Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Dražgoše iz Železnikov

Odhod:   sobota, 7. januar 2017 [ 18:00 ]
Prihod:   nedelja, 8. januar 2017
Trajanje:   2 dneva
Težavnost:   Srednje zahtevna
Osrednja prireditev ob 75. obletnici dražgoške bitke bo pri spomeniku v Dražgošah

V NEDELJO, 8. JANUARJA 2017, OB 12.00 URI.

Odhod iz Ormoža v soboto 07.01.2017 ob 18 uri iz pred planinske sobe na Vrazovi 12
Cena: prevoz je 20€,startnino si vsak sam poravna v Železnikih.
Vsak, ki je zainteresiran za pohod naj upošteva nasvete organizatorja.
Prijave do srede 05.01.2017.
Vodi: Marjan Kukovec
Vabljeni!!

OBVESTILO

Pohod poteka v strnjeni skupini pod vodstvom planinskih vodnikov. Vsi udeleženci morajo upoštevati navodila organizatorjev. Prehitevanje kolone ni dovoljeno. To pravilo velja tudi za začetek pohoda - kdor starta pred uradnim odhodom, se ne smatra, kot udeleženec.
Vsak se udeleži pohoda na lastno odgovornost.
Pohod vodijo izkušeni vodniki. Za zavarovanje skrbijo planinski vodniki, gorska reševalna služba in gorska policija.
Pohod bo izveden v vsakem vremenu.
Prijave so obvezne. Prijaviti se je možno od 22. ure dalje v plavalnem bazenu v Železnikih.
Startnina 10 EUR se plača ob prijavi.
Ne pozabite na izkaznico, ki ste jo prejeli ob prvem pohodu!
OPIS TRASE POHODA

Izpred bazena v Železnikih bomo krenili v soboto ob 24. uri po cesti do vasice Prtovč in po krajšem oddihu pot nadaljevali po markirani poti čez Razor do Krekove koče na Ratitovcu, kjer bo daljši počitek in čaj.
Ob 4. uri bomo pot nadaljevali preko planine Pečana, se povzpeli na Kosmati vrh in se od tu spustili preko Jesenovca, Ledin in Mosti do Rastovke, kjer bo krajši počitek in čaj.
Ob 7. uri bomo pot nadaljevali po Jelovici do razgledne točke na Vratnem robu in naprej po lovski stezi do Kališnika. Po krajšem počitku se bomo spustili skozi Jelenšče do osnovne šole v Dražgošah, kjer bo okrepčilo in potrditev izkaznic.
V Dražgošah se pohod zaključi. Za povratek poskrbi vsak pohodnik sam. Priporočljiva je tudi udeležba na proslavi ob spomeniku.

TEHNIČNI PODATKI
Dolžina trase 25 km, 1596 m vzpona in 1236 m spusta. Čas hoje 10 ur
OPREMA

Nujna je primerna obutev, zimska obleka, rezervna obleka, čelna svetilka male dereze in pohodne palice. Zaradi mraza naj imajo vsi pohodniki dovolj toplih oblačil.

KONDICIJA

Pohod je zaradi dolžine, nočnega termina, zimskih razmer in razmeroma velike premagane višinske razlike zelo zahteven. Udeležijo naj se ga le tisti, ki so dobro pripravljeni in povsem zdravi. Organizator si pridržuje pravico, da bo nezadostno opremljenim in premalo kondicijsko pripravljenim planincem pohod odsvetoval oziroma jih izključil. Hkrati si organizator pridržuje pravico, da bo izključil pohodnike, ki ne bodo prišli do Krekove koče na Ratitovcu do 3.30 ure.
Nekje med pohodom bo organizator razdelil bloke, ki bodo služili za vpis pohoda v izkaznico in za enolončnico v Dražgošah.

ORGANIZATOR NUDI:

- čaj v Krekovi koči na Ratitovcu, čaj na Rastovki, čaj in enolončnica v Dražgošah
- vodenje in zavarovanje
- za prvi pohod - izkaznico
- za tretji pohod - bronasto značko
- za šesti pohod - srebrno značko
- za deseti pohod - zlato značko
- za petnajsti pohod - plaketo

V pripravljenosti

07.01.2017 ura 23:55

Ob nočnem gretju

oh,jutro!

Zimski vspon na Stolpnik
Novoletni pohod
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Antonov pohod 2018
LETNI OBČNI ZBOR ČLANOV
GROSSGLOKNER
LETNI OBČNI ZBOR

Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu
UREJANJE ORMOŠKE PLANINSKE POTI
Blegoš
Ta visoka Rosojanska pot
DAN PLANINCEV PODRAVJA

Ruski pregovor
Junak med bojem ne misli na smrt, marveč na zmago.

Albert Einstein
Živiš lahko na dva načina. Lahko se pretvarjaš, kot da ni nič čudežno. Lahko pa imaš vse za čudež.