« nedaleč pa še igrišče za golf. Na mednarodnem hortikulturnem tekmovanju Entente Florale 2009 je Olimje prejelo zlato priznanje za urejenost v kategoriji vasi, skupaj še s petimi evropskimi vasmi.
Na grebenu, pod skrivnostno Rudnico, le nekaj deset metrov nad samostanom z znamenito tretjo najstarejšo lekarno v Evropi, se že vrsto let dopolnjuje pestra turistična ponudba.

Najprej vam nasproti pritečejo jeleni damjaki in mufloni, če pa so morda zadržani, jih prikliče gospodar z ljubkovalnim imenom: "Pikaaaa, Pikiiii....", kot poslastico pa dobijo še koruzo.
Jelenjad se prosto giblje po okoli 8 hektarov velikem ograjenem gojišču

24.03.2018

Triglav čez Prag
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
Eiger-Jungfrao-Monsch
Aktivni konec tedna
Dachstein (po ferati Johann)
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Lunin pohod: Boč
Kolesarjenje po Slovenskih goricah

Poletni tabor v Trenti
Velika in Mala Ponca in Mangart iz Belopeških jezer
Škrlatica
Lunin pohod: Ormož-Ivanjkovci-Mali Brebrovnik-Jeruzalem-Ivanjkovci
Grossglokner
Tabor mladih planincev v Središču ob Dravi
Kukova špica, 2427 m, Škrnatarica - Dovški križ, 2542 m
Okoli Blatnega jezera
Javornik nad Črnim vrhom
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč

Indijski pregovor
Ogenj, ki živi v lesu, se ne vidi, dokler se ne razgori.

Winston Churchill
V vojni: odločnost. Pri porazu: kljubovanje. Ob zmagi: velikodušnost. V miru: dobrohotnost.