Martinov pohod 2021 Izlet Martinov pohod med Ormoškimi goricami: Dogodek je prestavljen na naslednje martinovanje
Prestavitev Markacijskega dneva Izlet Markacijski dan: Zaradi izrednega dogodka je markacijski dan prestavljen na eno od sobot v novembru. Nov datum bo objavljen na spletni strani društva.
Odpoved izleta Izlet Viševnik : Zaradi sveže zapadlega snega in premalo prijav moramo izlet žal odpovedati.
Taborni časopis 2021 Izlet 42. poletni tabor za osnovno in srednješolce v Mojstrani: V zavihku Dogodki je na voljo Taborni časopis Mojstrana 2021. Poglejte!
Taborni časopis Podvolovljek 2020 Izlet Poletni tabor Podvolovljek: V rubriki Dogodki je na voljo taborni časopis Podvolovljek 2020. Prispevke udeležencev je zbrala Stanka, povezala in uredila pa Nuša. Poglejte kje smo bili in kaj se nam je dogajalo.

Po Slovenski planinski poti od Nanosa do Slavnika

Odhod:   četrtek, 27. april 2017 [ 07:00 ]
Prihod:   sobota, 29. april 2017
Trajanje:   3 dni
Težavnost:   Zahtevna
Vodnik:   Vodniki PDMMO
Zgodovina

Ivan Šumljak, 1959
Ideja o povezavi najlepših hribovitih in gorskih predelov v Sloveniji se je porodila Ivanu Šumljaku (1899-1984) že leta 1950. Prvotna ideja je bila krožna pot, ki bi se začela in končala v Mariboru, vendar so ta predlog pri Komisiji za planinske poti PZS, PZS spremenili in pot od Postojne dalje usmerili proti morju. Transverzala je bila večinoma speljana po obstoječih markiranih poteh, na krajših odsekih pa so jo na novo označili pristojni markacisti. Odprta je bila 1. avgusta 1953 in je imela 80 kontrolnih točk.
Prvi Vodnik po Slovenski planinski transverzali je izšel 1958 leta. Od svojega nastanka je doživela nekaj sprememb. Do leta 1993 - 80 kontrolnih točk, od 1993 - 2003: 69 točk (leta 2001 je bila ena točka spremenjena), od leta 2003 - 2011 71 kontrolnih točk, od 2011 do 2013 pa 75 kontrolnih točk. Dolžina po reliefu (tista, ki je običajno navedena kot dolžina SPP) znaša 599 km, skupnih vzponov je 45,2 km in spustov 45,5 km. Ob poti je 58 planinskih koč, tudi dva muzeja (Slovenski planinski muzej v Mojstrani in bolnica Franja) in Škocjanske jame, ki sodijo v dediščino UNESCO.
Zadnja sprememba imena je bila sprejeta leta 1991, ko jo je upravni odbor PZS s sklepom preimenoval v Slovensko planinsko pot. Dopolnjen vodnik, ki je v pomoč pohodnikom pri pripravi ture in orientaciji na poti, je bil izdan leta 1994, zadnji pa leta 2012.[1]
V vseh letih je Slovensko planinsko pot uspešno prehodilo okoli 9500 planincev.
Slovenska planinska pot ima tudi svojo razširjeno različico, ki ima trenutno 35 kontrolnih točk po vsej Sloveniji.
Začnemo v razdrtem z vsponom na Nanos,nadaljujemo čez Vremščico,mimo Škocjanskih jam čez Artviže do Tumove koče in spust nazaj v Kozino.

Vojkova koča na Nanosu (1240 m)

Vremščica (1027 m);
Škocjanske jame (393 m)
Artviže (817 m))
Tumova koča na Slavniku (1028 m)
Na pot se odpravimo v sredo popoldne in se prvi dan povspnemo na Nanos kjer prespimo!
Vračamo se v soboto oziroma nedeljo odvisno od zmogljivosti posameznikov!
Lepo vabljeni.
Obvezna prijava do torka25.04.2017 (041698741)
Urejena naj bo tudi članarina za l.2017!

Ob Svečnici na Ivanjščico
Raduha iz Loke
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Lunin pohod: Ormož - Pavlovski Vrh - Ormož
Čez Blegoš na Lubnik
Lunin pohod: Ormož – Hum - Ormož
Grmada nad Celjem in Celjska koča (izlet z vlakom)
Boč - cvetenje velikonočnice
Komna, turno smučanje

Kranjska Gora in koča v Krnici
Vincekov pohod - Podgorci
Antonov pohod - Kog
Ormož – Pušenci-Hum- Ormož
Sotinski breg - Kugla
Ob polni luni na Litmerk
Debela peč ali Pršivec nad Bohinjskim jezerom
Goličica
Lunin pohod: Savci – Ritmerk – Strjanci - Savci
Kraški rob

Denar vse kupuje in prodaja, daje in dano vzame.
Omnia nummus emit venditque, dat et dana demit.

Albert Einstein
Gospod je vzvišen, ni pa zahrbten.

Skolibrova ulica 12, 2270 Ormož