Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

S kolesi ob Dravi od Dravograda do Ormoža

Odhod:   nedelja, 18. junij 2017 [ 04:00]
Težavnost:   Zahtevna
Vodnik:   Jure Mertük
VIČ-Dravograd - Ormož ( ob Dravi ) -131km
700 m vzponov,880 m spustov

POT: VIČ – DRAVOGRAD – VUZENICA – VUHRED – PODVELKA – LOVRENC NA POHORJU – RUŠE – MARIBOR – DUPLEK – PTUJ – MARKOVCI – MURETINCI – FORMIN – CVETKOVCI – ORMOŽ
TURO VODITA: ROBI MUNDA in LEON KRANJČEC
Dolžina: 133,6 km

Čas: 6 – 7 h

Zahtevnost: srednja

Podlaga: kolesarska steza, cesta, makadam

PRIJAVE:
obvezno član PZS oziroma PD Maks Meško s plačano članarino za l.2017.Predhodno udeležen na turi oziroma izletu v organizaciji društva.
Stroški: prevoz na izhodišče in spremljava na celotni poti: 25€
Informacije samo po el. pošti:mundarobert1@gmail.com
OPIS POTI:

Posebno pogumni se morajo na poti obvezno ustaviti na Dravskem železniškem mostu, kjer lahko preizkusijo svoj pogum pri skakanju v globino (bungy jumping) z višine 96 metrov. Nekoliko manj neustrašni lahko svoj adrenalin sprostijo na sprehodu po 104 m dolgem visečem mostu pri Sveti Luciji. Tisti, ki se navdušujejo nad kulturo, lahko pri novem Dravskem železniškem mostu zavijejo na kolesarsko pot umetnosti.
Znanja željni kolesarji pa ne smejo zamuditi vodnega doživetja v Podlogu (Pudlach), kjer jim bo obširno predstavljena tema "voda". Vzdolž kolesarske poti se lahko ustavite tudi v Potočah (Bach) pri Patkovem mlinu, obnovljenem vodnem mlinu iz 19. stoletja, kjer je zdaj urejen podeželski muzejKolesarska pot ob reki Dravi poteka skozi 4 države (Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška) ter je v celoti dolga približno 360 km.
Pot se začne v neposredni bližini izvira reke Drave na toblaškem polju (Toblach) v Italiji. Nato se nadaljuje po avstrijski Koroški (Kärenten), Sloveniji in na koncu Hrvaški (kjer pot še ni v celoti urejena in označena).

Slovenski del Dravske kolesarske poti se prične na bivšem mejnem prehodu pri Dravogradu. Poteka skozi Lovrenc na Pohorju, Maribor, Ptuj ter do Ormoža in meje s Hrvaško. Celotna dolžina poti po Sloveniji je skoraj 134 km.
Pot pričnemo na bivšem mejnem prehodu Vič. Nadaljujemo po cesti skozi Dravograd, nato po drugi strani reke Drave skozi Bukovje, Trbonje, Dravče, Vuzenico in Vuhred, vse do Podvelke. Tukaj pot zavije desno, kjer nas pričaka edini zahtevnejši vzpon na poti, približno 6 km dolg vzpon na Janževski vrh, Lehen in Lovrenc na Pohorju.
Iz Lovrenca nadaljujemo naprej skozi Puščavo in Činžat do vasi Fala, kjer zopet vozimo tik ob Dravi. Naprej skozi Ruše, Bezeno, Bistrico ob Dravi, Laznico in Limbuš, nato kmalu pripeljemo v drugo največje slovensko mesto – Maribor.

Mimo mariborskega otoka (kopališče) in tik ob Dravi skozi Maribor. Pri Pobrežju pot zavije levo čez most (reka Drava). Sledi nekaj krajših in lahkotnih vzponov ter spustov skozi Malečnik in Trčavo do Zgornjega in Spodnjega Dupleka.

Kolesarimo naprej skozi Vurberk in Krčevino in nato kmalu pridemo do Ptuja, najstarejšega slovenskega mesta. Sledimo oznakam in zavijemo desno čez 1. (prvi) most, ki je namenjen samo kolesarjem in pešcem. Mimo Perutnine Ptuj in spet levo čez most po kolesarski stezi. Sedaj vozimo tik ob nasipu Ptujskega jezera.

Nadaljujemo skozi Zabovce, Novo vas pri Markovcih in Stojnce, do Muretincev. Tukaj se pot razdeli: zgornja pot (zavijemo levo) vodi do Ormoža (skozi Malo vas, Gajevce, Placerovce, Formin in Cvetkovce), spodnja pot (zavijemo desno) pa pelje na hrvaško do Varaždina.

Pot je prijetna in precej lepo urejena. Večinoma nas skozi celotno pot vodijo oznake (modra tabla s kolesom), tako da ne moremo preveč zaiti s poti oz. se izgubiti. Če želimo prevoziti celotno pot po Sloveniji, je najbolje da si jo razdelimo vsaj na 2 (dve) etapi. Povečini je pot speljana po kolesarskih stezah in malo prometnih cestah, kakšni deli poti pa so speljani tudi po glavnih cestah, kjer moramo voziti še malo bolj previdno. Nekateri odseki so speljani po makedamskih poteh. Na poti ni pretiranih vzponov, z izjemo vzpona na Lovrenc na Pohorju.

Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
Dobrač
Ob polni luni Božični izlet na Goričko
Boč
GROSSGLOKNER
LETNI OBČNI ZBOR
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI

UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Soriška planina
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Montaž, Viš
Dan planincev Podravja na Rogli
Kolesarjenje po Slovenskih goricah

Danski pregovor
Čudna sreča, ki nima sovražnikov.

Edgar Allan Poe
Sreča ni v znanju, temveč v pridobivanju znanja.