Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

S kolesi ob Dravi od Dravograda do Ormoža

Odhod:   nedelja, 18. junij 2017 [ 04:00]
Težavnost:   Zahtevna
Vodnik:   Jure Mertük
VIČ-Dravograd - Ormož ( ob Dravi ) -131km
700 m vzponov,880 m spustov

POT: VIČ – DRAVOGRAD – VUZENICA – VUHRED – PODVELKA – LOVRENC NA POHORJU – RUŠE – MARIBOR – DUPLEK – PTUJ – MARKOVCI – MURETINCI – FORMIN – CVETKOVCI – ORMOŽ
TURO VODITA: ROBI MUNDA in LEON KRANJČEC
Dolžina: 133,6 km

Čas: 6 – 7 h

Zahtevnost: srednja

Podlaga: kolesarska steza, cesta, makadam

PRIJAVE:
obvezno član PZS oziroma PD Maks Meško s plačano članarino za l.2017.Predhodno udeležen na turi oziroma izletu v organizaciji društva.
Stroški: prevoz na izhodišče in spremljava na celotni poti: 25€
Informacije samo po el. pošti:mundarobert1@gmail.com
OPIS POTI:

Posebno pogumni se morajo na poti obvezno ustaviti na Dravskem železniškem mostu, kjer lahko preizkusijo svoj pogum pri skakanju v globino (bungy jumping) z višine 96 metrov. Nekoliko manj neustrašni lahko svoj adrenalin sprostijo na sprehodu po 104 m dolgem visečem mostu pri Sveti Luciji. Tisti, ki se navdušujejo nad kulturo, lahko pri novem Dravskem železniškem mostu zavijejo na kolesarsko pot umetnosti.
Znanja željni kolesarji pa ne smejo zamuditi vodnega doživetja v Podlogu (Pudlach), kjer jim bo obširno predstavljena tema "voda". Vzdolž kolesarske poti se lahko ustavite tudi v Potočah (Bach) pri Patkovem mlinu, obnovljenem vodnem mlinu iz 19. stoletja, kjer je zdaj urejen podeželski muzejKolesarska pot ob reki Dravi poteka skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška) ter je v celoti dolga približno 360 km.
Pot se začne v neposredni bližini izvira reke Drave na toblaškem polju (Toblach) v Italiji. Nato se nadaljuje po avstrijski Koroški (Kärenten), Sloveniji in na koncu Hrvaški (kjer pot še ni v celoti urejena in označena).

Slovenski del Dravske kolesarske poti se prične na bivšem mejnem prehodu pri Dravogradu. Poteka skozi Lovrenc na Pohorju, Maribor, Ptuj ter do Ormoža in meje s Hrvaško. Celotna dolžina poti po Sloveniji je skoraj 134 km.
Pot pričnemo na bivšem mejnem prehodu Vič. Nadaljujemo po cesti skozi Dravograd, nato po drugi strani reke Drave skozi Bukovje, Trbonje, Dravče, Vuzenico in Vuhred, vse do Podvelke. Tukaj pot zavije desno, kjer nas pričaka edini zahtevnejši vzpon na poti, približno 6 km dolg vzpon na Janževski vrh, Lehen in Lovrenc na Pohorju.
Iz Lovrenca nadaljujemo naprej skozi Puščavo in Činžat do vasi Fala, kjer zopet vozimo tik ob Dravi. Naprej skozi Ruše, Bezeno, Bistrico ob Dravi, Laznico in Limbuš, nato kmalu pripeljemo v drugo največje slovensko mesto – Maribor.

Mimo mariborskega otoka (kopališče) in tik ob Dravi skozi Maribor. Pri Pobrežju pot zavije levo čez most (reka Drava). Sledi nekaj krajših in lahkotnih vzponov ter spustov skozi Malečnik in Trčavo do Zgornjega in Spodnjega Dupleka.

Kolesarimo naprej skozi Vurberk in Krčevino in nato kmalu pridemo do Ptuja, najstarejšega slovenskega mesta. Sledimo oznakam in zavijemo desno čez 1. (prvi) most, ki je namenjen samo kolesarjem in pešcem. Mimo Perutnine Ptuj in spet levo čez most po kolesarski stezi. Sedaj vozimo tik ob nasipu Ptujskega jezera.

Nadaljujemo skozi Zabovce, Novo vas pri Markovcih in Stojnce, do Muretincev. Tukaj se pot razdeli: zgornja pot (zavijemo levo) vodi do Ormoža (skozi Malo vas, Gajevce, Placerovce, Formin in Cvetkovce), spodnja pot (zavijemo desno) pa pelje na hrvaško do Varaždina.

Pot je prijetna in precej lepo urejena. Večinoma nas skozi celotno pot vodijo oznake (modra tabla s kolesom), tako da ne moremo preveč zaiti s poti oz. se izgubiti. Če želimo prevoziti celotno pot po Sloveniji, je najbolje da si jo razdelimo vsaj na 2 (dve) etapi. Povečini je pot speljana po kolesarskih stezah in malo prometnih cestah, kakšni deli poti pa so speljani tudi po glavnih cestah, kjer moramo voziti še malo bolj previdno. Nekateri odseki so speljani po makedamskih poteh. Na poti ni pretiranih vzponov, z izjemo vzpona na Lovrenc na Pohorju.

Zimski vspon na Stolpnik
Novoletni pohod
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Antonov pohod 2018
LETNI OBČNI ZBOR ČLANOV
GROSSGLOKNER
LETNI OBČNI ZBOR

Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Blegoš
Ta visoka Rosojanska pot
DAN PLANINCEV PODRAVJA

Leta rastejo, toda moč slabi.
Crescunt anni, descrescunt vires.

Francis Bacon
Od velikega bogastva ni dejanske koristi, razen v razdajanju.