izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Odhod:   nedelja, 19. november 2017 [ 04:30]

Se dobimo prihodnje leto, na 9. pohodu po Vertovčevih poteh, prvo nedeljo po martinovi nedelji, ob 8. zjutraj pod mogočnim hrastom pred vasjo Ustje!Z izhodiščem ob vznožju vasi Ustje, skozi Dolenje, do Ostrega vrha, preko Planine, kjer je Matija Vertovec služboval, do Šmarij, kjer je bil rojen ter nazaj na izhodišče na Ustjah.

Pot je dobro označena in pelje tudi mimo ponudnikov na Vipavski vinski cesti, ki vas bodo prijazno postregli, če se boste ustavili pri njih.
Ob poti je cela vrsta naravnih in kulturnih spomenikov. Opazovali boste lahko nahajališča fosilov ob Vipavi, navdušila vas bodo tipična vipavska naselja, kot je na primer spomeniško zaščiteno središče vasi Šmarje, na razglednih točkah, kot je na primer tista na Ostrem vrhu, pa se vam bo odprl prečudovit pogled na vso Vipavsko dolino.
Pot vam bo vzela približno 5 ur, če pa bo med potjo kakšen postanek, pa še kaj več.

Start pohoda je vedno med 7.00 in 9.00 pri hrastu pred vasjo Ustje.

Zaradi oddaljenosti in razmer na cesti je odhod iz Ormoža zjutraj ob 4:30 iz avtobusne postaje.
Vrnemo se do 19 ure!
Cena prevoz -odvisno od števila udeleženih!

Prijave do 15.11.2017 na tel: 041698741!

Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč
Javornik nad Črnim vrhom
Okoli Blatnega jezera
Kukova špica, 2427 m, Škrnatarica - Dovški križ, 2542 m
Tabor mladih planincev v Središču ob Dravi
Grossglokner
Lunin pohod: Ormož-Ivanjkovci-Mali Brebrovnik-Jeruzalem-Ivanjkovci
Škrlatica
Velika in Mala Ponca in Mangart iz Belopeških jezer
Poletni tabor v Trenti

Golica
Golte
Ob Muri
Kolesarjenje po OPP
Velika Planina
Lunin pohod: Ormož-Donačka gora
Po Slovenski planinski poti od Nanosa do Slavnika
Kolesarska pot Parenzana
Gore z vlakom
Bohor

Vsak ne more narediti vsega. Vergil
Non omnia possumus omnes.

Francis Bacon
Gotovo je, da je slava kot reka, ki nosi lahke in napihnjene stvari in potaplja težke in trdne.