Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 1.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam,da smo varno prispeli v dolino Trente na taborno mesto. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Home Tauren - Petzek

Odhod:   nedelja, 13. avgust 2017 [ 02:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
HOHE TAUREN (VISOKE TURE – AVSTRIJA) – PETZEK 3.283M

V nedeljo, 13.avgusta 2017 vas vabimo na izlet v HoheTauren (Visoke Ture – Avstrija) – Petzek 3.283m.

13.08.2017 (nedelja) ob 2.00 – odhod udeležencev iz AP Ormož preko Celovca (Klagenfurta) in Vrbskega jezera (WörtherSee) proti Spittalu preko mesteca Mörtschach do parkirišča na Wangenizzalm, kjer se bo pričela naša tura. Na pot se bomo odpravili z kombijem. Prijave na izlet možne najkasneje do 10.8.2017.

Zahtevno: Vzpon na Petzek, 3.283 m.
Predvidoma ob 7.00 se bomo odpravili od parkirišča na Wangenizalm proti vrhu, zelo lahka pot nas najprej vodi ob lepem vodotoku Wangenitzbach kjer bomo lahko opazovali številne slapove in pritoke.
Po približno 2h-3h hoje bomo prispeli do planinske koče Wangenitzseehütte, ki se nahaja na višini 2.508m.Če bo vreme dopuščalo, se bomo še isti dan preko snežišča in lažjega grebena povzpeli na vrh Petzka. Od koče do vrha je pot zahtevna, stena je krušljiva, na poti pa ni skoraj nobenih tehničnih varoval (jeklenica, stope, klini).
Za pot od koče do vrha bomo rabili približno 3h. Razgled z vrha je čudovit. Sestopili bomo nazaj do koče, in nadaljevali pot proti domu. V Ormožu bomo v poznih večernih urah. Skupaj bo hoje od 9-11h. Nazaj do parkirišča se vračamo po isti poti, zato je možno turo v kateri koli točki skrajšati.

Oprema:
• Čelada – obvezna
• Palice – Priporočljive
• Sončna očala – obvezna
• Sončna krema – obvezna
Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Poskrbeti morajo za ustrezno kondicijo, dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru in dežju. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

Izlet se bo izvedel samo ob zadostnem številu prijavljenih planincev in dobrih vremenskih razmerah, napoved mora biti dobra, dan mora biti brez napovedanih padavin.

Pot do Hornkopf-a/PETZEK-a

Triglav čez Prag
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik
Jezersko-Rinke-Skuta-Jezersko
Eiger-Jungfrao-Monsch
Aktivni konec tedna
Dachstein (po ferati Johann)
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Lunin pohod: Boč
Kolesarjenje po Slovenskih goricah

Poletni tabor v Trenti
Velika in Mala Ponca in Mangart iz Belopeških jezer
Škrlatica
Lunin pohod: Ormož-Ivanjkovci-Mali Brebrovnik-Jeruzalem-Ivanjkovci
Grossglokner
Tabor mladih planincev v Središču ob Dravi
Kukova špica, 2427 m, Škrnatarica - Dovški križ, 2542 m
Okoli Blatnega jezera
Javornik nad Črnim vrhom
Lunin pohod: Ormož-Stanovno-Runeč

Sir in kruh so najboljša hrana za zdrave.
Caseus et panis sunt optima fercula sanis.

William Shakespeare
Samo po sebi ni nič dobro ali slabo, vse je odvisno od tega, kaj o stvari ljudje mislijo.