Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Odhod:   nedelja, 25. februar 2018 [ 05:00]
Težavnost:   Zahtevna
NEDELJA ,25.februar
PRESTAVLJENO IZ 17.02.2018!

TURA BO V NEDELJO 25.02.2018!Vabljeni!!
Leto je naokrog, in spet se odpravljamo na naš vrh.
Peca je gora v lepem in slabem.V slabem, ker je na gori pred leti omagal naš prijatelj Matija Jurkovič (25.02.2007), v lepem pa to, da je gora lahko dostopna tako pozimi kot poleti, ter po statistiki med večkrat obiskanimi gorami med našimi člani.
Ta pohod bo v organizaciji MDO Koroške, ki ta dan organizirajo že 30 (trideseti) pohod na Peco!

Potek:
Odhod iz pred planinske sobe na Vrazovi ob 05:00
vrnitev do 19:00
Cena: prevoz (9-20€;40-18€)
Hrana iz nahrbtnika in v koči
Prijave do 10.02.2018 na tel.:041698741-Marjan)

Kordeževa glava (Peca)
Država: Avstrija, Slovenija
Gorovje: Karavanke
Višina: 2125 m
Širina/Dolžina: 46,50023°N / 14,77993°E
Vrsta: vrh

Opis gore:
Kordeževa glava bolj znana pod imenom Peca je najvišji vrh pogorja Pece. Nahaja se na meji z Avstrijo nad Mežiško dolino na Koroškem. Slovenci Peco poznamo predvsem zaradi pripovedke o kralju Matjažu in njegovi votlini na slovenski strani gore, Avstrijci pa imajo visoko v zgornja pobočja speljane žičnice tako, da jo poznajo ljubitelji smučanja. Ker v bližini Pece ni višjih vrhov je z nje lep razgled. Lepo se vidi bližnja Uršlja gora, Raduha in greben Olševe. Prav tako se vidijo najvišji vrhovi Kamniških in Savinjskih Alp. Na severno stran pa se vidijo avstrijske Alpe, kjer so nam najbližje Stubalpe-Packalpe in Seetaler Alpe.

PECA 17.02.2013

Lunin pohod: Ormož-Pavlovci-Pavlovski Vrh-Libanja-Litmerk-Ormož
Čez Blegoš na Lubnik
Komna in okolica
Olimje –predšolski otroci in starši
Gore z vlakom
Boč
Lunin pohod: Ormož-Hum-Frankovci-Ormož
Bohor
Golte
Kolesarska pot Parenzana

Letni občni zbor
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Viševnik -2050m
Ob Svečnici na Ivanjščico
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Ormož
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Raduha iz Loke
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Črni vrh na Pohorju

V trenutku se zgodi to, kar upaš celo leto.
Accidit in puncto, quod non speratur in anno.

Platon
Nič ni dobro ali slabo, razen dveh stvari: modrost, ki je dobra in nevednost, ki je slaba.