Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Viševnik in Mrežce

Odhod:   nedelja, 2. julij 2017 [ 06:00]
Vodnik:   Tanja Plavec
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)
Parkirali bomo na Rudnem polju in se usmerili proti smučišču. Ob vlečnici bomo stopili na markirano pešpot, ki nas v zmernem vzponu skozi pas gozda pripelje na makadamsko cesto (do sem možno tudi po cesti), kateri sledimo v desno, a le nekaj korakov. Tik preden cesta preči smučarsko progo, pa se v levo odcepi markirana peš pot, ki najprej preči pašno ograjo, nato pa se vzpenja ob robu smučarske proge. Na vrhu prve vlečnice markirana pot zavije levo in se naprej začne strmeje vzpenjati ob robu druge bolj strme smučarske proge. Tudi druga vlečnica se kmalu konča, mi pa nadaljujemo po poti, ki preide v manjšo razmeroma strmo dolinico. Proti vrhu omenjene dolinice se pot razmeroma strmo vzpne, nato pa se nenadoma položi in nas mimo opuščene lovske opazovalnice pripelje na razpotje. Nadaljujemo naravnost v smeri Viševnika (desno Lipanca in Viševnik čez Kačji rob) po spet bolj strmi poti, ki nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na manjše sedelce, s katerega se nam odpre lep razgled na Spodnje Bohinjske gore. Na sedelcu nadaljujemo desno po široki planinski poti, ki se naprej vzpne skozi pas rušja. Rušje kmalu zapustimo in pot nas pripelje na razmeroma strma travnata pobočja, čez katera se nato vzpnemo na greben Viševnika. Sledi kratko prečenje kamnitega pobočja, nato pa preidemo pod sam vrh Viševnika. Tu se pot strmo vzpne in nas po nekaj nadaljnjih korakih hoje pripelje na razgleden vrh. Na vrhu si bomo privoščili kratek počitek, potem pa nadaljevali v smeri Srenjskega prevala, pred katerim bomo zavili desno v smeri Lipanskega vrha. Rahlo se bomo spustili in potem nekaj časa hodili po razmeroma ravni poti, po kateri bomo prišli pod Mrežce. Tam se bomo vzpeli za približno 100 višinskih metrov in dosegli vrh Mrežc, s katerega se obeta čudovit razgled na Triglav. Z Mrežc bomo sestopili proti Blejski koči na Lipanci in od tam po lepi gozni poti nazaj na Rudno polje. Zahtevnost: Lahka označena pot, hoje cca 6 ur.
Oprema: Običajna pohodniška oprema.

Višina: 2050m
Višina izhodišča: 1347 m
Višinska razlika: 830 m
Prijava:
Odhod iz pred gradu v Ormožu ob 04:30 uri
vrnitev do 20 ure!
Cena : prevoz z osebnimi vozili
prijave sprejemamo do 1.07.2017 vsak petek v času uradnih ur v pisarni društva.

Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
Dobrač
Ob polni luni Božični izlet na Goričko
Boč
GROSSGLOKNER
LETNI OBČNI ZBOR
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI

UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Soriška planina
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Montaž, Viš
Dan planincev Podravja na Rogli
Kolesarjenje po Slovenskih goricah

Hrvaški pregovor
Sonce je staro, toda toplo.

Francis Bacon
Upanje je dober zajtrk, toda slaba večerja.