Planinski tabor - 4.dan Izlet Poletni tabor za osnovno in srednje šolce v Kamniški Bistrici: Dragi starši. Po noči,ki smo jo prespali v koči na Kokrskem sedlu, se je zjutraj ekipa mlajših planincev odpravila v spremstvu vodnikov v dolino. Ostali smo se odpravili na Kalško goro in se nato po drugi poti spustili do tabora. V taboru nas je vse pričakalo kosilo, po katerem smo proslavili rojstni dan Cirila Ambroža. Sledi prosto popoldne v znamenju iger in delavnic. Lep planinski pozdrav. Janko Juršič

Pohod po Vrtovčevih poteh

Odhod:   nedelja, 20. november 2016 [ 05:00]
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)

16. Pohod po Vertovčevih poteh

V nedeljo zjutraj ob 5:00 iz pred gradu v Ormožu se odpravimo na Goriško po Vertovčevih poteh, prvo nedeljo po martinovi nedelji, ob 8. zjutraj pod mogočnim hrastom pred vasjo Ustje!Z izhodiščem ob vznožju vasi Ustje, skozi Dolenje, do Ostrega vrha, preko Planine, kjer je Matija Vertovec služboval, do Šmarij, kjer je bil rojen ter nazaj na izhodišče na Ustjah.

Pot je dobro označena in pelje tudi mimo ponudnikov na Vipavski vinski cesti, ki vas bodo prijazno postregli, če se boste ustavili pri njih. Ob poti je cela vrsta naravnih in kulturnih spomenikov. Opazovali boste lahko nahajališča fosilov ob Vipavi, navdušila vas bodo tipična vipavska naselja, kot je na primer spomeniško zaščiteno središče vasi Šmarje, na razglednih točkah, kot je na primer tista na Ostrem vrhu, pa se vam bo odprl prečudovit pogled na vso Vipavsko dolino.
Pot vam bo vzela približno 5 ur, če pa bo med potjo kakšen postanek, pa še kaj več.

Vsako leto po tej poti poteka tudi organiziran POHOD PO VERTOVČEVIH POTEH (oglejte si fotogalerije preteklih pohodov) in sicer vedno PRVO NEDELJO PO MARTINOVI NEDELJI.
Start pohoda je vedno med 7.00 in 9.00 pri hrastu pred vasjo Ustje.

PRIMORSKA-VEROVČEVA POT

30 POTNIKOV ČLANI PD 22€
NEČLANI 25€
20 POTNIKOV ČLANI PD 25€
NEČLANI 28€
8 POTNIKOV ČLANI PD 20€
NEČLANI 24€
Obvezne prijave do 10.11.2016 Kukovec Marjanu 041698741

Raduha iz Loke
Črni vrh na Pohorju
Pohod ob Vinceku v Podgorcih
Tečaj gorništva za zahtevne snežne ture
Lunin pohod Ormož-Litmerk-Pavlovski Vrh-Ormož
Ob Svečnici na Ivanjščico
Viševnik -2050m
Ob kulturnem prazniku na Jeruzalem
Letni občni zbor

Antonov pohod 2018
Dražgoše iz PASJE RAVNI
Trstenjakov pohod v Gornjo Radgono
Lunin pohod
Novoletni pohod
Zimski vspon na Stolpnik
Debela peč
Strelovec
Po poteh krajevne skupnosti Miklavža pri Ormožu

Lakomnež išče nebo v blatu.
Caleum avarus in careno quaerit.

Friedrich Nietzsche
Ljudje bi bili strašni zločinci, če bi zares potrebovali vse zakone, ki jih ustvarjajo.