Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Hubelj - Otlica

Odhod:   nedelja, 19. marec 2017 [ 06:00]
Vodnik:   Marko Juršič
Izvir Hublja - Otliško okno

Izhodišče:Ajdovščina, izvir Hublja
Čas hoje:4 ure
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika:752 m
Hrana: iz nahrbtnika in v gostišču
Oprema: vremenu primerna oblačila in pohodna obutev –čevelj z narebrenim podplatom
Odhod iz Ormoža: z avtobusom izpred gradu v Ormožu ob 6. uri
Vrnitev v Ormož: okrog 21. ure
Cena prevoza: otroci člani PD Ormož 14 €, nečlani 16 €;
odrasli člani PD Ormož 16 €, nečlani 18 €
Prijava: do torka 14. 3. 2017 oz. do zapolnitve avtobusa

Na izlet se bomo odpravili v nedeljo zjutraj z avtobusom. Peljali se bomo po avtocesti proti Kopru in na izvozu Razdrto zavili proti Ajdovščini in izviru Hublja, kjer bomo izstopili in pot nadaljevali peš.
Hubelj je reka, ki iz treh kraških izvirov, izvira nad Ajdovščino. Ob močnejšem deževju se spremeni v močan kraški bruhalnik. Od izvira se bomo peš napotili proti Otliškemu oknu, ki leži na robu planote Trnovskega gozda. V bližini Otliškega okna je leta 2004 mladi arhitekt Damijan Popelar izdelal Kamnito spiralo, ki predstavlja poseben kulturni spomenik na Gori.
Od Otliškega okna nas bo pot vodila še na Sinji vrh od koder je lep pogled na Tržaški zaliv in velik del Slovenije. Med potjo bomo lahko ves čas spremljali najrazličnejše kraške pojave.
S Sinjega vrha se bomo čez Staro babo vrnili do izvira Hublja in tako sklenili krožno potepanje po robu Trnovske planote.

Izvir Hublja

Za gledalce Usodnega vina

Zimski vspon na Stolpnik
Novoletni pohod
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Antonov pohod 2018
LETNI OBČNI ZBOR ČLANOV
GROSSGLOKNER
LETNI OBČNI ZBOR

Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Blegoš
Ta visoka Rosojanska pot
DAN PLANINCEV PODRAVJA

Naj neumni ne bodo v boljšem položaju od pametnih.
Ne melioris condicionis sint stulti quam perit.

Leonardo da Vinci
Kdor malo misli, se veliko moti.