Prestavitev izleta Izlet Soriška planina: Zaradi slabe vremenske napovedi je izlet prestavljen s 6. oktobra 2018 na 13. oktober 2018.
Taborni časopis 2018 Izlet Poletni tabor v Trenti: V zavihku Dogodki je na voljo taborni časopis z letošnjega tabora. V njem je Stanka strnila vtise in besedne, likovne ter fotografske zapise dogajanja v Trenti. Poglejte.
ODPOVED Izlet Lunin pohod: Boč: Zaradi slabih razmer na poti, danes lunin pohod na BOČ odpade! Prosim za razumevanje. Sporočite naprej!! Lepo pozdravljeni! Marjan
Planinski tabor 2018 - 5.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši. Ekipa starejših planincev je včeraj uspešno osvojila Kanjavec in prespala v Zasavski koči na Prehodavcih. Mlajši so se odpravili na krožno pot do planine Lepoč in se vrnili po dolini Zadnjice v tabor. Danes smo se starejši planinci vrnili v tabor. Po kosilu smo se skopali v Soči. Do večerje nas čaka kviz in družabne igre. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič
Planinski tabor 2018 - 3.dan Izlet Poletni tabor v Trenti: Dragi starši in skrbniki. Danes smo dopoldan izvedli orientacijski tek, popoldan pa smo preizkusili znanje varovanega plezanja na bližnji plezalni steni. Lep planinski pozdrav, Janko Juršič

Pohod po Vrtovčevih poteh

Odhod:   nedelja, 20. november 2016 [ 05:00]
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)

16. Pohod po Vertovčevih poteh

V nedeljo zjutraj ob 5:00 iz pred gradu v Ormožu se odpravimo na Goriško po Vertovčevih poteh, prvo nedeljo po martinovi nedelji, ob 8. zjutraj pod mogočnim hrastom pred vasjo Ustje!Z izhodiščem ob vznožju vasi Ustje, skozi Dolenje, do Ostrega vrha, preko Planine, kjer je Matija Vertovec služboval, do Šmarij, kjer je bil rojen ter nazaj na izhodišče na Ustjah.

Pot je dobro označena in pelje tudi mimo ponudnikov na Vipavski vinski cesti, ki vas bodo prijazno postregli, če se boste ustavili pri njih. Ob poti je cela vrsta naravnih in kulturnih spomenikov. Opazovali boste lahko nahajališča fosilov ob Vipavi, navdušila vas bodo tipična vipavska naselja, kot je na primer spomeniško zaščiteno središče vasi Šmarje, na razglednih točkah, kot je na primer tista na Ostrem vrhu, pa se vam bo odprl prečudovit pogled na vso Vipavsko dolino.
Pot vam bo vzela približno 5 ur, če pa bo med potjo kakšen postanek, pa še kaj več.

Vsako leto po tej poti poteka tudi organiziran POHOD PO VERTOVČEVIH POTEH (oglejte si fotogalerije preteklih pohodov) in sicer vedno PRVO NEDELJO PO MARTINOVI NEDELJI.
Start pohoda je vedno med 7.00 in 9.00 pri hrastu pred vasjo Ustje.

PRIMORSKA-VEROVČEVA POT

Lunin pohod: Podgorci-Preclava-Podgorci
Montaž, Viš

Nemški pregovor