Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Čez Blegoš na Lubnik

Do izleta je še 43 dni ... in še odštevamo

Odhod:   sobota, 3. marec 2018 [ 07:00]
Težavnost:   Srednje zahtevna
3. marec 2018 je 22. pohod čez Blegoš na Lubnik

Tura je zimska, kondicijsko zahtevna, hoje pa za 6 -7 ur. Potrebna oprema so pohodne palice, planinski čevlji z dobrim profilom, gamaše in male dereze ter oblačila primerna vremenu. V primeru slabega vremena bo pohod v nedeljo, 4. marca.

Trasta pohoda pa je naslednja: iz Škofje Loke se bomo ob 7. uri odpeljali do nekdanje Osnovne šole Leskovica, od tam pa se povzpeli po markirani poti mimo zavetišča Gorske straže na Jelencih, ki je v oskrbi Planinskega društva Gorenja vas.
Nadaljevali bomo do Koče na Blegošu, kjer je krajši počitek za okrepčilo s čajem.
Od koče se bomo povzpeli na vrh Blegoša (1562 m) ki je tudi najvišja točka pohoda in sestopili na Črni Kal. Pot se bo nadaljevala po blegoški cesti v smeri Podvrha in na Četeno Ravan. Tu je daljši postanek za malico. Na kmetiji nudijo čaj, kavo, juho, krofe in še kaj za nadaljevanje poti proti Lubniku.
Na Poklonu bomo stopili na blegoško cesto in po njej do Breznice. Sledi še vzpon na Lubnik, kjer se bo ob čaju pohod zaključil. Za sestop z Lubnika se odloča vsak pohodnik sam. Pot do Koče na Blegošu traja uro in pol, do Četene Ravni dobri dve uri in toliko še do Doma na Lubniku. Primerna je za tiste, ki ste vajeni daljših poti v zimskih razmerah. Zelo priporočljive so male dereze za vzpon na Blegoš in sestop na Črni Kal in za Lubnik.

Prijave zbiramo do 01.marca!

Vodi Marjan Kukovec 041698741
Stroški:
prevoz: (8 oseb) kombi 15€
prevoz: avtobus (20 oseb) 21,5€
Lepo vabljeni!

Raduha iz Loke
Črni vrh na Pohorju
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Ob Svečnici na Ivanjščico
Viševnik -2050m
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Letni občni zbor

Antonov pohod 2018
Dražgoše iz PASJE RAVNI
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Lunin pohod
Novoletni pohod
Zimski vspon na Stolpnik
Debela peč
Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu

Arabski pregovor
Če hočemo koga zadosti ljubiti, ga moramo ljubiti, kakor da bo jutri umrl.

Sokrat
Natančna beseda je najbolj zanesljiva priča za pravično misel.