Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 1.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam,da smo varno prispeli v dolino Trente na taborno mesto. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Viševnik in Mrežce

Odhod:   nedelja, 2. julij 2017 [ 06:00]
Vodnik:   Tanja Plavec
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)
Parkirali bomo na Rudnem polju in se usmerili proti smučišču. Ob vlečnici bomo stopili na markirano pešpot, ki nas v zmernem vzponu skozi pas gozda pripelje na makadamsko cesto (do sem možno tudi po cesti), kateri sledimo v desno, a le nekaj korakov. Tik preden cesta preči smučarsko progo, pa se v levo odcepi markirana peš pot, ki najprej preči pašno ograjo, nato pa se vzpenja ob robu smučarske proge. Na vrhu prve vlečnice markirana pot zavije levo in se naprej začne strmeje vzpenjati ob robu druge bolj strme smučarske proge. Tudi druga vlečnica se kmalu konča, mi pa nadaljujemo po poti, ki preide v manjšo razmeroma strmo dolinico. Proti vrhu omenjene dolinice se pot razmeroma strmo vzpne, nato pa se nenadoma položi in nas mimo opuščene lovske opazovalnice pripelje na razpotje. Nadaljujemo naravnost v smeri Viševnika (desno Lipanca in Viševnik čez Kačji rob) po spet bolj strmi poti, ki nas po nekaj minutah nadaljnje hoje pripelje na manjše sedelce, s katerega se nam odpre lep razgled na Spodnje Bohinjske gore. Na sedelcu nadaljujemo desno po široki planinski poti, ki se naprej vzpne skozi pas rušja. Rušje kmalu zapustimo in pot nas pripelje na razmeroma strma travnata pobočja, čez katera se nato vzpnemo na greben Viševnika. Sledi kratko prečenje kamnitega pobočja, nato pa preidemo pod sam vrh Viševnika. Tu se pot strmo vzpne in nas po nekaj nadaljnjih korakih hoje pripelje na razgleden vrh. Na vrhu si bomo privoščili kratek počitek, potem pa nadaljevali v smeri Srenjskega prevala, pred katerim bomo zavili desno v smeri Lipanskega vrha. Rahlo se bomo spustili in potem nekaj časa hodili po razmeroma ravni poti, po kateri bomo prišli pod Mrežce. Tam se bomo vzpeli za približno 100 višinskih metrov in dosegli vrh Mrežc, s katerega se obeta čudovit razgled na Triglav. Z Mrežc bomo sestopili proti Blejski koči na Lipanci in od tam po lepi gozni poti nazaj na Rudno polje. Zahtevnost: Lahka označena pot, hoje cca 6 ur.
Oprema: Običajna pohodniška oprema.

Višina: 2050m
Višina izhodišča: 1347 m
Višinska razlika: 830 m
Prijava:
Odhod iz pred gradu v Ormožu ob 04:30 uri
vrnitev do 20 ure!
Cena : prevoz z osebnimi vozili
prijave sprejemamo do 1.07.2017 vsak petek v času uradnih ur v pisarni društva.

Triglav čez Prag
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
Eiger-Jungfrao-Monsch
Aktivni konec tedna
Dachstein (po ferati Johann)
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Lunin pohod: Boč
Kolesarjenje po Slovenskih goricah

Poletni tabor v Trenti
Velika in Mala Ponca in Mangart iz Belopeških jezer
Škrlatica
Lunin pohod: Ormož-Ivanjkovci-Mali Brebrovnik-Jeruzalem-Ivanjkovci
Grossglokner
Tabor mladih planincev v Središču ob Dravi
Kukova špica, 2427 m, Škrnatarica - Dovški križ, 2542 m
Okoli Blatnega jezera
Javornik nad Črnim vrhom
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč

Ne mečite biserov pred svinje.
Neque mittatis margaritas ante porcus.

Galileo Galilei
Sveti Duh nas v Bibliji uči, kako priti v nebo, in ne kako nebo deluje.