Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prispeli v tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: Dragi starši.otroci so varno prispeli v tabor.popoldan smo se odpravili do bliznjega spomenika podružnice koncentracijskega taborišča Mathausen.
Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.

Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture

Odhod:   petek, 26. januar 2018 [ 13:00 ]
Prihod:   nedelja, 28. januar 2018
Trajanje:   3 dni
Težavnost:   Zahtevna
Visokogorska sekcija HPD MIV iz Varaždina in naše planinsko društvo organizirata zimski in letni tečaj za člane HPD in PD MM Ormož

Pozimi je gorski svet precej bolj nedostopen, kot v poletnem času. Zahteva nekoliko več znanja ter izkušenj, če želimo brez skrbi uživati v razgledih z vrhov.

Zimski tečaj bo od 26.01.2018 do 28.01.2018 v koči na Gozdu pod Vršičem

Namen tečaja:
Teoretično in praktično prikazati varno gibanje na zahtevnejših snežnih turah v zimskih razmerah.

Potek:
Petek 26.01.2018 , 19:00-22:00 gibanje v zimskih razmerah-predavanje Kratko bomo obnovili osnovno znanje gibanja v snežnih razmerah pozimi

Sobota 27.01.2018 : 9:00-15:00 vaje na terenu/ustavljanja s cepinom in hoje z derezami ,veščine osnovnega gibanja v gorskem svetu pozimi (namestitev derez, hoja s cepinom in z derezami, ustavljanje s cepinom pri zdrsu, proučevanje snežne odeje in opravljanje preizkusa njene trdnosti, uporaba plaznih žoln…) in nato osvojili nova znanja (namestitev plezalnega pasu, izdelovanje pomembnih vozlov, samostojno gibanje ob vrvni ograji, varovanje v snegu).
19:00-22:00 predavanje o plazovih in zaščiti, po praktičnih vajah bomo v koči analizirali delo na terenu in se pogovorili o nevarnostih v gorah pozimi.

Nedelja 28.01.2018 :9:00-15:00 Tura - cilj odvisen od snežnih in vremenskih razmer, kjer bomo praktično uporabili pridobljeno znanje. Sestop in zaključna analiza tečaja.
Cena polpenziona v koči je 30€ in se poravna v koči.Stroške inštruktorja (na število udeležencev) krije za člane iz PD MM Ormož društvo Maks Meško , za tiste , ki niso člani PD MM pa poravnajo na tečaju.

Oprema: obleka in obutev primerna zimskim razmeram (zimski čevlji, gamaše, vetrne hlače in anorak, topla oblačila, kapa, rokavice - vsaj 2 para), pohodne palice, cepin (ali dva), dereze, čelada, plezalni pas, 2 vponki z matico, dve pomožni vrvici debeline 6 mm, dolžine 2,5 m, termovka, čelna svetilka, zaščitna sončna očala in krema ter rezervna oblačila, članska izkaznica s plačano članarino 2018. Če imaš, vzemi še plazno žolno, sondo in lopato. Opreme ne kupujte vnaprej, če je nimate!plezalna vrv na 4 udeležence.

Odhod po dogovoru, a najpoznejo v petek med 13:00 in 13:30 uro!

Prijave do 21.01.2018 v pisrarni 19.01.2018 od 19:00 do 20:00 ure. Zaradi rezervacije prenočišč so možne samo pisne prijave , s plačilom akontacije (50€). Število tečajnikov je zaradi kakovosti tečaja žal omejeno, zato prosimo, da pohitite s prijavami.

Lepo vabljeni!
Sestanek za udeležence usposabljanja bo v petek 19.01. ob 20 uri v planinski sobi-
Pogovorili se bomo o pripravi na izvedbo zimskih tur, nato pa skupaj pogledali sodobno zimsko gorniško opremo. Možnost izposoje opreme ali svetovanje pri nakupu.

Tečaj za letne razmere bo v mesecu apriu -termin bo določen. Obravnavali bi: gibanje v letnih razmerah po zavarovanih poteh, po feratah in osnove varovanja v steni.

Želimo, da se obeh izobraževanj udeležite v čim večjem številu.
NI OMEJITEVE!!

Ob polni luni na Litmerk
Stolpnik
Lunin pohod: Ormož-Litmerk-Lešniški Vrh-Dobrava-Ormož
Boč
Med goricami od Svetinj čez Jeruzalem,Cerovec Stanka Vraza nazaj na Svetinje
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI

Debela Peč ali Pršivec
Goličica
Lunin pohod: Sv.Tomaž-Gomila-Sv.Tomaž
Markacijski dan
Lunin pohod: Ormož-Sv.Tomaž-Gomila-Sv.Tomaž
Uršlja gora
LUNIN POHOD 2019
Dan planincev Podravja na Rogli

Danski pregovor
Vojna ima lepe cvetove, pa ostudne plodove.

Oscar Wilde
Resnica je redko nedolžna in nikoli preprosta.