Taborni časopis Podvolovljek 2020 Izlet Poletni tabor Podvolovljek: V rubriki Dogodki je na voljo taborni časopis Podvolovljek 2020. Prispevke udeležencev je zbrala Stanka, povezala in uredila pa Nuša. Poglejte kje smo bili in kaj se nam je dogajalo.
fotografije Izlet Poletni tabor Podvolovljek: na povezavi tabor so moje fotografije iz letošnjega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Prestavitev izleta Izlet Kopitnik (z vlakom): Na osnovi priporočil za zmanjšanje tveganj za okužbo s korona virusom, odpovedujemo izlet. Če se bodo stvari umirile, bomo izlet predvidoma izvedli 6. junija 2020.
Taborni časopis 2019 Izlet Poletni tabor v Podljubelju: V zavihku Dogodki so v Tabornem časopisu zbrani dogodki, vtisi in prispevki iz Poletnega tabora 2019 v Podljubelju.
poletni planinski tabor Izlet Poletni tabor v Podljubelju: na povezavi 40.tabor so objavljene moje fotografije iz planinskega tabora. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

S kolesi ob Dravi od Dravograda do Ormoža

Odhod:   nedelja, 18. junij 2017 [ 04:00]
Težavnost:   Zahtevna
Vodnik:   Jure Mertük
VIČ-Dravograd - Ormož ( ob Dravi ) -131km
700 m vzponov,880 m spustov

POT: VIČ – DRAVOGRAD – VUZENICA – VUHRED – PODVELKA – LOVRENC NA POHORJU – RUŠE – MARIBOR – DUPLEK – PTUJ – MARKOVCI – MURETINCI – FORMIN – CVETKOVCI – ORMOŽ
TURO VODITA: ROBI MUNDA in LEON KRANJČEC
Dolžina: 133,6 km

Čas: 6 – 7 h

Zahtevnost: srednja

Podlaga: kolesarska steza, cesta, makadam

PRIJAVE:
obvezno član PZS oziroma PD Maks Meško s plačano članarino za l.2017.Predhodno udeležen na turi oziroma izletu v organizaciji društva.
Stroški: prevoz na izhodišče in spremljava na celotni poti: 25€
Informacije samo po el. pošti:mundarobert1@gmail.com
OPIS POTI:

Posebno pogumni se morajo na poti obvezno ustaviti na Dravskem železniškem mostu, kjer lahko preizkusijo svoj pogum pri skakanju v globino (bungy jumping) z višine 96 metrov. Nekoliko manj neustrašni lahko svoj adrenalin sprostijo na sprehodu po 104 m dolgem visečem mostu pri Sveti Luciji. Tisti, ki se navdušujejo nad kulturo, lahko pri novem Dravskem železniškem mostu zavijejo na kolesarsko pot umetnosti.
Znanja željni kolesarji pa ne smejo zamuditi vodnega doživetja v Podlogu (Pudlach), kjer jim bo obširno predstavljena tema "voda". Vzdolž kolesarske poti se lahko ustavite tudi v Potočah (Bach) pri Patkovem mlinu, obnovljenem vodnem mlinu iz 19. stoletja, kjer je zdaj urejen podeželski muzejKolesarska pot ob reki Dravi poteka skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška) ter je v celoti dolga približno 360 km.
Pot se začne v neposredni bližini izvira reke Drave na toblaškem polju (Toblach) v Italiji. Nato se nadaljuje po avstrijski Koroški (Kärenten), Sloveniji in na koncu Hrvaški (kjer pot še ni v celoti urejena in označena).

Slovenski del Dravske kolesarske poti se prične na bivšem mejnem prehodu pri Dravogradu. Poteka skozi Lovrenc na Pohorju, Maribor, Ptuj ter do Ormoža in meje s Hrvaško. Celotna dolžina poti po Sloveniji je skoraj 134 km.
Pot pričnemo na bivšem mejnem prehodu Vič. Nadaljujemo po cesti skozi Dravograd, nato po drugi strani reke Drave skozi Bukovje, Trbonje, Dravče, Vuzenico in Vuhred, vse do Podvelke. Tukaj pot zavije desno, kjer nas pričaka edini zahtevnejši vzpon na poti, približno 6 km dolg vzpon na Janževski vrh, Lehen in Lovrenc na Pohorju.
Iz Lovrenca nadaljujemo naprej skozi Puščavo in Činžat do vasi Fala, kjer zopet vozimo tik ob Dravi. Naprej skozi Ruše, Bezeno, Bistrico ob Dravi, Laznico in Limbuš, nato kmalu pripeljemo v drugo največje slovensko mesto – Maribor.

Mimo mariborskega otoka (kopališče) in tik ob Dravi skozi Maribor. Pri Pobrežju pot zavije levo čez most (reka Drava). Sledi nekaj krajših in lahkotnih vzponov ter spustov skozi Malečnik in Trčavo do Zgornjega in Spodnjega Dupleka.

Kolesarimo naprej skozi Vurberk in Krčevino in nato kmalu pridemo do Ptuja, najstarejšega slovenskega mesta. Sledimo oznakam in zavijemo desno čez 1. (prvi) most, ki je namenjen samo kolesarjem in pešcem. Mimo Perutnine Ptuj in spet levo čez most po kolesarski stezi. Sedaj vozimo tik ob nasipu Ptujskega jezera.

Nadaljujemo skozi Zabovce, Novo vas pri Markovcih in Stojnce, do Muretincev. Tukaj se pot razdeli: zgornja pot (zavijemo levo) vodi do Ormoža (skozi Malo vas, Gajevce, Placerovce, Formin in Cvetkovce), spodnja pot (zavijemo desno) pa pelje na hrvaško do Varaždina.

Pot je prijetna in precej lepo urejena. Večinoma nas skozi celotno pot vodijo oznake (modra tabla s kolesom), tako da ne moremo preveč zaiti s poti oz. se izgubiti. Če želimo prevoziti celotno pot po Sloveniji, je najbolje da si jo razdelimo vsaj na 2 (dve) etapi. Povečini je pot speljana po kolesarskih stezah in malo prometnih cestah, kakšni deli poti pa so speljani tudi po glavnih cestah, kjer moramo voziti še malo bolj previdno. Nekateri odseki so speljani po makedamskih poteh. Na poti ni pretiranih vzponov, z izjemo vzpona na Lovrenc na Pohorju.

Lunin pohod: Ormož - Pavlovski Vrh - Ormož
Kopitnik (z vlakom)
Boč - cvetenje velikonočnice
Komna, turno smučanje
Lunin pohod: Ormož – Hum - Ormož
Glinščica
Kredarica - Triglav iz Krme
Krim
Kolesarjenje: Ormož - Sv. Trojica - Ormož
Korčula

Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Obir (Ojstrc) 2139m
Raduha iz Loke
Ob Svečnici na Ivanjščico
Krn
Lunin pohod po KS Kog
Vincekov pohod - Podgorci
Trije Kralji in Osankarica
ANTONOV POHOD NA KOG

Leni imajo vedno praznike.
Ignavis semper feriae sunt.

William Shakespeare
Drznem si vse; kar si človek lahko upa.