Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture

Odhod:   petek, 26. januar 2018 [ 13:00 ]
Prihod:   nedelja, 28. januar 2018
Trajanje:   3 dni
Težavnost:   Zahtevna
Visokogorska sekcija HPD MIV iz Varaždina in naše planinsko društvo organizirata zimski in letni tečaj za člane HPD in PD MM Ormož

Pozimi je gorski svet precej bolj nedostopen, kot v poletnem času. Zahteva nekoliko več znanja ter izkušenj, če želimo brez skrbi uživati v razgledih z vrhov.

Zimski tečaj bo od 26.01.2018 do 28.01.2018 v koči na Gozdu pod Vršičem

Namen tečaja:
Teoretično in praktično prikazati varno gibanje na zahtevnejših snežnih turah v zimskih razmerah.

Potek:
Petek 26.01.2018 , 19:00-22:00 gibanje v zimskih razmerah-predavanje Kratko bomo obnovili osnovno znanje gibanja v snežnih razmerah pozimi

Sobota 27.01.2018 : 9:00-15:00 vaje na terenu/ustavljanja s cepinom in hoje z derezami ,veščine osnovnega gibanja v gorskem svetu pozimi (namestitev derez, hoja s cepinom in z derezami, ustavljanje s cepinom pri zdrsu, proučevanje snežne odeje in opravljanje preizkusa njene trdnosti, uporaba plaznih žoln…) in nato osvojili nova znanja (namestitev plezalnega pasu, izdelovanje pomembnih vozlov, samostojno gibanje ob vrvni ograji, varovanje v snegu).
19:00-22:00 predavanje o plazovih in zaščiti, po praktičnih vajah bomo v koči analizirali delo na terenu in se pogovorili o nevarnostih v gorah pozimi.

Nedelja 28.01.2018 :9:00-15:00 Tura - cilj odvisen od snežnih in vremenskih razmer, kjer bomo praktično uporabili pridobljeno znanje. Sestop in zaključna analiza tečaja.
Cena polpenziona v koči je 30€ in se poravna v koči.Stroške inštruktorja (na število udeležencev) krije za člane iz PD MM Ormož društvo Maks Meško , za tiste , ki niso člani PD MM pa poravnajo na tečaju.

Oprema: obleka in obutev primerna zimskim razmeram (zimski čevlji, gamaše, vetrne hlače in anorak, topla oblačila, kapa, rokavice - vsaj 2 para), pohodne palice, cepin (ali dva), dereze, čelada, plezalni pas, 2 vponki z matico, dve pomožni vrvici debeline 6 mm, dolžine 2,5 m, termovka, čelna svetilka, zaščitna sončna očala in krema ter rezervna oblačila, članska izkaznica s plačano članarino 2018. Če imaš, vzemi še plazno žolno, sondo in lopato. Opreme ne kupujte vnaprej, če je nimate!plezalna vrv na 4 udeležence.

Odhod po dogovoru, a najpoznejo v petek med 13:00 in 13:30 uro!

Prijave do 21.01.2018 v pisrarni 19.01.2018 od 19:00 do 20:00 ure. Zaradi rezervacije prenočišč so možne samo pisne prijave , s plačilom akontacije (50€). Število tečajnikov je zaradi kakovosti tečaja žal omejeno, zato prosimo, da pohitite s prijavami.

Lepo vabljeni!
Sestanek za udeležence usposabljanja bo v petek 19.01. ob 20 uri v planinski sobi-
Pogovorili se bomo o pripravi na izvedbo zimskih tur, nato pa skupaj pogledali sodobno zimsko gorniško opremo. Možnost izposoje opreme ali svetovanje pri nakupu.

Tečaj za letne razmere bo v mesecu apriu -termin bo določen. Obravnavali bi: gibanje v letnih razmerah po zavarovanih poteh, po feratah in osnove varovanja v steni.

Želimo, da se obeh izobraževanj udeležite v čim večjem številu.
NI OMEJITEVE!!

Velika in Mala Ponca in Mangart iz Belopeških jezer
Poletni tabor za srednje in višje šolce - Prokletije
Poletni tabor v Podljubelju
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik
Jungfrao, Monsch
Triglav iz Zadnjice
Gonžarjeva peč
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
Špik nad Nosom
Lunin pohod: Boč

Ormoški izziv - Ormoška planinska pot v enem dnevu
Po Slovenski tranzverzali od Maribora do Dom pod Storžičem ali Planinski dom na Zelenici
Lunin pohod: Ormož-Ivanjkovci-Mali Brebrovnik-Jeruzalem-Ivanjkovci
Bohinjske gore
Kolesarjenje po Dravski kolesarski poti od Maribora do Ormoža
Tabor mladih planincev pri Veliki Nedelji
Avstrija, po Studelgratu na Grossglokner 3798 m
Visoka Martuljška Ponca
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč
Golica

Molčati je velika stvar.
Res est magna tacere.

Pablo Picasso
Slikanje je poklic slepega človeka. Ne slika kar vidi, temveč kar čuti in kar sam sebi pravi, da je videl.