Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Viševnik in Mrežce

Odhod:   nedelja, 2. julij 2017 [ 06:00]
Vodnik:   Tanja Plavec
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)
Parkirali bomo na Rudnem polju in se usmerili proti smučišču. Ob vlečnici bomo stopili na markirano pešpot, ki nas v zmernem vzponu skozi pas gozda pripelje na makadamsko cesto (do sem možno tudi po cesti), kateri sledimo v desno, a le nekaj korakov. Tik preden cesta preči smučarsko progo, pa se v levo odcepi markirana peš pot, ki najprej preči pašno ograjo, nato pa se vzpenja ob robu smučarske proge. Na vrhu prve vlečnice markirana pot zavije levo in se naprej začne strmeje vzpenjati ob robu druge bolj strme smučarske proge. Tudi druga vlečnica se kmalu konča, mi pa nadaljujemo po poti, ki preide v manjšo razmeroma strmo dolinico. Proti vrhu omenjene dolinice se pot razmeroma strmo vzpne, nato pa se nenadoma položi in nas mimo opuščene lovske opazovalnice pripelje na razpotje. Nadaljujemo naravnost v smeri Viševnika (desno Lipanca in Viševnik čez Kačji rob) po spet bolj strmi poti, ki nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na manjše sedelce, s katerega se nam odpre lep razgled na Spodnje Bohinjske gore. Na sedelcu nadaljujemo desno po široki planinski poti, ki se naprej vzpne skozi pas rušja. Rušje kmalu zapustimo in pot nas pripelje na razmeroma strma travnata pobočja, čez katera se nato vzpnemo na greben Viševnika. Sledi kratko prečenje kamnitega pobočja, nato pa preidemo pod sam vrh Viševnika. Tu se pot strmo vzpne in nas po nekaj nadaljnjih korakih hoje pripelje na razgleden vrh. Na vrhu si bomo privoščili kratek počitek, potem pa nadaljevali v smeri Srenjskega prevala, pred katerim bomo zavili desno v smeri Lipanskega vrha. Rahlo se bomo spustili in potem nekaj časa hodili po razmeroma ravni poti, po kateri bomo prišli pod Mrežce. Tam se bomo vzpeli za približno 100 višinskih metrov in dosegli vrh Mrežc, s katerega se obeta čudovit razgled na Triglav. Z Mrežc bomo sestopili proti Blejski koči na Lipanci in od tam po lepi gozni poti nazaj na Rudno polje. Zahtevnost: Lahka označena pot, hoje cca 6 ur.
Oprema: Običajna pohodniška oprema.

Višina: 2050m
Višina izhodišča: 1347 m
Višinska razlika: 830 m
Prijava:
Odhod iz pred gradu v Ormožu ob 04:30 uri
vrnitev do 20 ure!
Cena : prevoz z osebnimi vozili
prijave sprejemamo do 1.07.2017 vsak petek v času uradnih ur v pisarni društva.

Zimski vspon na Stolpnik
Novoletni pohod
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Antonov pohod 2018
LETNI OBČNI ZBOR ČLANOV
GROSSGLOKNER
LETNI OBČNI ZBOR

Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Blegoš
Ta visoka Rosojanska pot
DAN PLANINCEV PODRAVJA

Lončar zavida lončarju, drvar drvarju.
Figulus figulo invidet, lignarius lignario.

Pablo Picasso
Vsa zanimivost umetnosti je v začetku. Po začetku je že konec.