Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Kamniti Lovec (2071m) in Sv.Višarje (1766m)

Odhod:   nedelja, 12. februar 2017 [ 04:30]
Težavnost:   Zahtevna
OBVESTILO!!
Zaradi padavin v visokogorju je tura prestavljena na nedeljo 12.02.2017!

Svete Višarje - Kamniti lovec/Cima del Cacciatore
Izhodišče: iz vasi Žabnice, po romarski poti
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,5073°N / 13,5346°E
Cilj: Kamniti lovec/Cima del Cacciatore (2071 m)

Zahtevnost: zahtevna označena pot, potrebna dobra kondicijska pripravljenost. Vršni del je malo bolj strm in zahteva uporabo cepina.
Zahtevnost smučanja: bolj zahtevno
Zemljevid: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (zima):zimski planinski čevlji, topla oblačila, zaščita za veter in mraz, kapa, rokavice, očala, zaščitna krema, palice, dereze, cepin, čelada, malica in topla pijača. Na pot se odpravimo v sredo zjutraj ob 04:30 iz pred planinske sobe!
Prijava obvezna do petka!!(041698741)
Cena prevoza:(8)25€ in se nakaže na TR 041030000331678 s pripisom-Lovec2017- oziroma v pisarni društva v času uradnih ur.

Turo vodijo:Dušan Žumer,Damjan Berghaos-Majnik in Marjan Kukovec

Beračni kugel (1780) in Kamniti lovec (2071 m) - Višarje so bile stoletja znana slovenska romarska pot. Idilična romarska vasica v zimski preobleki je skorajda pravljična. Od snežnih razmer je odvisno, ali bomo obiskali sosednji dvatisočak, Kamniti lovec, ali ne.
Obisk Višarij je lep v vseh letnih časih. Pozimi so v svoji beli preobleki še posebej pravljične. Kljub temu da do vrha vodi kabinska žičnica, se bomo danes do Višarij povzpeli kar iz doline, iz vasi Žabnice, po romarski poti.
A vseeno povem, da je razgled s Kamnitega lovca božanski. Kaj več bi si človek še želel, kot pogled na divja severna ostenja mogočnega Montaža, Špika nad Cijanerico, Špika Hude Police, na dosegu roke je severna stena Viša, pa Gamsova mati, Mala špica, Divja koza, pred njimi pa Mali in Veliki Nabojs. Na levi strani so Mangart, Ponce in Jalovec, desno pa Poldašnja špica.

Svete Višarje so bile za Slovence zelo pomembna romarska pot, vse do nastanka brezjanske romarske poti. Prepovedi romanja, naravne nesreče in prva svetovna vojna so omajale obiskovanje Višarij. A Marijin kip je bil vedno rešen in na Višarje dokončno vrnjen leta 1925, kjer je še danes. Cerkev krasijo freske Toneta Kralja.

V dolino z Višarij sestopimo po romarski poti, torej po poti vzpona.
Nadmorska višina: 2071 m
Višinska razlika: 1252 m
Trajanje: 7 ur

Na Lovcu 2015

vIŠARJE 11.02.2017

12.02.2017

Tu zgoraj pa prelepo!

Naš cilj v ozadju

Vse enkrat!

12.02.2017

Sv.Višarje z Mangartom v ozadju!

Zimski vspon na Stolpnik
Novoletni pohod
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Antonov pohod 2018
LETNI OBČNI ZBOR ČLANOV
GROSSGLOKNER
LETNI OBČNI ZBOR

Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Blegoš
Ta visoka Rosojanska pot
DAN PLANINCEV PODRAVJA

Sodišče je za siromake zaprto.
Curia pauperibus clasta est.

William Shakespeare
Misel je suženj življenja in življenje norec dobe...