Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Čez Blegoš na Lubnik

Odhod:   sobota, 24. marec 2018 [ 03:30]
Težavnost:   Srednje zahtevna
Vodnik:   Vodniki PDMMO
PRESTAVITEV 22. pohoda ČEZ BLEGOŠ NA LUBNIK 24. marec 2018 je 22. pohod čez Blegoš na Lubnik

Tura je zimska, kondicijsko zahtevna, hoje pa za 6 -7 ur. Potrebna oprema so pohodne palice, planinski čevlji z dobrim profilom, gamaše in male dereze ter oblačila primerna vremenu. V primeru slabega vremena bo pohod v nedeljo, 4. marca.

Trasa pohoda pa je naslednja: iz Škofje Loke se bomo ob 7. uri odpeljali do nekdanje Osnovne šole Leskovica, od tam pa se povzpeli po markirani poti mimo zavetišča Gorske straže na Jelencih, ki je v oskrbi Planinskega društva Gorenja vas.
Nadaljevali bomo do Koče na Blegošu, kjer je krajši počitek za okrepčilo s čajem.
Od koče se bomo povzpeli na vrh Blegoša (1562 m) ki je tudi najvišja točka pohoda in sestopili na Črni Kal. Pot se bo nadaljevala po blegoški cesti v smeri Podvrha in na Četeno Ravan. Tu je daljši postanek za malico. Na kmetiji nudijo čaj, kavo, juho, krofe in še kaj za nadaljevanje poti proti Lubniku.
Na Poklonu bomo stopili na blegoško cesto in po njej do Breznice. Sledi še vzpon na Lubnik, kjer se bo ob čaju pohod zaključil. Za sestop z Lubnika se odloča vsak pohodnik sam. Pot do Koče na Blegošu traja uro in pol, do Četene Ravni dobri dve uri in toliko še do Doma na Lubniku. Primerna je za tiste, ki ste vajeni daljših poti v zimskih razmerah. Zelo priporočljive so male dereze za vzpon na Blegoš in sestop na Črni Kal in za Lubnik.

Prijave zbiramo do 20.marca!

Vodi Marjan Kukovec 041698741

Lunin pohod: Boč
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega

Ruski pregovor
Veliko je šahov, mat pa je samo eden.

Friedrich Nietzsche
Vsak ima ravno toliko samovšečnosti, kolikor mu manjka razuma.