Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Po Slovenski planinski poti od Nanosa do Slavnika

Odhod:   četrtek, 27. april 2017 [ 07:00 ]
Prihod:   sobota, 29. april 2017
Trajanje:   3 dni
Težavnost:   Zahtevna
Vodnik:   Vodniki PDMMO
Zgodovina

Ivan Šumljak, 1959
Ideja o povezavi najlepših hribovitih in gorskih predelov v Sloveniji se je porodila Ivanu Šumljaku (1899-1984) že leta 1950. Prvotna ideja je bila krožna pot, ki bi se začela in končala v Mariboru, vendar so ta predlog pri Komisiji za planinske poti PZS, PZS spremenili in pot od Postojne dalje usmerili proti morju. Transverzala je bila večinoma speljana po obstoječih markiranih poteh, na krajših odsekih pa so jo na novo označili pristojni markacisti. Odprta je bila 1. avgusta 1953 in je imela 80 kontrolnih točk.
Prvi Vodnik po Slovenski planinski transverzali je izšel 1958 leta. Od svojega nastanka je doživela nekaj sprememb. Do leta 1993 - 80 kontrolnih točk, od 1993 - 2003: 69 točk (leta 2001 je bila ena točka spremenjena), od leta 2003 - 2011 71 kontrolnih točk, od 2011 do 2013 pa 75 kontrolnih točk. Dolžina po reliefu (tista, ki je običajno navedena kot dolžina SPP) znaša 599 km, skupnih vzponov je 45,2 km in spustov 45,5 km. Ob poti je 58 planinskih koč, tudi dva muzeja (Slovenski planinski muzej v Mojstrani in bolnica Franja) in Škocjanske jame, ki sodijo v dediščino UNESCO.
Zadnja sprememba imena je bila sprejeta leta 1991, ko jo je upravni odbor PZS s sklepom preimenoval v Slovensko planinsko pot. Dopolnjen vodnik, ki je v pomoč pohodnikom pri pripravi ture in orientaciji na poti, je bil izdan leta 1994, zadnji pa leta 2012.[1]
V vseh letih je Slovensko planinsko pot uspešno prehodilo okoli 9500 planincev.
Slovenska planinska pot ima tudi svojo razširjeno različico, ki ima trenutno 35 kontrolnih točk po vsej Sloveniji.
Začnemo v razdrtem z vsponom na Nanos,nadaljujemo čez Vremščico,mimo Škocjanskih jam čez Artviže do Tumove koče in spust nazaj v Kozino.

Vojkova koča na Nanosu (1240 m)

Vremščica (1027 m);
Škocjanske jame (393 m)
Artviže (817 m))
Tumova koča na Slavniku (1028 m)
Na pot se odpravimo v sredo popoldne in se prvi dan povspnemo na Nanos kjer prespimo!
Vračamo se v soboto oziroma nedeljo odvisno od zmogljivosti posameznikov!
Lepo vabljeni.
Obvezna prijava do torka25.04.2017 (041698741)
Urejena naj bo tudi članarina za l.2017!

Zimski vspon na Stolpnik
Novoletni pohod
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Antonov pohod 2018
LETNI OBČNI ZBOR ČLANOV
GROSSGLOKNER
LETNI OBČNI ZBOR

Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Blegoš
Ta visoka Rosojanska pot
DAN PLANINCEV PODRAVJA

Komur je veliko dopuščeno, ta naj sebi najmanj dopušča.
Minimum decete libere, cui multum licet.

Friedrich Nietzsche
Pravi moški želi dvoje: nevarnost in igro. Zato želi ženo kot najnevarnejšo igračko.