Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 2.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Sporočam vam, da smo danes šli na pohod do koče pri izviru Soče in do Kugyjevega spomenika ter se že vrnili nazaj v tabor. Popoldne bo v znamenju športnih iger in ustvarjalnih delavnic. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Po Slovenski planinski poti od Nanosa do Slavnika

Odhod:   četrtek, 27. april 2017 [ 07:00 ]
Prihod:   sobota, 29. april 2017
Trajanje:   3 dni
Težavnost:   Zahtevna
Vodnik:   Vodniki PDMMO
Zgodovina

Ivan Šumljak, 1959
Ideja o povezavi najlepših hribovitih in gorskih predelov v Sloveniji se je porodila Ivanu Šumljaku (1899-1984) že leta 1950. Prvotna ideja je bila krožna pot, ki bi se začela in končala v Mariboru, vendar so ta predlog pri Komisiji za planinske poti PZS, PZS spremenili in pot od Postojne dalje usmerili proti morju. Transverzala je bila večinoma speljana po obstoječih markiranih poteh, na krajših odsekih pa so jo na novo označili pristojni markacisti. Odprta je bila 1. avgusta 1953 in je imela 80 kontrolnih točk.
Prvi Vodnik po Slovenski planinski transverzali je izšel 1958 leta. Od svojega nastanka je doživela nekaj sprememb. Do leta 1993 - 80 kontrolnih točk, od 1993 - 2003: 69 točk (leta 2001 je bila ena točka spremenjena), od leta 2003 - 2011 71 kontrolnih točk, od 2011 do 2013 pa 75 kontrolnih točk. Dolžina po reliefu (tista, ki je običajno navedena kot dolžina SPP) znaša 599 km, skupnih vzponov je 45,2 km in spustov 45,5 km. Ob poti je 58 planinskih koč, tudi dva muzeja (Slovenski planinski muzej v Mojstrani in bolnica Franja) in Škocjanske jame, ki sodijo v dediščino UNESCO.
Zadnja sprememba imena je bila sprejeta leta 1991, ko jo je upravni odbor PZS s sklepom preimenoval v Slovensko planinsko pot. Dopolnjen vodnik, ki je v pomoč pohodnikom pri pripravi ture in orientaciji na poti, je bil izdan leta 1994, zadnji pa leta 2012.[1]
V vseh letih je Slovensko planinsko pot uspešno prehodilo okoli 9500 planincev.
Slovenska planinska pot ima tudi svojo razširjeno različico, ki ima trenutno 35 kontrolnih točk po vsej Sloveniji.
Začnemo v razdrtem z vsponom na Nanos,nadaljujemo čez Vremščico,mimo Škocjanskih jam čez Artviže do Tumove koče in spust nazaj v Kozino.

Vojkova koča na Nanosu (1240 m)

Vremščica (1027 m);
Škocjanske jame (393 m)
Artviže (817 m))
Tumova koča na Slavniku (1028 m)
Na pot se odpravimo v sredo popoldne in se prvi dan povspnemo na Nanos kjer prespimo!
Vračamo se v soboto oziroma nedeljo odvisno od zmogljivosti posameznikov!
Lepo vabljeni.
Obvezna prijava do torka25.04.2017 (041698741)
Urejena naj bo tudi članarina za l.2017!

Montaž, Viš
Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Soriška planina
Lunin pohod: Ormož-Velika Nedelja-Kogel-Ormož
Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Lunin pohod: Kog-Klumpa-Lačaves
Dobrač
Ob polni luni Božični izlet na Goričko

Dan planincev Podravja na Rogli
Kolesarjenje po Slovenskih goricah
Lunin pohod: Boč
Po Slovenski planinski poti od Slapa Rinke do Jezerskega
Dachstein (po ferati Johann)
Aktivni konec tedna
Eiger-Jungfrao-Monsch
Okrešelj-Rinke-Skuta-Okrešelj
Lunin pohod:Miklavž-Krčevina-Vinski Vrh-Veliki Brebrovnik

Srečnejši je tisti, ki več daje kot prejema.
Beatius est magis dare quam accipere.

Theodore Roosevelt
Najbolj uspešen je politik, ki najbolj pogosto reče z močnim glasom tisto, kar vsi mislijo.