izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Home Tauren - Petzek

Odhod:   nedelja, 13. avgust 2017 [ 02:00]
Težavnost:   Zelo zahtevna
HOHE TAUREN (VISOKE TURE – AVSTRIJA) – PETZEK 3.283M

V nedeljo, 13.avgusta 2017 vas vabimo na izlet v HoheTauren (Visoke Ture – Avstrija) – Petzek 3.283m.

13.08.2017 (nedelja) ob 2.00 – odhod udeležencev iz AP Ormož preko Celovca (Klagenfurta) in Vrbskega jezera (WörtherSee) proti Spittalu preko mesteca Mörtschach do parkirišča na Wangenizzalm, kjer se bo pričela naša tura. Na pot se bomo odpravili z kombijem. Prijave na izlet možne najkasneje do 10.8.2017.

Zahtevno: Vzpon na Petzek, 3.283 m.
Predvidoma ob 7.00 se bomo odpravili od parkirišča na Wangenizalm proti vrhu, zelo lahka pot nas najprej vodi ob lepem vodotoku Wangenitzbach kjer bomo lahko opazovali številne slapove in pritoke.
Po približno 2h-3h hoje bomo prispeli do planinske koče Wangenitzseehütte, ki se nahaja na višini 2.508m.Če bo vreme dopuščalo, se bomo še isti dan preko snežišča in lažjega grebena povzpeli na vrh Petzka. Od koče do vrha je pot zahtevna, stena je krušljiva, na poti pa ni skoraj nobenih tehničnih varoval (jeklenica, stope, klini).
Za pot od koče do vrha bomo rabili približno 3h. Razgled z vrha je čudovit. Sestopili bomo nazaj do koče, in nadaljevali pot proti domu. V Ormožu bomo v poznih večernih urah. Skupaj bo hoje od 9-11h. Nazaj do parkirišča se vračamo po isti poti, zato je možno turo v kateri koli točki skrajšati.

Oprema:
• Čelada – obvezna
• Palice – Priporočljive
• Sončna očala – obvezna
• Sončna krema – obvezna
Vsi prijavljeni morajo imeti planinsko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto. Poskrbeti morajo za ustrezno kondicijo, dobre planinske čevlje, zaščito proti soncu, vetru in dežju. Hrana in pijača iz nahrbtnika.

Izlet se bo izvedel samo ob zadostnem številu prijavljenih planincev in dobrih vremenskih razmerah, napoved mora biti dobra, dan mora biti brez napovedanih padavin.

Pot do Hornkopf-a/PETZEK-a

Gore z vlakom
Bohor

Korejski pregovor
Boljša je ena steklenica vina v življenju, kakor pa tri steklenice vina po smrti.

Napoleon Bonaparte
Nemogoče je beseda, ki jo najdeš le v besednjaku bedaka.