Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje
Prestavitev Markacijskega dneva Izlet Markacijski dan: Zaradi izrednega dogodka je markacijski dan prestavljen na eno od sobot v novembru. Nov datum bo objavljen na spletni strani društva.
Odpoved izleta Izlet Viševnik : Zaradi sveže zapadlega snega in premalo prijav moramo izlet žal odpovedati.
Taborni časopis 2021 Izlet 42. poletni tabor za osnovno in srednješolce v Mojstrani: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis Mojstrana 2021. Poglejte!
Taborni časopis Podvolovljek 2020 Izlet Poletni tabor Podvolovljek: V rubriki Dogodki je na voljo taborni časopis Podvolovljek 2020. Prispevke udeležencev je zbrala Stanka, povezala in uredila pa Nuša. Poglejte kje smo bili in kaj se nam je dogajalo.

Home Tauren - Petzek

Odhod:   nedelja, 13. avgust 2017 [ 02:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
HOHE TAUREN (VISOKE TURE – AVSTRIJA) – PETZEK 3.283M

V nedeljo, 13.avgusta 2017 vas vabimo na izlet v HoheTauren (Visoke Ture – Avstrija) – Petzek 3.283m.

13.08.2017 (nedelja) ob 2.00 – odhod udeležencev iz AP Ormož preko Celovca (Klagenfurta) in Vrbskega jezera (WörtherSee) proti Spittalu preko mesteca Mörtschach do parkirišča na Wangenizzalm, kjer se bo pričela naša tura. Na pot se bomo odpravili z kombijem. Prijave na izlet možne najkasneje do 10.8.2017.

Zahtevno: Vzpon na Petzek, 3.283 m.
Predvidoma ob 7.00 se bomo odpravili od parkirišča na Wangenizalm proti vrhu, zelo lahka pot nas najprej vodi ob lepem vodotoku Wangenitzbach kjer bomo lahko opazovali številne slapove in pritoke.
Po približno 2h-3h hoje bomo prispeli do planinske koče Wangenitzseehütte, ki se nahaja na višini 2.508m.Če bo vreme dopuščalo, se bomo še isti dan preko snežišča in lažjega grebena povzpeli na vrh Petzka. Od koče do vrha je pot zahtevna, stena je krušljiva, na poti pa ni skoraj nobenih tehničnih varoval (jeklenica, stope, klini).
Za pot od koče do vrha bomo rabili približno 3h. Razgled z vrha je čudovit. Sestopili bomo nazaj do koče, in nadaljevali pot proti domu. V Ormožu bomo v poznih večernih urah. Skupaj bo hoje od 9-11h. Nazaj do parkirišča se vračamo po isti poti, zato je možno turo v kateri koli točki skrajšati.

Oprema:
• Čelada – obvezna
• Palice – Priporočljive
• Sončna očala – obvezna
• Sončna krema – obvezna
Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Poskrbeti morajo za ustrezno kondicijo, dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru in dežju. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

Izlet se bo izvedel samo ob zadostnem številu prijavljenih planincev in dobrih vremenskih razmerah, napoved mora biti dobra, dan mora biti brez napovedanih padavin.

Pot do Hornkopf-a/PETZEK-a

Ob Svečnici na Ivanjščico
Raduha iz Loke
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Lunin pohod: Ormož - Pavlovski Vrh - Ormož
Čez Blegoš na Lubnik
Lunin pohod: Ormož – Hum - Ormož
Grmada nad Celjem in Celjska koča (izlet z vlakom)
Boč - cvetenje velikonočnice
Komna, turno smučanje

Kranjska Gora in koča v Krnici
Vincekov pohod - Podgorci
Antonov pohod - Kog
Ormož – Pušenci-Hum- Ormož
Sotinski breg - Kugla
Ob polni luni na Litmerk
Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Goličica
Lunin pohod: Savci – Ritmerk – Strjanci - Savci
Kraški rob

Danski pregovor
Kadar ti sreča ponuja prst, ji daj roko.

Albert Einstein
Užitek je molitev. Miloščina ni naslada.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož