Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje
Prestavitev Markacijskega dneva Izlet Markacijski dan: Zaradi izrednega dogodka je markacijski dan prestavljen na eno od sobot v novembru. Nov datum bo objavljen na spletni strani društva.
Odpoved izleta Izlet Viševnik : Zaradi sveže zapadlega snega in premalo prijav moramo izlet žal odpovedati.
Taborni časopis 2021 Izlet 42. poletni tabor za osnovno in srednješolce v Mojstrani: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis Mojstrana 2021. Poglejte!
Taborni časopis Podvolovljek 2020 Izlet Poletni tabor Podvolovljek: V rubriki Dogodki je na voljo taborni časopis Podvolovljek 2020. Prispevke udeležencev je zbrala Stanka, povezala in uredila pa Nuša. Poglejte kje smo bili in kaj se nam je dogajalo.

Viševnik in Mrežce

Odhod:   nedelja, 2. julij 2017 [ 06:00]
Vodnik:   Tanja Plavec
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)
Parkirali bomo na Rudnem polju in se usmerili proti smučišču. Ob vlečnici bomo stopili na markirano pešpot, ki nas v zmernem vzponu skozi pas gozda pripelje na makadamsko cesto (do sem možno tudi po cesti), kateri sledimo v desno, a le nekaj korakov. Tik preden cesta preči smučarsko progo, pa se v levo odcepi markirana peš pot, ki najprej preči pašno ograjo, nato pa se vzpenja ob robu smučarske proge. Na vrhu prve vlečnice markirana pot zavije levo in se naprej začne strmeje vzpenjati ob robu druge bolj strme smučarske proge. Tudi druga vlečnica se kmalu konča, mi pa nadaljujemo po poti, ki preide v manjšo razmeroma strmo dolinico. Proti vrhu omenjene dolinice se pot razmeroma strmo vzpne, nato pa se nenadoma položi in nas mimo opuščene lovske opazovalnice pripelje na razpotje. Nadaljujemo naravnost v smeri Viševnika (desno Lipanca in Viševnik čez Kačji rob) po spet bolj strmi poti, ki nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na manjše sedelce, s katerega se nam odpre lep razgled na Spodnje Bohinjske gore. Na sedelcu nadaljujemo desno po široki planinski poti, ki se naprej vzpne skozi pas rušja. Rušje kmalu zapustimo in pot nas pripelje na razmeroma strma travnata pobočja, čez katera se nato vzpnemo na greben Viševnika. Sledi kratko prečenje kamnitega pobočja, nato pa preidemo pod sam vrh Viševnika. Tu se pot strmo vzpne in nas po nekaj nadaljnjih korakih hoje pripelje na razgleden vrh. Na vrhu si bomo privoščili kratek počitek, potem pa nadaljevali v smeri Srenjskega prevala, pred katerim bomo zavili desno v smeri Lipanskega vrha. Rahlo se bomo spustili in potem nekaj časa hodili po razmeroma ravni poti, po kateri bomo prišli pod Mrežce. Tam se bomo vzpeli za približno 100 višinskih metrov in dosegli vrh Mrežc, s katerega se obeta čudovit razgled na Triglav. Z Mrežc bomo sestopili proti Blejski koči na Lipanci in od tam po lepi gozni poti nazaj na Rudno polje. Zahtevnost: Lahka označena pot, hoje cca 6 ur.
Oprema: Običajna pohodniška oprema.

Višina: 2050m
Višina izhodišča: 1347 m
Višinska razlika: 830 m
Prijava:
Odhod iz pred gradu v Ormožu ob 04:30 uri
vrnitev do 20 ure!
Cena : prevoz z osebnimi vozili
prijave sprejemamo do 1.07.2017 vsak petek v času uradnih ur v pisarni društva.

Ob Svečnici na Ivanjščico
Raduha iz Loke
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Lunin pohod: Ormož - Pavlovski Vrh - Ormož
Čez Blegoš na Lubnik
Lunin pohod: Ormož – Hum - Ormož
Grmada nad Celjem in Celjska koča (izlet z vlakom)
Boč - cvetenje velikonočnice
Komna, turno smučanje

Kranjska Gora in koča v Krnici
Vincekov pohod - Podgorci
Antonov pohod - Kog
Ormož – Pušenci-Hum- Ormož
Sotinski breg - Kugla
Ob polni luni na Litmerk
Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Goličica
Lunin pohod: Savci – Ritmerk – Strjanci - Savci
Kraški rob

Kakšen mož, tak način govorjenja.
Qualis vir, talis oratio.

Oscar Wilde
Javnost je skrajno tolerantna. Oprosti vse, le genija ne.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož