izlet: Golte Izlet Golte: Dragi starši in ostali udeleženci izleta. Na koncu opisa sem dodal povezavo do mojih fotografij. Na voljo za ogled in prenos bodo do 1.6.2018. V kolikor jih imate namen kjerkoli objaviti (Facebook...) me obvezno navedite kot avtorja fotografij. Hvala za razumevanje. Lep planinski pozdav, Janko Juršič

Pohod po Vrtovčevih poteh

Odhod:   nedelja, 20. november 2016 [ 05:00]
Razpis:   PDF file (celoten razpis z vsemi podrobnejšimi podatki)

16. Pohod po Vertovčevih poteh

V nedeljo zjutraj ob 5:00 iz pred gradu v Ormožu se odpravimo na Goriško po Vertovčevih poteh, prvo nedeljo po martinovi nedelji, ob 8. zjutraj pod mogočnim hrastom pred vasjo Ustje!Z izhodiščem ob vznožju vasi Ustje, skozi Dolenje, do Ostrega vrha, preko Planine, kjer je Matija Vertovec služboval, do Šmarij, kjer je bil rojen ter nazaj na izhodišče na Ustjah.

Pot je dobro označena in pelje tudi mimo ponudnikov na Vipavski vinski cesti, ki vas bodo prijazno postregli, če se boste ustavili pri njih. Ob poti je cela vrsta naravnih in kulturnih spomenikov. Opazovali boste lahko nahajališča fosilov ob Vipavi, navdušila vas bodo tipična vipavska naselja, kot je na primer spomeniško zaščiteno središče vasi Šmarje, na razglednih točkah, kot je na primer tista na Ostrem vrhu, pa se vam bo odprl prečudovit pogled na vso Vipavsko dolino.
Pot vam bo vzela približno 5 ur, če pa bo med potjo kakšen postanek, pa še kaj več.

Vsako leto po tej poti poteka tudi organiziran POHOD PO VERTOVČEVIH POTEH (oglejte si fotogalerije preteklih pohodov) in sicer vedno PRVO NEDELJO PO MARTINOVI NEDELJI.
Start pohoda je vedno med 7.00 in 9.00 pri hrastu pred vasjo Ustje.

PRIMORSKA-VEROVČEVA POT

Ob Muri
Kolesarjenje po OPP
Velika Planina

Čas sam po sebi prinaša nasvete.
Tempus ipsum affert consilium.

Oscar Wilde
Kdo je cinik? Človek, ki pozna ceno vsega in vrednost ničesar.