izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Čez Blegoš na Lubnik

Odhod:   sobota, 24. marec 2018 [ 03:30]
Težavnost:   Srednje zahtevna
Vodnik:   Vodniki PDMMO
PRESTAVITEV 22. pohoda ČEZ BLEGOŠ NA LUBNIK 24. marec 2018 je 22. pohod čez Blegoš na Lubnik

Tura je zimska, kondicijsko zahtevna, hoje pa za 6 -7 ur. Potrebna oprema so pohodne palice, planinski čevlji z dobrim profilom, gamaše in male dereze ter oblačila primerna vremenu. V primeru slabega vremena bo pohod v nedeljo, 4. marca.

Trasa pohoda pa je naslednja: iz Škofje Loke se bomo ob 7. uri odpeljali do nekdanje Osnovne šole Leskovica, od tam pa se povzpeli po markirani poti mimo zavetišča Gorske straže na Jelencih, ki je v oskrbi Planinskega društva Gorenja vas.
Nadaljevali bomo do Koče na Blegošu, kjer je krajši počitek za okrepčilo s čajem.
Od koče se bomo povzpeli na vrh Blegoša (1562 m) ki je tudi najvišja točka pohoda in sestopili na Črni Kal. Pot se bo nadaljevala po blegoški cesti v smeri Podvrha in na Četeno Ravan. Tu je daljši postanek za malico. Na kmetiji nudijo čaj, kavo, juho, krofe in še kaj za nadaljevanje poti proti Lubniku.
Na Poklonu bomo stopili na blegoško cesto in po njej do Breznice. Sledi še vzpon na Lubnik, kjer se bo ob čaju pohod zaključil. Za sestop z Lubnika se odloča vsak pohodnik sam. Pot do Koče na Blegošu traja uro in pol, do Četene Ravni dobri dve uri in toliko še do Doma na Lubniku. Primerna je za tiste, ki ste vajeni daljših poti v zimskih razmerah. Zelo priporočljive so male dereze za vzpon na Blegoš in sestop na Črni Kal in za Lubnik.

Prijave zbiramo do 20.marca!

Vodi Marjan Kukovec 041698741

Kolesarska pot Parenzana
Gore z vlakom
Bohor

Brez dela ne bo kruha v [tvojih] ustih. Brez dela ni jela.
Sine labore non erit panis in ore.

Albert Einstein
Umetnost je preprosto izražanje najglobljih misli.